Călătoarea: Dincolo de Amaris

By DanielaMihaluta

43.7K 3.8K 1.8K

In Amaris, un oras pierdut, cetatenii nu mai sunt normali. Oamenii pierduti acapareaza incet fiecare strada s... More

Prolog
Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 28
Capitolul 29
Capitolul 30
Capitolul 31
Capitolul 32
Capitolul 33
Capitolul 34
Capitolul 35
Capitolul 36
Anunt.
Capitolul 37
Capitolul 38
Capitolul 39
Capitolul 40
Capitolul 41
Capitolul 42
Capitolul 43
Capitolul 44
Capitolul 45

Capitolul 27

734 73 77
By DanielaMihaluta


- C-Cum ai ajuns aici? ma balbai eu.

Fac cativa pasi in spate, dar sunt in zadar. In spatele meu e un cadavru, iar in fata mea e persoana care cel mai probabil ma va face un cadavru. Nu credeam ca reintalnirea noastra va decurge asa. In nici un caz nu am crezut ca va veni dupa mine pana aici.

- Patru roti sunt mai rapide decat doua picioare. spune Camber incruntat.

Razboinicul statea ascuns in umbre si abia daca se vedea, dar eu l-am recunoscut din prima. Hainele lui negre nu ajutau la dezvaluirea identitatii lui, dimpotriva, il ascundeau si mai mult. Ochii lui din flacari negre nu se dezlipeau de pe corpul meu. Imi vedea fiecare miscare, fiecare respiratie, chiar si prin bezna. Mirosul de sange si de frica plutea in aer. Bajbaiam prin buzunare dupa lanterna mea. Furia lui Camber era mai intunecata decat orice noapte si nu puteam decat sa vreau sa o luminez.

- Norocul tau ca ai masina. mormai eu.

Arunc o privire prin camera, cautand o usa secreta sau un loc prin care sa pot fugi. Din pacate pentru mine, Camber bloca singura iesire. De ce nu m-am gandit la asta cand am plecat? Nu as putea sa ma strecor pe langa Camber si sa fug. Dar daca il lovesc din nou... Nu, nu, proasta idee. Nu mi-ar imbunatati situatia in niciun fel.

Cat timp Camber ma asteapta rabdator langa usa, eu imi dau seama ca exista un geam in spatele meu. Oare as supravietui daca as sari pe el? Zapada mi-ar amortiza putin caderea. Merita incercat.

- Uite! Un cadavru! exclam eu.

Camber pare sa o observe in sfarsit pe Eris, care statea intr-o balta de sange cu multiple rani pe ea. Asa, am reusit sa ii distrag atentia. Profit de situatie si incep sa fug spre fereastra, aproape cazand pentru ca am alunecat pe podea. Desi geamul era strans inchis, nu imi pierd speranta ca voi reusi sa scap. Prefer sa evit cat de mult pot o morala foarte lunga.

Si pentru ca nimic in viata asta nu este asa cum vreau eu sa fie, nu reusesc nici macar sa ating geamul cu varful degetelor. Camber ma prinde. Blestem in gand reflexele si puterea lui de Razboinic. Nici macar nu stiu cum m-a ajuns atat de repede! Baiatul isi incolaceste bratele in jurul meu si ma departeaza de scaparea mea facuta din sticla. El imi tine mainile strans lipite de corp, astfel nu ma pot misca prea mult. Spatele meu era lipit de pieptul lui si ii simteam inima cum bate intr-un ritm nervos. Camber incepe sa mearga spre usa, insa eu nu cooperam prea mult cu el si imi propteam picioarele pe podea ca sa il opresc.

- Haide, nu vrei sa ma lasi sa sar cu parasuta fara parasuta? intreb eu gafaind.

Lua mult efort sa opresti un Razboinic hotarat. Eram deja obosita incercand sa il tin in loc si nici macar nu am traversat intreaga camera!

- Mi se pare ca ai venit in Amaris sa te razbuni, nu sa inveti cum sa cazi de la al saselea etaj fara sa mori. imi raspunde Camber.

In scurt timp Razboinicul se enerveaza din cauza mea, care practic nu ma miscam deloc si doar il impingeam inapoi. Camber ma intoarce spre el cu o miscare simpla, apoi se apleaca si isi pune un brat in jurul taliei mele. Cu astea facute, sunt aruncata pe umarul baiatului, aproape lovindu-mi capul de spatele lui. Camber imi ajusteaza corpul ca sa ii fie lui comod, apoi iese din camera cu usurinta. Sangele imi coboara spre cap si o sa dau vina pe asta ca toata fata imi este imbujorata.

Strang materialul paltonului lui in pumni si privesc stanjenita cum usile de pe hol se indeparteaza tot mai mult, apoi corpurile noastre incep sa coboare; mai bine spus Camber coboara, pentru ca eu nu fac nimic. De fapt, nu e atat de rau aici. Pot vedea totul de la inaltimea lui Camber. Cand o sa imi spuna sa vad lucrurile din perspectiva lui, o sa ii spun ca deja am vazut.

Deodata, Camber se impiedica pe trepte si aproape cade jos. Chitai speriata si incerc sa scap de pe umarul lui, dar baiatul isi inteteste stransoarea in jurul coapselor mele. El sta nemiscat pentru cateva secunde, probabil ca sa isi recapete echilibrul, apoi porneste din nou in josul scarilor.

- Era sa dau cu capul de tavan. mormai eu.

Camber ma ignora. Surad la un gand care imi trece prin minte.

- Asa ne-ar fi durut pe amandoi capul. zic eu, muscandu-mi buza ca sa imi abtin rasetele.

- Ti se pare amuzant? maraie el. Am ditamai vanataia pe frunte!

- Scuze. chicotesc eu fara sa ma pot abtine.

Nu stiam de ce radeam, jur! Dar se pare ca Razboinicul de sub mine nu a inteles asta, pentru ca a decis sa se razbune pe mine in felul lui. Am auzit un sunet suierator, apoi m-am trezit cu palma lui lipita de fundul meu. Raman cu gura cascata si cu obrajii rosii. Ii arunc o privire iritata, desi el nu imi vedea fata.

- Nu pot sa cred ca ai facut asta. zic eu indignata.

Camber a mai facut-o o data.

- Te urasc.

Peste cateva minute ajungem la parterul cladirii, unde cadavrul omului pierdut pe care l-am ucis inca statea nemiscat pe scaun. Camber nu ma lasa nicidecum jos, probabil deoarece aici am mai multe locuri in care as putea fugi. Destept baiat. Pacat ca eu suport acum consecintele mintii lui geniale.

Iesim afara in aerul rece al iernii. Ma agat de Camber, pentru ca el e mereu cald. Imi intorc capul in spate si zaresc masina Razboinicului parcata pe strada. Foarte convenabil, dar in acelasi timp periculos. Cine stie ce om pierdut trecea pe aici si il anunta pe Leon de o masina dubioasa parcata in oras. Dar nu vad pe nimeni in jur... in afara de o silueta sprijinita de o cladire din apropiere. Cand o privesc mai bine, imi dau seama ca e Aiko. Imi mijesc ochii spre telefonul din mana ei. Probabil ea i-a spus lui Camber unde sunt si cum sa ajunga la mine. Fata imi face cu mana si ma priveste batjocoritoare. Ii zambesc fals si reusesc sa fac doar asta inainte ca iubitul meu sa ma arunce in masina lui.

Casc si imi pun centura. Camber se aseaza pe locul din stanga mea si porneste motorul masinii. Incepem sa ne deplasam in viteza pe strazile Amarisului, apoi Camber vireaza la dreapta si iesim din oras pe un drum ingust. Padurea se dezvaluie in fata noastra.

- Vorbeam serios. Imi pare rau ca te-am lovit. incep eu o conversatie.

Conversatie care speram ca va fi pasnica, desi aveam un sentiment rau despre ea.

- Logic. Pentru ca tu nu gasesti nici o alta solutie. Lovesti si pleci, lovesti si pleci, de fiecare data. spune Camber, aratand enervat.

Oftez si imi strang mainile in poala, pregatindu-ma pentru o cearta inevitabila.

- Nu e asta. Doar ca... nu erai de acord cu mine. Pur si simplu nu voiam sa pierd aceasta sansa inainte sa fie prea tarziu.

- Da, dar te-ai gandit ca lasa-l naibii pe Camber, cui ii pasa ce simte el! pufneste Razboinicul, gesticuland cu mainile.

- Gresesti. zic eu cu maxilarul inclestat.

- Ba nu, nu gresesc, Antea! se rasteste el. M-ai lasat in cabana. Nu ti-a pasat ca eu ma ingrijoram pentru tine, nu ti-a pasat ca erai ranita si aproape ai murit cu doua saptamani in urma, nu ti-a pasat ca eram inconstient intr-o casa cu Marcus, care e foarte posibil sa ne fi mintit tot timpul asta!

Imi strang ochii. Pieptul ma doare, deoarece avea dreptate. Am gresit rau de tot de data asta.

- Mi-a pasat de vietile puse in pericol de Eris, am avut grija ca Leon sa nu avanseze mai mult decat a facut deja, mi-a pasat de scopul meu, pentru ca stii foarte bine ca nu ma las calcata in picioare fara sa ma razbun! ii explic eu.

O tacere tensionata se asterne peste noi. Copacii sunt blurati in jurul nostru. Masina goneste pe cararea din padure, iar pentru o secunda mi-e frica sa nu ne lovim in ceva. Camber e de-a dreptul furios si nu stiu cata atentie acorda drumului.

- Daca luai in consideratie parerea mea macar o data... incepe el.

- Nu. il intrerup eu. De ce eu trebuie sa te ascult pe tine, iar tu pe mine nu? Eu sincer nu inteleg de ce ai refuzat sa vii cu mine.

- Ti-am spus deja de ce. maraie el.

- Imi creezi impresia ca esti de partea lui Leon si a lui Eris. Refuzai cu vehementa sa vii in Amaris ca sa o omori. Nici n-ar trebui sa ma mir, esti fratele lui. mormai eu.

Cred ca replica asta a atins ceva in Camber, pentru ca tipetele au inceput.

- Nu intelegi, Antea! izbucneste Razboinicul. Mama e moarta, tata e mort, Leon ne-a tradat si incearca sa ne ucida, Ethan nu am idee unde e, Amarisul e plin cu nenorociti, cum te astepti sa reactionez?! Sa te alung intr-o misiune care e sinucidere pura? Doar tu mi-ai ramas, nu o sa te las si pe tine sa mori!

- Ghici ce! Familia mea e moarta de mana mea. Zece ani am trait in chinuri, si ceilalti zece ani i-am trait singura intr-o lume pe care nu o cunosteam. Realizezi ca am trecut prin destule. Realizezi de unde vine aceasta sete de razbunare.

- M-ai dezamagit, Antea.

Nu am mai vorbit tot drumul spre cabana.

Continue Reading

You'll Also Like

319K 24.7K 58
,,Mereu mi-a fost frica de pacate. Asa am fost învatati. Minciuni. Nimic mai mult. Acum as prefera sa ma arunc in flacarile iadului, vindecandu-mi ra...
1.8K 608 14
James Clawale, un tânăr de 19 ani dintr-un sătuc îndepărtat și orfan de tată, îl întâlnește pe Henry Harvey, ultimul Cavaler Fulger rămas în viață. I...
353K 9.7K 81
- White. - Ce? Se ridică , merge spre ea și o ia de talie. - Ești o fraieră. Ea zâmbește , își pune mâinile pe după gâtul lui și vorbește. - Și...
242K 19.9K 108
Elena Duvnir va face pasul pentru care familia ei plănuise veacuri întregi. Va accepta să se căsătorească cu cel mai periculos, mai feroce şi mai int...