De Tijddraaiers #1: Zwart als...

By Theclockworkheart

134K 8.2K 1.2K

"De tijd bestaat alleen maar omdat alles anders tegelijk zou gebeuren." - Albert Einstein. "Als ze kon tijdr... More

Zwart als inkt
De Alex-disclaimer
Overzicht van de personages
1. Stiefbroers en zwarte cirkels
2. Ontbijten met je grote zus is heus niet altijd leuk
3. De blonde schim
4. Neem mannen in het zwart altijd serieus
5. Bekende mensen hebben ook weleens een schuilplaats nodig
6. Kliederen met Sam
7. Een acteur met een tijdbommetje
8. Isa's fiets is Oost-Indisch doof en draagt foundation
9. Het chocolademelkmonster in de wc
10. Je moet schoenen nooit laten slingeren
11. Zwart als inkt
12. Talismannen
13. Alleen op plavuizen kun je glijden als het regent
14. Tijdwandelen
15. Kalk op je hoofd
16. Blauwe bootjes
17. Goudse kaas, zonnebloemen en een treingeel jasje
18. Het Blauwe Paleis
19. Twee Jamies is teveel
20. Papier eten is niet voor herhaling vatbaar
21. Een doodgewone bom met een kort lontje
22. Vuurwerk en sterretjes
23. Een koffer vol herinneringen
24. Sippe Suzie
25. Soms gebeuren er vreemde dingen
26. Een harem vol knappe tijdreizende jongens
27. De muren hebben oren
28. 'Wist je dat mijn teen helderziend is?'
29. Torentje van Pisa in het zwart
30. Operatie Bolhoed en Mister Pickles
31. De appel valt niet ver van de boom
32. Voor je 't weet prikt een bij in je bil
Auteurs note *geen update!*
33. Groepstherapie voor de vissen
One shot: Jamie en zijn krekels
34. Lipstick is niet altijd longlasting
35. Koop een taart en vier het
36. Liefdestriangels met polkadots
Authors Note #2: Ook geen update
37. Wegers in de gang en een bezemkast
38. Een emmer op je hoofd
39. Vertrouwen is je vijand
40. Een rechter in het blauw
41. Niets is wat het lijkt
One Shot: Het sprookjesfeest van Isa, Alex en Jamie
42. Misschien zijn geheimen toch niet zo geheim
43. Check altijd wat je kinderen doen
44. Een blik in de toekomst
45. Stikken in de rucola en spaghettislierten
Wattys: HELP
46. Een reis te ver
Stemmen voor de wattys 2014
47. Twintig oktober
48. Dansen door de tijd als vogels door de lucht
49. Jamie de levende regenboog, nu in het theater
50. Het gewilde object
Andere verhalen

Q&A: De antwoorden

1.4K 70 31
By Theclockworkheart

*trommelt in de lucht om spanning te creëren* En hier zijn de antwoorden van de Q&A (: En ja, ik ben smileyverslaafd, al gebruik ik die nooit in verhalen. Dat is wat onhandig enzo. ;-).

Wat voor pyjama heb je?
Hm, eigenlijk heb ik niet echt een pyjama :P Ik slaap in alles dat ik tegenkom eigenlijk, al is het in de winter meestal een hoodie en in de zomer een t-shirt. 

Wat is je lievelingskleur?
Ik denk dat ik hier toch geel in moet vullen. Of paars. Of zwart, al is dat eigenlijk helemaal geen kleur. Dan ga ik toch maar voor geel en het liefste felgeel.

Wat is je lievelingseten?
Pasta :D Het liefste vegetarisch met groenten en kaas. En nee, ik ben niet vegetarisch, ik houd gewoon niet zo van vlees :-)

Chocolade of ijs?
Als je me dit een paar jaar geleden gevraagd zou hebben, dan zou ik ijs gekozen hebben, maar de laatste tijd vind ik ijs vooral koud. Brr. Dus chocolade! :D

Lasagne of pizza of spaghetti?
Spaghetti :D Al is pizza ook wel lekker. Lasagne vind ik nooit zo lekker en dat eet ik eigenlijk ook niet.

Hoe ben je op het idee gekomen van dit boek?
Het kwam eigenlijk aanwapperen zoals alles altijd aan komt wapperen op het gebied van schrijven. Ik weet ook nog precies wanneer het was. Op maandag 28 april van dit jaar. Ik zou een halfuur later naar een schrijversbijeenkomst gaan, maar ik was een beetje vroeg en dus ging ik even naar de bibliotheek. En ineens waren Isa en Alex daar en een vlek op Isa's pols. 

Ik wilde het verhaal wegleggen, zodat ik verder kon met het verhaal waar ik op dat moment aan bezig was, maar daar was het verhaal het niet mee eens en het bleef rondhangen in mijn hoofd. Ik besloot om er een klein stukje van te schrijven en vier maanden was het hele verhaal dus af. 

Grappig is dat Wouter in die versie helemaal niet zat en dat Alex daar een beetje de gemene stiefbroer is, al is hij nooit zo gemeen als zijn broer geweest. Jamie was in 2013 al opgedoken in een verhaal dat ik in november schreef. Ik herlas het pas en het grappige is dat het een soort voorloper van Zwart als Inkt is. De verhalen lijken best op elkaar en er zitten ook verschillende dezelfde personen in, maar dan met een andere rol. Zo was in die versie Iris Isa's zusje en hetzelfde geldt voor Alex (een echte broer dus)

Hoe ben je begonnen met schrijven?
Met pen en papier toen ik 9 was. Of in elk geval rond die leeftijd, al begon ik op mijn 13de met het idee dat ik de nieuwe Carry Slee zou worden. Carry was in die tijd (ik heb het over 1998 ongeveer en jup, zo oud ben ik :P) razend populair. Ik schreef toen hele dramatische verhalen over broers die zelfmoord pleegden, hoofdpersonen die zwanger raakten etc. Ik was blijkbaar een drama queen. ;-)

Daarna heb ik jaren weinig geschreven tot ik in 2005 NaNoWriMo tegenkwam en toen ben ik steeds meer en meer gaan schrijven. In die tijd wilde ik nog literatuur schrijven trouwens en dat is goed te merken in die eerste verhalen. En nu wil ik helemaal geen literatuur meer schrijven, maar gewoon leuke boeken voor iedereen die van young adult en fantasy houdt :D Ik overweeg ook nog een chicklit, maar dan bij voorkeur een chicklit met fantasy elementen zoals Shanna Swendson gedaan heeft.

Wie is je lievelingsschrijver?
Poeh! Echte lievelingsschrijvers heb ik niet, wel schrijvers waar ik alles van lees en dat is best een lijstje:

J.K. Rowling
Philip Pullman
Deze twee hebben me laten zien dat fantasy helemaal niet over hobbits en elfen hoeft te gaan en dat fantasy echt tof kan zijn.

Cassandra Clare
Tsja, Cassandra Clare... Ik houd gewoon van haar characters en haar verhalen. Daarnaast heb ik door haar ontdekt dat de derde persoonsvorm helemaal niet kinderachtig hoeft te zijn. Dat heb ik jaren gedacht en dus schreef ik in de ik-vorm. Tot ik ontdekte dat dat niet per se beter is.

Leigh Bardugo
Ik vind haar Grisha-serie zo tof, al moet ik bekennen dat ik deel 3 nog steeds moet lezen. Oeps. Maar ja, ik vind haar boeken tof. 

Kerstin Gier
De Edelsteentrilogie was een soort van inspiratiebron voor Zwart als Inkt. Niet exact natuurlijk, maar een soort van. Ik houd van die boeken <3 Maar ik houd ook van haar Silber-serie.

Lisette Jonkman
Een beetje een vreemde eend in de bijt hiertussen, want Nederlands en ze schrijft niet echt voor YA en fantasy. Toch vind ik haar boeken heel erg leuk om te lezen en ze is zelf ook heel aardig, dat scheelt ook.

Wanneer denk je dat je je eerste boek gaat uitgeven?
Pff! De vraag is vooral of ik dat ooit mag doen, denk ik. Er zijn zoveel schrijvers die dat willen dat de moed me in de schoenen zakt :( Maar ik hoop over een jaar of 2-3 mijn serie zover af te hebben dat ik het op kan sturen. 

Misschien ook wel eerder, maar ik zit met een verhaalblokkade en ik wil eerst de hele serie globaal op papier hebben staan, zodat ik weet hoe het eindigt. Dat weet ik namelijk niet en dat is niet echt handig ;-)

Wie is je lievelingspersonage uit dit boek?
Jamie! Absoluut Jamie. Ik vind hem zo leuk. Alex vind ik een schatje, maar ik vind Jamie toch leuker. En stiekem vind ik Wouter ook wel leuk. net als Lauren. Al komt die hier niet zo goed uit de verf.

Qua andere favoriete personages heb ik Quinten (uit Memorya) en Levi (uit een verhaal dat nog online gaat komen). Beide characters (en Jamie ook trouwens) zijn behoorlijk vol van zichzelf en stiekem vind ik dat best leuk om te schrijven. 

Wie is je idool?
Hm, ik geloof niet echt dat ik een idool heb. :/ Qua favoriete schrijvers heb ik hierboven een lijstje staan en die bewonder ik wel echt. Vooral J.K. Rowling, ik vind haar verhaal zo inspirerend!

Hou je meer van fantasy of iets meer realiteit?
Allebei wel eigenlijk. Ik vind (urban) fantasy zoals The Mortal Instruments en Harry Potter heerlijk om te lezen, maar ik vond The Fault in Our Stars bijvoorbeeld ook echt goed en dat is toch echt realiteit. 

Qua schrijven heb ik een lichte voorkeur voor urban fantasy, omdat ik dan mijn eigen verbeelding wat meer kan laten verdwalen in een onbekende wereld. Maar realiteit schrijf ik dus ook. Ik werk trouwens vaak aan meerdere verhalen en dan is 1 meestal fantasy en 1 realiteit. Op dit moment ben ik trouwens aan 5 verhalen bezig: 3 over realiteit (tienerfictie eigenlijk) en 2 fantasy-verhalen)

Wat wil je later worden?
Wat ik gedacht had nu te zijn: Of schrijver of illustratrice (ik kan niet eens goed tekenen hehe). Wat ik nu wil worden: Ik zoek nu eigenlijk een baan op de personeelsafdeling van een bedrijf. Ja, dat klinkt heel suf en saai, ik weet het. Maar ik heb daar stage gelopen en ik vond het best leuk.

Al zou mijn droombaan natuurlijk schrijver zijn, maar dan niet fulltime. Ik zou er altijd nog iets bij willen doen voor een paar uur. Postbezorgen bijvoorbeeld. Dat doe ik op dit moment en dat vind ik best leuk (het verdient alleen niet veel :-) schrijven ook niet trouwens)

Wat is je favoriete boek?
Heb je even? Haha, nee, ik doe niet aan favoriete boeken, maar de boeken die ik in elk geval heel goed vind zijn: 

De Champion-trilogie - Marie Lu
Harry Potter serie - J.K. Rowling (al hoef ik dit niet meer te zeggen denk ik ;-))
Fangirl - Rainbow Rowell
De watersong-serie (4 delen) - Amanda Hocking
De Vrees me trilogie (3 delen met 2 tussendelen) - Tahereh Mafi 
De iron fey-serie (4 delen) - Julie Kagawa
De spin off van de iron fey-serie (zijn nu 2 boeken van uit) - Julie Kagawa
White Rabbit Chronicles - Gena Showalter

Daarnaast vind ik de meeste boeken van mijn favoriete schrijvers goed (zie hierboven), maar dat vond ik zo cliché en flauw. 

Ga je dit boek denk je ooit nog uitgeven?
Ik zie het nu niet gebeuren, maar wie weet ooit. Ik ga het in elk geval eerst met een andere serie proberen, omdat ik daar al sinds 2006 aan bezig ben en ik dat een serie vind die gewoon tussen alle andere boeken moet komen te staan ^-^

Wie zou je echt héél erg graag willen ontmoeten?
Qua schrijvers zou ik heel graag J.K. Rowling en Cassandra Clare willen ontmoeten, omdat ik die boeken echt geweldig vind. Maar het lijkt me ook ontzettend eng, hoor. Brr! 

Qua bands enzo: Ik zou heel graag nog een keer naar een concert van Placebo, The Killers en een optreden (hoe noem je zoiets?) van Armin van Buuren willen. Maar ook naar een concert van Kensington, een festival (dat gebeurt heel misschien dit jaar). Maar ik weet niet of dit echt onder ontmoeten valt eigenlijk.

Heb je nog plannen voor andere boeken?
Ik heb altijd plannen ;-). Op dit moment ben ik bezig aan het vervolg van dit verhaal, aan het verhaal dat ik op mijn tweede gezamelijke account GoudenConfetti schrijf, deel 2 van de serie die ik ooit hoop uit te geven, een nieuw verhaal in de A+B= serie en twee herschrijvingen. 

O, en we (duntax en ik dus) zijn op ons tweede account inmiddels begonnen aan verhaal 2. Nou ja, daar zijn we nog niet begonnen, want het staat niet online. Maar we zijn er wel mee bezig. ^-^ 

Met wie vind je zelf dat je qua karakter in de tijddraaiers serie het meest gemeen hebt?
Ik denk dan toch Isa, omdat ze wel een beetje is wie ik ook was op de middelbare school, al is Isa dan wel een verbeterde versie, want ik was vooral raar, haha. Maar ik herken me wel het meeste in haar.
Gelukkig heb ik nooit hoeven kiezen tussen twee jongens, kan ik niet in de tijd reizen, heb ik geen stiefbroers, is mijn moeder psychisch niet labiel en is mijn vader niet dood :P

Al herken ik me ook wel een beetje in Alex, alleen niet het populaire gedeelte. Voetballen kan ik trouwens ook niet. Sterker nog: Ik vind er helemaal niets aan haha. Als ik dan toch een sport zou moeten doen, zou ik voor hockey kiezen. Oké, ik dwaal af. 

Ik denk dus een combinatie van Alex en Isa. Jamie absoluut niet in elk geval. Ook al is Jamie mijn favoriete personage, ik houd er niet van om in de belangstelling te staan en ik denk ook niet dat ik grappig ben. Mijn auto een naam geven zou ik dan wel weer doen.

Wie vind jij dan toch leuker voor Isa? Alex of Jamie? (Al zal dat wel haast een onmogelijke keuze zijn...)
Jup, een onmogelijke vraag, haha. Ik heb ook echt geen idee hoe ik dat moet laten eindigen, omdat ik ze allebei zo leuk vind. *zwijmelt weg bij de gedachte aan haar personages*. Ik kan niet kiezen!

Continue Reading

You'll Also Like

137K 5.8K 95
Vier verschillende afkomsten, vier verschillende bovennatuurlijke wezens, vier elementen, vier seizoenen en één grote gebeurtenis die hun wegen doet...
33.6K 1.5K 36
✵ WATTYS 2019 WINNER - FANTASY ✵ Ze had zich voorbereid op een saai leven, maar toen veranderde alles. ~ ...
7.2K 469 41
Iedereen heeft z'n eigen verhaal en verleden. Net als 5 jongens die in 1 huis worden gestopt. Zouden ze zich openstellen aan elkaar? En kan iedereen...
20.2K 623 27
Ze willen haar. Ze vormt een bedreiging voor hen. Maar zullen ze de machtige prinses van Joyfourt te pakken krijgen? En kan zij de oorlog stoppen? Al...