Kerana Dia Manusia Biasa- Wan Nur Najihah

Kerana Dia Manusia Biasa- Wan Nur Najihah

41.3K Reads 614 Votes 15 Part Story
Karyaseni | Penulisan2u By karyaseni2u Updated Aug 05, 2016

Tajuk: Kerana Dia Manusia Biasa
Penulis: Wan Nur Najihah
Penerbit: Penulisan2u
ISBN: 978-967-0567-80-8
Harga: RM29 (Semenanjung) // RM32 (Sabah & Sarawak
Diskaun : RM3
Postage : Percuma
Cara Beli : www.p2u.my @ Aplikasi Karyaseni

Disebabkan kesilapan orang lain, Nurin Aira terpaksa menanggung fitnah dan umpatan orang luar. Pada usia yang muda, dia dengan rasa tanggungjawab memikul amanah menjaga Alia. Ditatang Alia dengan penuh kasih sayang yang bukan sedikit. Tengku Shamil Zaquan. Kepergian isterinya membawa mendung ke dalam jiwanya. Lebih menyedihkan, isterinya pergi setelah diragut insan yang tidak berperikemanusiaan.

“Abang minta maaf. Abang tak boleh biarkan peragut tu macam tu aje. Hati abang sakit. Abang kena balas

Dalam satu insiden yang memalukan, dia dan Nurin Aira disatukan dalam satu ikatan walau dalam hati, Tengku Shamil tidak pernah terfikir untuk menduakan arwah isterinya. Nurin Aira hanya pasrah dan berkorban demi menyelamatkan Tengku Shamil daripada bergelar anak derhaka. Namun pada pandangan Tengku Shamil, Nurin Aira hanya perempuan murahan.

“Kesian dengan orang yang kena tipu dengan kau.Tapi, paling kesian akulah. Sebab aku yang kena hidup dengan perempuan penipu macam kau ni. Kau dengan anak kau sama aje.” – Tengku Shamil
“Walau apa pun yang awak cakap pasal Alia, Alia itu anak halal. Saya tak pernah buat kerja terkutuk Sakit, perit. Itulah yang dirasakannya. Nurin Aira reda. Segala kata hinaan lelaki itu diterimanya dengan hati yang terbuka.

Bagi Tengku Shamil, Nurin Aira patut terima pembalasan akibat perbuatan jahat adik kandungnya sendiri. Dendamnya makin membara, apapun yang terjadi Nurin Aira perlu menderita. Itu tekadnya.

HusnaNurul HusnaNurul May 09, 2016
My name is Wan Nur Najihah too...but ofcourse our father's is different...can I know u?...