Arsă de vie

Od aaanonymouse

3.1K 68 4

„Cu ani in urma am intilnit fete care veneau de departe, ca si mine. Sint tinute ascunse. O tinara care nu ma... Více

Focul a căzut peste mine
Memoria
Hanan?
Pătlăgica necoaptă
Sângele miresei
Assad
Secretul
Ultima întâlnire
Focul
Jacqueline
Suad va muri
Elveția
Maruan
Tot ceea ce lipsește
Martor supraviețuitor
Jacquiline
Fiul meu
A construi o casă

Pe moarte

100 2 0
Od aaanonymouse

Sunt pe un pat de spital, ghemuită pe un cearşaf, ca un câine  de  vânătoare. 

O  infirmieră  a  venit  să-mi  smulgă rochia. A tras de ea cu brutalitate, durerea m-a paralizat.

Nu văd aproape nimic, bărbia îmi este lipită de piept, nu pot s-o ridic. Nu pot să mişc nici braţele. Durerea mă apasă pe cap, pe umeri, pe spate, pe piept.

Miros urât.

Infirmiera este atât de rea, că mi se face frică atunci când o văd intrând. Nu-mi vorbeşte. Vine să smulgă bucăţi din mine, îmi pune o compresă şi pleacă. Aşadar, ar putea să mă facă să mor, ar face-o, sunt sigură.

Sunt o fată murdară şi dacă m-au ars este că am meritat-o pentru că nu sunt măritată şi sunt însărcinată. Ştiu bine ce gândeşte.Întuneric. Comă. Cât timp, zile sau nopţi?…Nimeni nu vrea să mă atingă, nu se ocupă nimeni de mine, nu mi se dă nimic să mănânc ori să beau, aşteaptă să mor.Şi eu mi-aş dori să mor, atât de ruşine îmi este că mai trăiesc. Atât de mult sufăr.

Nu eu mă mişc, e femeia aceea rea care mă întoarce să-mi smulgă bucăţi din mine. Nimic altceva. Aş vrea să mi se pună puţin ulei pe piele pentru a-mi calma arsura, aş vrea să mi se scoată cearşaful pentru ca aerul să-mi dea puţină răcoare. Este şi un doctor. Am zărit pantaloni şi un halat alb. El a vorbit, dar eu nu am înţeles. E mereu aceeaşi femeie rea care vine şi pleacă. Pot mişca  picioarele  şi  mă  servesc  de  ele  pentru  a  ridica cearşaful din când în când. Pe spate mă doare, pe o parte mă  doare:  Dorm  cu  capul  mereu  lipit  de  piept.  Capul aplecat, ca atunci când eram în flăcări.Braţele  mele  sunt ciudate, puţin depărtate de corp  şi paralizate amândouă. Mâinile sunt la locul lor, dar nu-mi folosesc la nimic.

Aş vrea atât de mult sa mă scarpin, să-mi smulg pielea ca să nu mai sufăr.Mă obligă să mă ridic. Umblu cu infirmiera aceea. Mă dor ochii. Îmi văd picioarele, mâinile care îmi atârnă de fiecare parte, mozaicul. O urăsc pe femeia aceasta. Ea mă conduce într-o sală şi ia un furtun ca să mă spele. Spune că miros atât de urât, că-i vine să vomite. Eu put, plâng, stau acolo ca un deşeu imund, ca o putreziciune pe care se aruncă apă. Ca un rahat în closet, se trage apa şi gata! Mori.

Apa îmi jupoaie pielea, eu ţip, plâng, implor, sângele îmi curge până  la  vârfurile  degetelor.  Ea  mă  obligă  să  stau  în picioare. Sub jetul de apă rece ea smulge bucăţi de carne neagră,  bucăţi  din  rochia  mea  arsă,  gunoaie  urât mirositoare care fac o mică grămăjoară în fundul cabinei de duş.

Miros atât de tare a putreziciune, a carne arsă şi a fum, încât ea şi-a pus o mască şi din când în când iese din sala de baie, tuşind şi blestemându-mă.O dezgust, ar trebui să crap ca un câine, dar departe de ea. Însă  de  ce  nu mă  omoară  ea? 

Revin  în  patul  meu, fierbinte şi îngheţată în acelaşi timp, şi ea aruncă cearşaful peste  mine,  ca  să  nu  mă  mai  vadă.  „Crapă,  îmi  spune privirea ei. Crapă odată şi să te aruncăm de aici.”Tata este aici cu bastonul. Este furios, bate în podea, vrea să ştie cu cine sunt însărcinată, cine m-a adus aici, cum s-a întâmplat. Are ochii roşii. Plânge bătrânul, dar mă sperie bastonul lui şi nu reuşesc măcar să-i răspund.

O să adorm sau o să mor, sau o să mă trezesc, tatăl meu era acolo, acum nu mai este.Dar nu am visat, vocea lui mai răsună încă în capul meu: „Vorbeşte!”Am reuşit să mă aşez puţin, ca să nu-mi mai simt braţele lipite de cearşaf, cu capul sprijinit pe o pernă. Nimic nu mă ajută, dar aşa pot să văd cine trece pe coridor, uşa este întredeschisă.

Aud pe cineva, observ nişte picioare goale, o rochie  lungă  şi  neagră,  o  siluetă  mică,  aşa  ca  a  mea, subţire, aproape slabă. Nu este infirmiera. Este mama.Cele două cozi date cu ulei de măsline, voalul ei negru, această frunte ciudată, bombată între sprâncene şi care se uneşte  cu  nasul,  ai  zice  că  e  o  pasăre  de  pradă. Îmi provoacă frică. Se aşază pe un taburet cu sacul ei negru. Şi începe să plângă, să-şi sufle nasul, să-şi şteargă lacrimile cu o batistă, tot legănând din cap.Plânge de necaz şi de ruşine. Se plânge pe ea şi întreaga familie. Şi văd ura din privirea ei.

Îmi  pune  întrebări,  strângându-şi  la  piept  sacul.  Ştiu acest sac, îmi e familiar. Îl ia totdeauna cu ea când iese ca să meargă la piaţă sau pe câmp. Pune în el pâine, o sticlă de  apă, uneori  lapte.

Mi-e frică,  dar mai puţin  decât în prezenţa tatălui meu, ca întotdeauna.

Tatăl meu mă poate omorî, dar ea nu. Geme în timp ce îmi vorbeşte, iar eu îi răspund şoptind.

— Uită-te la tine, fiica mea. Nu aş mai putea niciodată să te mai aduc la noi acasă, aşa cum eşti, tu nu mai poţi trăi acasă, te-ai văzut?

— Nu reuşesc să mă văd.

— Eşti arsă.Ruşinea apasă pe întreaga familie. Acuma nu  mai  pot  să  te  aduc  înapoi.  Spune-mi  cum  ai  rămas însărcinată? Cu cine?

— Faiez. Nu ştiu numele tatălui său.

— Este Faiez vecinul?Reîncepe să plângă şi să-şi tamponeze cu batista ochii bulbucaţi ca şi când ar vrea s-o înfunde în cap.Unde ai făcut-o? Unde?

— Pe câmp.Se strâmbă, îşi muşcă buzele şi plânge mai tare.

— Ascultă-mă, fata mea, ascultă, ar fi mai bine să mori, e mai bine dacă mori. Fratele tău e tânăr, dacă tu nu mori, o să aibă probleme.

Fratele meu o să aibă probleme. Ce fel de probleme? Nu înţeleg.

— Poliţia  a  venit  acasă  la  noi  să  vadă  familia.  Toata familia. Pe tatăl tău şi pe fratele tău, şi pe mama ta şi pe cumnatul tău, toată familia. Dacă tu nu mori, fratele tău o să aibă probleme mari cu poliţia.

Probabil  că  paharul  l-a  scos  din  sacul  ei,  pentru  că împrejurul meu nu este nimic. Nicio masă lângă pat, nu văd nimic. Nu, n-am văzut-o scotocind în sac, l-a luat de pe marginea ferestrei, este un pahar de spital. Dar n-am văzut cu ce l-a umplut.

— Dacă nu bei asta, fratele tău va avea probleme, poliţia a venit la noi.

L-o fi umplut pe când eu plângeam de ruşine, de durere, de frică. Plângeam pentru multe lucruri, cu capul aplecat şi cu ochii închişi.

— Bea paharul ăsta… eu sunt aceea care ţi-l dau.

Niciodată nu voi uita paharul acela mare, plin ochi cu un lichid transparent ca apa.

— Tu o să bei asta şi atunci fratele tău n-o să mai aibă probleme. E mai bine aşa, mai bine pentru tine, mai bine pentru mine şi mai bine pentru fratele tău.

Ea plângea. Şi eu. Îmi amintesc că lacrimile îmi curgeau pe arsurile bărbiei, de-a lungul gâtului devorându-mi pielea.Nu reuşeam să-mi ridic mâinile. Ea şi-a pus mâinile sub capul meu, m-a ridicat apoi spre paharul pe care îl ţinea în mână.  Nimeni  nu-mi  dăduse  până  atunci  să  beau.  Ea apropia paharul acela mare de gura mea.

Aş fi vrut să-mi înmoi măcar buzele, atât mi-era de sete. Încercam să-mi ridic bărbia, dar nu izbuteam.Dintr-odată, a venit doctorul şi mama mea a tresărit.A luat paharul cu un gest brusc, l-a aşezat cu brutalitate şi a strigat foarte tare:

— Nu!

Am văzut lichidul risipindu-se pe marginea ferestrei. Se prelingea  de-a  lungul  paharului,  transparent,  limpede  ca apa. Doctorul a luat-o pe mama mea de braţ şi a scos-o din cameră. Priveam mereu paharul, l-aş fi băut şi de pe jos, l-aş fi lins pur şi simplu, ca un câine. Mi-era sete, atât de a bea cât şi de a muri.Doctorul s-a întors şi mi-a spus:

— Ai avut noroc că am ajuns la timp. Mai întâi tatăl tău şi acum şi mama ta! Nimeni din familia ta n-o să mai vină pe aici!

A luat paharul cu el şi mi-a repetat:

— Ai avut noroc… Nu mai vreau să văd pe nimeni din familia ta!

— Fratele meu Assad, aş dori să-l văd pe fratele meu, el este drăguţ.Nu  mai  ştiu  ce  mi-a  răspuns.

Eram  ciudată,  totul  se învârtea în capul meu. Maică-mea îmi vorbise de poliţie, de fratele meu care ar putea avea neplăceri?De  ce  el,  dacă  Hussein  era  cel  care  îmi  dăduse  foc? Paharul acela era ca să mă facă să mor. Mai rămăsese încă o pată, pe  marginea  ferestrei.

Mama voia să mor şi eu doream  acelaşi  lucru.  Şi  totuşi,  am  avut  noroc,  zicea doctorul, că eram tocmai pe punctul de a bea otrava aceea invizibilă.

Mă simţeam eliberată, ca şi când moartea m-ar fi vrăjit,  iar  doctorul  a  făcut-o  să  dispară  într-o  secundă. Mama mea era o mamă excelentă, cea mai bună dintre mame, ea îşi făcea datoria dăruindu-mi moartea. Era mai bine pentru mine.

Nu trebuia să fiu salvată din foc, să fiu adusă aici ca să sufăr şi să treacă atât de mult timp până când o să mor, ca să mă eliberez  de ruşinea mea şi a întregii mele familii.

Fratele meu a venit după trei sau patru zile. Nicicând nu voi  uita  punga  aceea  transparentă  de  plastic,  prin  care vedeam nişte portocale şi o banană.Nu mâncasem şi nu băusem nimic, de când eram acolo. Nu puteam şi, oricum, nimeni nu încercase să mă ajute. Nici chiar doctorul nu îndrăznea s-o facă. Înţelesesem că mă lăsau să mor, pentru că nu trebuia să se intervină în povestea  asta  a  mea.  Eram  vinovată  în  ochii  tuturor. Suportam  soarta  tuturor  femeilor  care  mânjesc  onoarea bărbaţilor. Mă spălaseră numai pentru că puţeam, nu ca să mă îngrijească. Mă păstrau acolo, pentru că era un spital unde  trebuia  să  mor,  fără  să  mai  creez  alte  probleme părinţilor mei şi întregului sat.

Hussein îşi făcuse rău treaba, mă lăsase să fug, cu focul pe mine.Assad nu m-a întrebat nimic. Îi era frică şi era grăbit să se întoarcă în sat.

— O să merg pe câmp, ca să nu mă vadă nimeni. Dacă părinţii află că am venit să te văd, o să am probleme.

Dorisem să vină şi totuşi eram neliniştită, văzându-l că se apleacă asupra mea.

Am văzut în ochii lui că îl dezgustam cu arsurile mele. Nimeni, nici chiar el, nu s-a preocupat să afle  cât  de  mult  sufeream,  cu  pielea  asta  care  crăpa, putrezea,  supura,  devorându-mă  lent,  ca  veninul  unui şarpe,  pe  toată  partea  superioară  a  trupului  meu,  pe craniul fără păr, pe umeri, pe spate, pe braţe, pe sâni.

Am plâns mult. Oare, pentru că ştiam că este pentru ultima oară că îl vedeam? Să fi plâns pentru că doream atât de mult să-i văd copiii? Aşteptau ca soţia lui să nască.

Am aflat,  mai  târziu,  că  avusese  doi  băieţi.  Toată  familia trebuie s-o fi admirat şi felicitat.N-am putut să mănânc fructele. Singură mi-era imposibil şi punga a dispărut.Nu mi-am mai revăzut niciodată familia. Ultima imagine a mamei mele este aceea cu paharul cu otravă – cea a tatălui meu, lovind furios cu bastonul în pământ, a fratelui meu, cu punga lui de fructe.

În toiul suferinţei mele, eu încercam încă să înţeleg de ce nu văzusem nimic atunci când focul a ajuns pe capul meu. Era  un  bidon  cu  benzină  lângă  mine,  dar  era  închis  cu dopul. Nu l-am văzut pe Hussein când l-a luat. Stăteam cu capul aplecat, în timp ce el îmi spunea că „se va ocupa de mine”  şi  timp  de  câteva  secunde  m-am  crezut  salvată, datorită surâsului său şi a acelei ierbi pe care o mesteca liniştit. În realitate, el vrea să-mi câştige încrederea, ca să se  asigure  că  nu  o  să-i  scap.  Prevăzuse  totul  în  ajun, împreună cu părinţii mei.Dar de unde-a luat focul? Din jăratic? N-am văzut nimic. A folosit un chibrit ca să facă totul atât de repede? Aveam întotdeauna o cutie de chibrituri la îndemână, dar nici aşa ceva n-am văzut. Atunci – poate o brichetă din buzunarul lui… Numai timpul cât să simt lichidul rece pe păr şi eram deja în flăcări. Dar aş dori atât de mult să ştiu de ce n-am văzut nimic!

Noaptea, când stau culcată pe pat, e un coşmar fără sfârşit. Stau în întuneric de mormânt, văd perdele în jurul meu, dar fereastra parcă a dispărut. O durere stranie, ca o lovitură de cuţit în burtă, picioarele îmi tremură… voi muri. Încerc  să-mi  revin,  fără  să  reuşesc.  Braţele  îmi  sunt  în continuare înţepenite, două răni infecte, care refuză să mă servească. Nu e nimeni, dacă sunt singură, atunci cine mi-a înfipt cuţitul în burtă?Simt între coapse ceva straniu. Îndoi un picior, apoi pe celălalt, caut cu laba piciorului, încerc să degajez singură obiectul  acela  care  mă  sperie.  Nu-mi  dau  seama,  la început, că sunt pe cale să nasc. Cu amândouă picioarele pipăi în întuneric. Împing fără să ştiu corpul copilului, încet, pe sub cearşaf. Apoi, rămân nemişcată, epuizată de efort. Îmi apropii coapsele şi simt copilaşul lipit de mine. Mişcă puţin. Îmi opresc respiraţia. Cum de-a ieşit aşa de repede? O lovitură de pumnal în burtă şi iată-l? Să adorm din nou este imposibil, copilul acesta nu a putut să iasă singur fără să mă prevină. Sigur că am un coşmar.Dar nu visez pentru că îl simt acolo, între genunchi, lipit de  coapsele  mele.  Ele  nu  au  ars,  coapsele  mele,  simt lucrurile cu pielea de pe coapse.Nu îndrăznesc să mă mai mişc, apoi ridic un picior cum aş face-o cu o mână, pentru a atinge… un căpşor micuţ, două braţe care se agită slab.Cred că am ţipat. Nu-mi mai amintesc.

Doctorul intră în încăpere,  trage  perdelele,  dar  eu  sunt  tot  în  întuneric. Trebuie  să  fie  noapte  afară.  Nu văd  decât  o  lumină  pe coridor,  prin  uşa deschisă. Doctorul  se  apleacă, dă  la o parte cearşaful şi pleacă luând copilul, fără ca să mi-l arate măcar.Nu  mai  e  nimic  între  coapsele  mele.  Cineva  trage perdeaua. Nu-mi mai amintesc de nimic altceva. Cred că am leşinat sau am dormit mult, nu mai ştiu nimic. A doua zi şi  în  zilele  următoare  nu  am  avut  decât  o  singură certitudine, copilul părăsise burta mea.

Nu ştiam dacă era viu sau mort, nimeni nu-mi spunea nimic şi eu nu îndrăzneam s-o întreb pe infirmiera aceea rea ce se făcuse cu acest copil.Să mă ierte, nu eram în stare!Ştiam  că  am  născut,  dar  nu-l  văzusem,  nu-mi  fusese adus în braţe, nu ştiam dacă era băiat sau fată. Nu eram, în acel moment, o mamă, ci o rămăşiţă de om, condamnată la moarte. Ruşinea mă copleşea.Doctorul mi-a spus mai târziu că născusem la şapte luni un copilaş foarte micuţ, dar că era viu şi se afla acum la adăpost. Înţelegeam vag ceea ce-mi spunea, urechile mele arse mă făceau să sufăr îngrozitor! Partea de sus a trupului meu nu era decât o rană vie şi treceam de la comă la o stare de semiveghe, fără să simt zilele şi nopţile. Toată lumea spera să mă vadă murind şi se aştepta la asta.Iar eu găseam că Dumnezeu nu mă lasă să mor, ci mă chinuie. Nopţile şi zilele se îngemănau în acelaşi coşmar şi, în  rarele  mele  momente  de  luciditate,  n-aveam decât o singură  obsesie,  să-mi  smulg  cu  unghiile  această  piele infectă  şi  împuţită,  care  continua  să  mă  devoreze.  Din nefericire, mâinile nu mă mai ascultau.

Cineva a intrat în camera mea, odată, în mijlocul acestui coşmar. Am ghicit prezenţa sa mai mult decât am văzut-o. O mână de femeie a trecut ca o umbră pe deasupra feţei mele,  fără  s-o  atingă.  O  voce  de  femeie,  cu  un  accent curios, mi-a spus în arabă:

— O să te ajut… Ai încredere, o să te ajut, mă auzi?

Am zis da, fără să o cred, atât mi-era de rău în patul acela, abandonată dispreţului celorlalţi. Nu înţelegeam cum mai puteam fi ajutată şi, mai ales, cine ar putea să o facă.Să mă ducă înapoi la familia mea? Nu mă mai voiau. O femeie arsă pentru onoare trebuie să ardă în întregime. Să mă ajute ca să nu mai sufăr, să mă ajute să mor, asta era singura soluţie.Dar eu am zis da către vocea acelei femei şi nu ştiu cine este ea.

Pokračovat ve čtení

Mohlo by se ti líbit

1M 64.1K 99
( finalizată ) (Needitată) Linnea este o adoleșcentă rebelă și fără prieteni. Părinții ei sunt niște oameni de afaceri cunoscuți ce țin foarte mult...
Undressed. Od Claudia.

Literatura faktu

466 4 6
Nu poti sa intri niciodata in mintea autorului pentru ca uneori nici el nu stie ce va urma.
52.7K 629 152
Hey!!! 😇 În această carte vă voi răspunde întrebărilor si voi scrie despre sex, relații si alte subiecte asemănătoare. 💜 Sper că v-am ajutat! 🙏
27.8K 1.6K 64
Nu mă simt încă pregătită pentru a începe cartea asta. Cel mai ciudat este că personajul principal al propriei mele cărți nu va ști despre ea și nici...