Liefde in de tent

Af MissTop40

237K 11.6K 1.6K

De zestienjarige Fauve wordt uitgenodigd voor hét feest van het jaar, maar haar ouders willen dat ze meegaat... Mere

1. Alle goede verhalen beginnen met een roddel
2. Waar nachtmerries in vervulling gaan
3. De beste plannen ontstaan 's avonds aan de telefoon (of in de wiskundeles)
4. De wondere wereld van de plastic rotzooi
5. De hel begint achter de bank
6. Hoe overleef ik een minicamping?
7. Een goede voorbereiding is het halve werk
8. Met de Italiaanse slag
9. Het feest kan beginnen, want Eloy is binnen
10. Redden wat er te redden valt
11. Het monster van de lage landen
13. Een kat in het nauw maakt rare sprongen
14. Het leven is hard met liefde in de wereld
15. Daten voor dummies
16. Een wereld vol losers
17. Kus me dan als je kan
18. Sherlock Holmes op de versiertoer
19. All you need is... bitchfight
20. Liefde in tijden van gore zooi
21. Naar het hol van de leeuw
22. Haat, liefde en meer van dat soort irritante emoties
23. Daten in het donker
24. Sprookjes bestaan niet
25. Vergevingsgezindheid en meer van die mooie eigenschappen
26. Het is roze dat de klok slaat
27. Verschillende definities van romantiek
28. Het probleem dat jongens heet
29. De puinhopen van ons leven
30. De nacht is jong, en wij ook
31. Op de vlucht voor Cupido
32. Eind goed, al goed

12. Hysterische homo's en andere onaangename verrassingen

7K 357 35
Af MissTop40

"Fauve!" Lynn verplettert me bijna in haar stevige omhelzing. "Is alles goed met je? Wat heb je nu weer met je telefoon gedaan?"

"In een meer laten vallen. Daarom sms'te ik je dus met mijn moeders nummer." Ik kan het niet laten een kwade blik te werpen op een zeker persoon die een paar meter verderop zit. Mijn hele duik in het meer van gistermiddag vergeet ik liever gewoon.

Kyran staat ondertussen om zich heen te kijken alsof hij nog nooit op een camping geweest is en haalt vervolgens zijn neus op. "Jullie zitten hier ook lekker... primitief."

Ik knik. "Dat is het idee van kamperen. Je comfortabele huis achterlaten om er ergens in de rimboe achter te komen hoe holbewoners zich gevoeld moeten hebben. Maar ik pak even wat te drinken en dan gaan we wel ergens anders zitten. Hier hangen te veel idioten rond." Na die woorden loop ik de caravan in om een fles cola te pakken. Vervolgens ga ik mijn beste vrienden voor naar de schuur, waar we op de bank neerploffen.

"Oké," begint Kyran. "Vertel ons alles. Hoe was het om met hem te zoenen?"

"Met wie?"

"Duh, met Eloy natuurlijk. Wilde je zeggen dat je met nog meer jongens hebt gezoend de afgelopen twee dagen? Met Max bijvoorbeeld?"

"Wow, wacht even. Waar héb je het over?" Ik heb even de tijd nodig om deze informatie te verwerken. Suggereert hij nou dat ik met Eloy heb gezoend? Gadverdamme.

Kyran kijkt net zo teleurgesteld als een kleuter wiens zandkasteel net in elkaar is getrapt.

"Dus het is niet waar?"

"Nee, idioot," reageert Lynn al voordat ik iets kan zeggen. "Dat zei ik toch? Alsof Fauve die mafkees ooit vrijwillig zou aanraken. Met haar tong nog wel." Ze rilt zichtbaar al van het idee.

"Prachtig verwoord, Lynnie. Daar heb ik absoluut niks meer aan toe te voegen. Eloy Mulder kan wat mij betreft naar de maan lopen. En zelfs dat is eigenlijk nog niet ver genoeg." Geconcentreerd draai ik de fles cola open. De situatie is wel ernstig als zelfs Kyran een roddel over mij en Eloy gelooft. Wacht even... "Wie heeft dat verhaal eigenlijk verspreid?"

Kyran haalt zijn schouders op. "Ik hoorde het van Lynn."

"O ja, nu heb ik het weer gedaan! Je moet hem niet geloven, Fauve. Waarschijnlijk heeft hij zijn eigen conclusie getrokken uit onze conversatie op Whatsapp. Ik ga hem dus echt nooit meer alleen laten in de buurt van mijn telefoon."

"Oké, oké." Kyran zucht. "Ik heb ook één of ander vaag gerucht gehoord van Dilara. Maar ze heeft er niet bij gezegd waar het vandaan kwam."

Dat is maar goed ook. Als ik die persoon onder handen krijg dan zal die er beslist niet makkelijk mee weg komen. Echt belachelijk om zoiets te verzinnen. Al net zo belachelijk als de snelheid waarmee roddels zich hier verspreiden.

"En Max?," vraagt Kyran hoopvol. "Is daar ook niks mee gebeurd?"

"Nee. Helemaal niks. En om eerlijk te zijn weet ik ook niet meer of ik nog wel zou willen dat er iets gebeurt tussen hem en mij." Ik zet de fles cola aan mijn lippen en klok gulzig een deel van de inhoud naar binnen. Een beetje asociaal misschien tegenover mijn vrienden, maar ik heb dit nu even nodig. Zeker bij gebrek aan een flinke hoeveelheid chocola. Waar is die verrekte Willy Wonka als je hem nodig hebt?

Lynn is zo gefascineerd door mijn laatste opmerking dat ze de fles eigenhandig van me afpakt. "Wat zei je daar? Ben je niet meer verliefd?"

"Misschien niet. Ik weet niet. Daar heb ik eigenlijk nog niet zo goed over nagedacht." In werkelijkheid heb ik daar wel aan gedacht. Vannacht in de tent, een minuut of vijf lang, voordat ik weer dacht aan wat voor een erge hekel ik aan Eloy heb. Ik wil er gewoon niet aan denken. Stel nou dat ik Max echt niet meer zo leuk vind? Ik ben zo lang met hem bezig geweest dat ik dat gewoon een enge gedachte vind.

Kyran slaakt een zucht van opluchting. "Eindelijk heb je het licht gezien. Ik vroeg me al af of dat nog ooit zou gebeuren. Zet die gast uit je hoofd en richt je op een leuk iemand." Hij zegt er niet bij wie hij precies in gedachten had, maar zijn blik die op een in de verte zittende Eloy blijft hangen zegt genoeg.

"O nee, ik ga echt nooit van mijn leven iets met Eloy beginnen. Dat was maar een roddel, oké? Ik bedoel maar, hij heeft me gistermiddag nog 'monster' genoemd en me uitgelachen."

"Klootzak," vindt Lynn. Ze neemt een slok cola voordat ze verder praat. "Jij verdient echt zoveel beter. Maar vertel eens, hoe is het afgelopen met je ouders donderdag? Ze zien er helemaal niet kwaad uit."

Tot in detail vertel ik mijn vrienden over de zeer onwaarschijnlijke smoes waar Eloy mee aan kwam zetten. Normaal gesproken had Lynn dit soort dingen als eerste geweten, maar gezien mijn telefoon na de zwempartij tijdens het waterfietsen niet meer aan is gegaan heb ik haar ook nog niet op de hoogte kunnen brengen.

Uiteraard is Kyran degene die dit verhaal totaal verkeerd opvat. "Je zou echt met hem moeten gaan daten. Als ik hem niet kan krijgen dan moet jij het maar doen en me alle details vertellen."

Ik trek een vies gezicht. "Ieuw, nee. Ik weet niet eens welk gedeelte van dat idee ik het meest weerzinwekkend vind. Misschien moet jij hem maar gewoon proberen te versieren. Ik bedoel, er komt een dag dat hij alle meisjes ter wereld gehad heeft en dan zal hij toch over moeten stappen op een alternatief."

"Dat lijkt me niet helemaal de juiste benadering." Nadenkend staart Kyran in de richting van ons gespreksonderwerp. "Hoewel hij inderdaad in een behoorlijk rap tempo door de meiden heen gaat. Maar dan nog. Als hij ze allemaal gehad heeft dan begint hij gewoon opnieuw. Of hij gaat achter jullie twee aan. Ik maak nooit van mijn leven kans."

Dat vind ik zo zielig klinken dat ik me meteen voorneem om Kyran aan een leuke vriend te helpen. Hij verdient het tenslotte om gelukkig te zijn. Het is vast niet makkelijk om een zeventienjarige homo te zijn. In zijn liefdesleven gebeurt nog minder dan in dat van mij en dat is al een hele prestatie op zich.

-

Met tegenzin zwaai ik een paar uur later mijn vrienden weer uit. Ik ben blij dat ze geweest zijn, maar het vooruitzicht van nog een avond en nacht op deze klotecamping staat me niet aan. In mijn eentje sjok ik terug naar onze caravan, waar pap en Henk al druk in de weer zijn met de barbecue. Jippie, weer een avondje verplicht gezellig doen.

"Zet eens een wat vrolijker gezicht op, Fauve," merkt mijn moeder op. Ze schuift me de slakom toe. "Hier, meng jij de dressing maar even door de sla heen. Dan kan ik ondertussen het stokbrood snijden."

Ik wil helemaal geen sla mengen. Ik wil thuis in mijn bed kruipen en er pas volgend jaar weer uit komen. Of helemaal nooit meer, nog beter.

Uit de caravan naast die van ons komt Manja tevoorschijn met een heleboel sausjes die ze over de tafel begint te verspreiden. "Zo, jij ziet er depressief uit. Wat is er allemaal aan de hand, meisje?"

Ik kijk op van de kom sla. "Wist ik dat zelf maar. Dat zou alles een stuk makkelijker maken." Mijn ouders zullen altijd bevriend blijven met Henk en Manja, wat erop neerkomt dat er zolang zij leven mensen zijn die denken dat ik ooit een date met Eloy had. En dat is nog maar één van de dingen waardoor ik me ineens zo neerslachtig voel. Ik kan maar beter gewoon het klooster in gaan en daar al biddend in zo'n sexy zwart kleed sterven van eenzaamheid. Dat klinkt in ieder geval beter dan in de echte wereld sterven van eenzaamheid.

Manja bekijkt me hoofdschuddend. "Twee dagen geleden waren jij en Eloy nog zo gelukkig samen. Ik begrijp het gewoon niet. Jullie hebben pas één date gehad, toch? Hoe kan het dan dat jullie nu alweer zo afstandelijk tegen elkaar doen?"

"Omdat we gewoon niet bij elkaar passen." Dat is het enige acceptabele antwoord dat ik kan verzinnen. Als ik zeg dat ik haar zoon gewoon een klootzak vind, breek ik haar hart en dat wil ik niet. Dat verdient ze ook niet, want ze is verder altijd heel aardig tegen me.

"Sorry mam, dat is mijn schuld."

Verbaasd draai ik me om. Eloy staat achter me met een uitermate schuldbewust gezicht. Wat is dit?

"Ik denk dat we even moeten praten, Fauve," zegt Eloy. "Over eh... wat er gebeurd is."

"Oké," reageer ik behoedzaam. Dit is een nogal rare situatie, en dat is nog zwak uitgedrukt.

"Laten we even een stukje gaan lopen." Zonder te checken of ik wel met hem mee kom, loopt Eloy al richting het weiland achter de camping, waar door de campingeigenaren een midgetgolfbaan is aangelegd.

Ik haast me achter hem aan. "Waar sloeg dat op?"

"Ik wil gewoon niet dat mijn ouders denken dat het jouw schuld is dat er niks is tussen ons. Ik zeg wel dat ik iets stoms heb gedaan."

"Mooi. Dan zou je namelijk eens een keer de waarheid spreken." Mij uitmaken voor monster vind ik behoorlijk stom. Me uitlachen ook. En al die andere dingen die hij ooit gedaan heeft. Alles bij elkaar is hij gewoon een enorme stomkop. Wat nog een vrij netjes scheldwoord is voor iemand met zijn ego.

Eloy laat het hek dat het campingveld met de golfbaan scheidt met een klap dichtvallen. "De enige die hier in werkelijkheid stom doet, ben jij. Kun je niet een keer gewoon normaal doen?"

"En dat zeg jij? Meneer Stomkop himself? Vind je het nou echt leuk om steeds zo idioot tegen me te doen? Jij bent hier degene die mij altijd uitlacht en belachelijk maakt." Ik kan honderden voorbeelden noemen van situaties waarin hij dat gedaan heeft. Niet alleen gisteren bij het meer, maar ook zo'n beetje elke andere keer in mijn hele leven dat hij binnen mijn gezichtsveld is geweest. Hij heeft al zoveel lullige opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd dat ik ze me met geen mogelijkheid meer allemaal zou kunnen herinneren.

"Ik probeer je alleen maar te beschermen." Het komt er zo zachtjes uit dat ik me afvraag of ik het wel goed gehoord heb.

Abrupt blijf ik stilstaan. "Wat? Jij bent echt niet goed bij je hoofd. Ik heb geen idee wat ik hier eigenlijk doe. Het kan me niet schelen wat je tegen je ouders zegt. Laat ze maar van me denken wat ze willen. Als ze maar nooit meer op het idee komen dat er iets tussen ons is of ooit is geweest." Ik draai me om en wil weglopen, maar net op tijd realiseer ik me dat ik helemaal niet terug naar de caravan wil. Dus verander ik iets van richting en zet het op een rennen.

- - - 

A/N Als mijn leven zo'n chaos was, zou ik inderdaad ook gewoon het liefste even alleen zijn en alles op een rijtje zetten. Wat denken jullie? Zullen ze ooit vrienden worden?

Fortsæt med at læse

You'll Also Like

1.1M 17K 88
**VOLTOOID** "They say all good boys go to heaven, but bad boys brings heaven to you." Mijn eerste stap op het schoolplein van mijn nieuwe school is...
241K 1.9K 63
Zara, een vierdeklasser op het Voaslyceum merkt dat een docent interesse toont in haar. Hij is de jongste en knapste docent op school. Echter is Zara...
958 59 12
Hannah.. het zusje van Thomas ,14 komt terecht in 'the maze'. alle jongens zijn in 1 oogopslag weg van haar. Tot dat er een meisje kwam die Terasa he...