(SNK/AOT) 2. Évad: Árulók

By EraHaze

685 68 14

Victoria egyre többet álmodik a bátyával, ami egyáltalán nem hagyja nyugodni. De el kell felejtenie a rémálmo... More

‡ 1.rész ‡
‡ 2.rész ‡
‡ 3.rész ‡
‡ 4.rész ‡
‡ 5.rész ‡
‡ 7.rész ‡
‡ 8.rész ‡

‡ 6.rész ‡

65 10 4
By EraHaze

12 órával korábban az Ermich körzetben:

Hanji arca azonnal eltorzult, amint elkezdte olvasni a levelet. Mindannyian kíváncsian meredtünk felé, hogy végre megszólaljon és elmondja mi az, ami annyira lesokkolta. Pár perc hallgatás után végre megszólalt.

-Nos... Végre megkaptam a jelentést Annie Leonhart múltjáról...

Mindenki csendben maradt ezért Hanji-san tovább folytatta.

-Azért tartott ilyen sokáig, mert a jelentések rendszerezése kissé nehézkessé vált mostanában. A leírtak szerint még két személy van a 104-es kadétok közt, akik ugyanonnan jöttek, ahonnan Annie. A nevük pedig...Reiner Braun és Bertholdt Hoover.

Kissé meglepődtünk a hallottakon, bár a kadétok álla majdnem a földet súrolta.

-Hála az öt évvel ezelőtti káosznak... - folytatta Hanji. – mind hármójuk családi feljegyzései hiányosak vagy eltűntek. Azonban az ő egységük volt az, amelyiket szándékosan félreinformáltak a felfedező út alatt. Szánt szándékkal mondtuk azt nekik, hogy Eren a jobb szárnyba lovagol.

-A nőstény óriás a jobb szárny felől támadott! – pislogott nagyokat Armin. – Akkor hát...valószínűleg ők mondták el Annie-nak...

-De miért mondták volna el neki? – töprengett Sasha.

-Hé, várj egy kicsit Armin, ne vádaskodj! – szólt rá Eren.

-Tudjuk Eren. – sóhajtott Hanji. – Ez önmagában nem bizonyít semmit. Viszont szeretném tudni, hogy ők hárman milyen kapcsolatban voltak egymással a kiképzés alatt. Tudtok valamit?

-Azt tudtuk, hogy Reiner és Bertholdt ugyanonnan jöttek, de egyikük se állt közel Annie-hoz. – mondta Armin.

-Így van. – helyeselt Eren. – Nem emlékszem, hogy valamikor is beszéltek Annie-val pár szónál többet. De az is igaz, hogy Annie nem volt túl beszédes.

-Amikor ettünk, akkor Annie mindig félrehúzódott és egyedül ült. – jegyezte meg Sasha.

-Én...nem emlékszem semmire. – mondta Mikasa. – Legalább is nem figyeltem meg ennyire.

-De akkor is... - fogta a fejét Eren. – ők a bajtársaink, nehéz elhinni mindezt. Berholdt mindig is szótlan volt, de Reiner olyan, mintha mindannyiunk bátyja lenne, és ő soha nem árulna el minket.

-Egyetértek. – bólogat Armin. – Reiner az életét kockára téve harcolt a nőstény óriás ellen. És az óriás majdnem halálra zúzta őt a kezével, amikor ő-

A fiú hirtelen elhallgatott és tágra nyílt szemekkel meredt maga elé.

-Mi az? – törtem meg az ismételt csendet.

-Reiner megmenekült, de...Annie mintha hirtelen meggondolta volna magát...és rohanni kezdett Eren irányába. Én...említettem, hogy Eren valószínűleg a középső szárny hátsó felében lovagol. De Annie túl messze volt, hogy ezt meghallja...

-Reiner nem érdeklődött feltűnően Eren helyzetéről? – kérdezte a fiút Hanji.

Armin hirtelen megint elhallgatott. Olyan arcot vágott, mint akibe villámként sújtott a felismerés.

-Le-lehetetlen... - suttogta maga elé. – Azért kezdtem el beszélni Eren helyzetéről, mert először Reiner kérdezte meg tőlem. Ráadásul...amikor ez történt a nőstény óriás hosszasan bámulta a tenyerét. Reiner valószínűleg egy üzenetet vágott bele a pengéjével...

Senki sem szólalt meg. Mindenki a saját gondolataiba temetkezett. Ha ez igaz...akkor Reiner és talán Bertholdt...

-Mi a franc?! – csapott az asztalra Jana, ami mindenkit meglepett. – Először az a szőke liba, most meg az a két kis mitugrász?! Mi a franc folyik itt?!

-Ne beszélj így róluk! – szólt rá Eren, mire a lány összehúzta szemöldökeit. – Nem kéne-!

-Eren! – kiáltottam rá. – Hagyd abba! Nézz szembe a valósággal és fogadd el a tényeket!

-Na de-!

-Figyeljetek rám! – vágott közbe Hanji. – Ha megtaláljuk Reiner-t vagy Bertholdt-ot, viselkedjetek úgy, hogy ne keltsünk gyanút bennük. És természetesen senki se szóljon Annie Leonhart-ról sem. Nem számít, hogy Annie csatlósai-e vagy sem, minél előbb a föld alá kell vinnünk őket és kikérdezni mindkettejüket. Mindenki megértette?

-Igenis! – vágtuk rá mindannyian kivéve Eren-t.

...

A jelenben:

-Csak túlságosan kimerültetek, ugye? – markolta meg Eren Reiner vállát, mire én egy lépést feléjük tettem. – Annyi szörnyűség történt veletek, hogy már képzelődtök.

-I-Igen. – vágta rá Bertholdt. – Reiner-t megviselte ez a pár nap...

-Ráadásul, ha tényleg te lennél a páncélos óriás...miért pont nekem mondanád ezt el? – nevetett fel idegesen Eren. – Mit gondoltál, mi fog történni? Bólintok, és azt mondom, "persze, menjünk"?

-Igazad van... - mosolyodott el Reiner, ami kissé megrémített. – Mégis miért gondoltam ezt? Lehet, hogy tényleg megőrültem?

-Inkább induljunk mi is. – indult meg felém Eren, mire kissé engedtem pengém szorításán.

A két fiú azonban még mindig állt és meredve bámultak maguk elé. A hatalmas szél, ami abban a pillanatban szinte süvíteni kezdett tépdeste a falra kitűzött zászlókat. Azt éreztem, hogy baj van, de még mekkora. És nem én voltam az egyetlen, aki ezt "érezte."

Baj...! Vigyázz...!

A hatalmas szél letörte az egyik zászlót, aminek a hangja visszhangzott a hatalmas ürességben. Eren azonnal megállt és idegesen hátra pillantott a fiúkra. Éreztem, hogy az előttünk menetelő katonák mind megálltak a zajra.

Remegve szorítottam meg újra a pengém markolatát és most már Eren is ezt tette. Láttam rajta, hogy rettentően ideges, de végre elismerte a valóságot.

-Értem már... - suttogott maga elé Reiner. – Túl sokáig éltem köztetek. Három hosszú éven át...idiótákkal voltam körülvéve. Kölykök voltunk...nem tudtunk semmit erről a világról. Bárcsak soha ne ismertelek volna meg titeket... Akkor...soha nem váltam volna...ilyen töketlen nyomorulttá! Túl késő...már nem tudom mi helyes és mi nem. Egyetlen választásom maradt... - mondta és elkezdte lehámozni a karjáról a kötést. – hogy szembenézzek a tetteim következményével! És igazi harcosként teljesítsem a végső kötelességem!

A karján a seb párologni kezdett és azonnal el is tűnt. Tudtam, hogy ők lesznek a ludasok mégis...annyira nehéz elhinni...

-Reiner! – kiáltott fel Bertholdt. – Megcsináljuk?! Itt és most?!

-Igen! Véget vetünk mindennek itt és most!!

Reiner elindult Eren felé én pedig azonnal kirántottam a pengémet és a fiú karjába vágtam, ami azonnal le is szakadt. Hallottam, hogy valaki fut felénk majd Bertholdt-ba is belevágódik egy penge. Mikasa volt az. A pengéje egyenesen a magas fiú torkába vágódott.

-Eren! Rohanj! – kiáltott rá Mikasa.

A két újonc körül sárga fény, nyalábok kezdtek megjelenni, ami azt jelentette, hogy itt az idő...átváltoznak!

-Eren! Tűnj el onnan! – futott felénk Jana és Sophia, mögöttük pedig az összes többi katona.

A hatalmas szél szinte lesöpört minket a falról. Alig tudtam visszarántani Eren-t, aki már zuhant volna le a mélybe.

A kolosszális óriás arca kirajzolódott a hatalmas pára közepette. A szívem a torkomban dobogott. Még sohasem láttam testközelből és most meg kell küzdenem vele. Plusz még ott van a páncélos óriás is, akinek a páncélja szimpla pengékkel áthatolhatatlan.

Mire feleszméltem gondolatomból egy hatalmas kéz repült felénk, ami engem lesodort a falról, Eren-t pedig csapdába ejtette. Hála a manőver felszerelésemnek a kampóm megakadt a fal oldalába így nem zuhantam le.

A kolosszális óriás a katonák felé nyúlt és felkapta Ymir hordágyát a lánnyal együtt. Most már teljesen világossá vált, hogy nem csak Eren kell nekik... Ezt követően Reiner elkezdett leereszkedni a falon Eren-nel a kezében. Azonnal utánuk repültem, de párától és a még nagyobb szélvihartól nem tudtam elérni őket. A szél ide-oda dobált, mikor két kéz hirtelen megragadott. Jana és Sophia volt az, akik a fal oldalán lógtak.

-Meg kell mentenünk Eren-t! – kiáltottam feléjük.

-Tisztában vagyunk vele, de ekkora szélviharban képtelenség hozzájuk férkőzni! – szorította egyik csuklómat Sophia.

Mikor a lány befejezte a mondatot abban a pillanatban még egy hatalmas sárga fényáradat jelent meg pontosan alattunk. Tudtuk mi volt ez. Eren átváltozott, hogy szembeszálljon az árulókkal!

Continue Reading

You'll Also Like

7.8K 228 29
Egy 17 èves lány aki átlagosnak nem mondható èletet él hiszen az apja egy erőszakos maffia vezèr, egyedül az édesanyja aki melette van mindenkor, de...
18.4K 1K 25
Chelsea Norton szinte mindennél jobban szereti a baráti társaságát, azonban van egyetlen egy személy, akivel valamiért sohasem találta meg a közös ha...
11.1K 658 73
Ez egy Drarry (Draco Malfoy × Harry Potter) könyv lesz. Aki nem szereti a témát vagy nem érdekli ne olvassa. A lényeg hogy elkezdődik a tanév Harryék...
2.5K 371 70
Bucky élete fenekestül felfordul, amikor a második csettintés által új életbe kezd. Nem tudja mihez kezdjen, amikor gyerekkori legjobb barátja a sajá...