Capitolul 7

285 22 0
                                    

Jeepurile se opresc. Merseseră destul de mult. Soarele ardea pe cer ne fiind o temperatura mai mica decât treizeci de grade. Era o zi toridă iar ei nu erau obișnuiți cu așa ceva. In Londra erau puține zile din acestea in care mercurul urca in termometre pana la treizeci de grade. Natalie își ia harta si o întinde pe capota jeepului lor. Dean si tatăl sau se apropie de ei.

-Acum ce facem? Întreabă Dean.

-Ne vom despărți. Noi vom merge pe aici, zice ea apoi arata un traseu pe harta, iar voi pe aici, zice ea arătând traseul pe care trebuiau sa il parcurgă Dean si Richard.

-Ok atunci hai sa mergem, zice Dean apoi pornește către mașina sa împreună cu Richard.

Natalie si Lucas se urca si ei in jeepul lor. Mașinile pornesc la drum.

***

Soarele disparuse in văzduh iar luna își făcea timid apariția pe velurul încărcat de stele strălucitoare. Astăzi nu avusesera noroc, vor încerca si  mâine si marti pana vor găsi ceva.

-Suntem in apropierea orașului Efan. Vom înopta aici, zice Hans.

Jack aproba dintr-o mișcare a capului scurtă. Stela decide sa rămână tăcută.

Noapte desertul era plin de pericole. Nu numai ca începuse sa se facă frig si temperaturile ar fi scăzut foarte mult dar se pot porni furtuni de nisip iar șerpii veninoși pot sa ii atace in timp ce dorm. Ajung la intrare in oraș. Era un orășel foarte mic si pustiu la aceea ora.

Jack oprește masina in dreptul singurului motel din acel oraș. Arata acceptabil si puteau sa înnopteze acolo peste noapte. Cei trei intra in motel si merg direct la recepție. Un bătrân cu parul argintiu si fata plina de riduri ii întâmpina.

-Cu ce va pot ajuta?

-Vrem sa înnoptam in  seara aceasta aici si am dori trei camere.

-Îmi pare rău dar mai am decât doua libere celelalte sunt ocupate.

-Bine.

Bătrânul ii da o cheie lu Jack iar una vrea sa i-o înmâneze lui Hans dar Stela o ia înaintea acestuia.

-Sa mergem băieți, le spune ea si o ia înaintea lor spre lifturi.

Cei trei ajung in fata camerelor lor. Jack așteaptă ca Hans sa intre primul in cameră apoi se îndreaptă către sora acestuia.

-Ești mai isteață decât credeam.

-Uite Jack, nu sunt interesata de tine si vreau sa ma lași in pace. Am deja pe cineva, ii zice ea arătându-i inelul de logodnă de pe degetul ei.

Acesta strânge puternic din maxilar. Pumni ii erau încleștati.

-Îmi pare rău, spune ea apoi intra in camera lasandu-l pe Jack singur pe hol.

***

Natalie, Lucas si ceilalți ajunseseră de mult timp in locul stabilit sa se intalneasca. Era un mic orășel care se numea Efan. Nu găsiseră nimic si erau obositi si însetați. Se cazează la singurul motel din oraș. Aveau sa se întoarca mâine in Luxor. Voia sa meargă la biblioteca orasului pentru a căuta papirusuri sau cărți vechi unde s-ar putea afla templu.

-Iubito nu vi? O întreabă Lucas dând pătură de pe jumătatea ei de pat la o parte.

Aceasta iese din baie si își ia halatul pe ea.

-Merg sa ii spun povestea lui Rich si apoi vin si eu.

-Okey.

Natalie părăsește camera apoi merge in cea a lui Rich si a tatălui sau. Camera era goala cei doi fiind pe balcon. Aceasta pășește ușor spre aceea direcție si asculta ce vorbeau cei doi.

-Bunicule când voi fi mare voi putea sa fiu ca tine sau ca mami?

-Da si vei face propriele tale descoperiri si vei scrie istorie.

Băiețelul casca din cauza oboselii si se lăsa pe spate pe scaun. Natalie își drege glasu iar cei doi se întorc automat spre ea.

-Hai Rich este timpul pentru povestea de "noapte buna".

Băiețelul se ridica de pe scaun apoi merge si se întinde invpat așteptand ca mama sa sa vina, sa il învelească apoi sa ii spună o poveste. Se întreba oare despre ce o sa ii mai povesteasca in seara aceasta. Ii placea mult sa asculte poveștile pe care i la spunea mama sa si mai ales sa petreacă timp cu ea. De când ajunsese aici Natalie nu mai petrecea atât de mult timp cu fiul sau iar Rich începuse sa se simtă neglijat si abandonat.

-Si tu tata vreau sa te culci. Maine ne trezim devreme.

-Bine Natalie, zice bătrânul apoi se întinde si el in pat si se învelește cu patura.

Bruneta se axează pe marginea patului lui Rich si își începe povestea.

-Astăzi va voi povesti despre cum a murit Osiris.

- Zeul Seth nutrea, aceiasi ura fata de Osiris, devenind tot mai inveninat. Atunci Seth a pus la cale sa-l ucida pe Osiris, sa il inlature de la tron si sa devina el faraon. Nevasta sa, Nephtis, nu stia nimic despre uneltirile sotului sau. Ea ii iubea nespus pe Osiris si pe Isis si nu i-ar fi dat voie lui Seth sa duca la bun sfarsit marsavele-i uneltiri.

Isis, vrajitoare neintrecuta, putea sa opreasca sangele, cunostea descantece impotriva muscaturii de sarpe, stia sa alunge boala din om, prin farmecele sale ea ii tinea la distanta pe dusmanii lui Osiris si le zadarnicea planurile.

Dar s-a intamplat odata ca Isis sa plece mai multa vreme. Atat i-a trebuie lui Seth. Intr-o noapte, pe cand Osiris dormea profund in asternutul sau, Seth si-a trimis pe furiș la el ajutorii, ca sa-l masoare pe Osiris.

Face o mica pauza in timp ce le pricește chipurile celor doi. Rich se uita curios la ea inca treaz iar tatăl sau aproape ca adormise.

-Dupa ce il masurara, acestia facura o racla de lemn.

Seara, Seth isi aduna toti prietenii la masa. Printre invitati se afla si Osiris. In mijlocul festinului, slujitorii lui Seth adusera racla scumpa, iar zeul violentei a promis ca va darui aceluia care se va culca intr-insa in asa fel, incat s-o umple cu trupul sau, sa nu ramana niciun loc liber. Venind si randul lui Osiris, acesta intra linistit in racla si ocupa intreg locul, numai ca asta si astepta Seth, care se repezii de indata si inchise capacul. Apoi, sub pavaza noptii, au scos din casa sarcofagul cu Osiris si l-au aruncat pe Nil.

Intoarsa acasa, Isis, afla despre cele intamplate, isi taie o suvita de par in semn de adanca durere si porni in cautarea sotului ei. Ea ii oprea pe trecatori intrebandu-i de Osiris, dar acestia se declarau neputinciosi in a o ajuta. Urmand calea aratata de zei, Isis ajunse in orasul Byblos si afla ca sarcofagul este in coloana ce sprijinea palatul regelui orasului. Aici, ea castiga increderea reginei si primi la plecare sarcofagul.

Ea duce acasa corpul sotului ei defunct, dar fiind gasit de Seth acesta este ciopartit in 14 bucati si imprastiat pe tot pamantul egiptean.

Cu ajutorul lui Anubis, zeul cu cap de sacal, Isis a adunat bucatile din trupul sotului ei si le-a impreunat. Anubis a cufundat trupul raposatului in rasina inmiresmata, apoi l-a stropit din belsug cu zeama de ierburi lecuitoare.

Sotia sa impreuna cu toata omenirea si cu toti zeii il jeleau pe Osiris, inaltand rugi fiebinti. Auzind bocetul sotiei sale, Osiris a inceput sa se trezeasca la viata, dar el nu putea sa invie de tot, cat timp faradelegea savarsita asupra lui nu era razbunata.

Văzând ca cei doi adormiseră se oprește din povestit. Se ridica de pe pat apoi ii săruta creștetul lui Rich si il învelește mai bine. Iese din camera aruncând o scurta privire asupra lor.

-Noapte buna dragilor, șoptește ea inainte sa închidă usa.

Merge si ea in camera sa. Lucas adormise deja. Se întinde si ia alaturi de el apoi stinge veioza de pe noptiera si adorme si ea in scurt timp.

*** Hei guys! Capitolul a venit mai repede deoarece am avut timp sa scriu iar astăzi sa postez. Vreau sa va urez la multi ani celor care poarta numele de Valentin sau Valentina iar celorlalti o zi frumoasa alături de persoana iubita. Sper ca va plăcut legenda si capitolul. Bye!

P.s Ignorați va rog greșelile.

Intoarcerea faraonuluiWhere stories live. Discover now