Călătoarea

De DanielaMihaluta

77.3K 6.3K 1.8K

In Amaris, o lume a viitorului, oamenii nu mai sunt normali. Fiecare persoana isi are destinul ei, fiind repa... Mai multe

Prolog
Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Un fel de anunt
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul 29
Capitolul 30
Capitolul 31
Capitolul 32
Capitolul 33
Capitolul 34
Capitolul 35
Capitolul 36
Capitolul 37
Capitolul 38
Capitolul 39
Epilog
Anunt.

Capitolul 26

1.3K 134 52
De DanielaMihaluta

Analizez scurt imprejurimile , strangandu-mi pumnii. Imi inchid amintirile dureroase in cel mai indepartat colt al mintii. Acum nu e momentul pentru asa ceva. Trebuie sa gasim o cale sa ajungem cat mai repede in Amaris.

- Ce e locul asta ? intreaba Leon uimit.

- Sa inteleg ca nu ai fost niciodata in Abingora ? intreb eu , pasind incet in fata.

- Abingora !? icneste Creatorul.

Imi trag gluga peste cap si incep sa merg , Leon urmandu-ma imediat. Din cate imi amintesc , suntem la periferia Abingorei. Ar trebui sa traversam tot orasul ca sa ajungem la gaura din zid care duce spre Amaris. Ghinionul nostru ca e mijlocul zilei si toata lumea e treaza. Daca ma vede cineva , s-a zis cu noi. Scrasnesc din dinti si imi afund mainile in buzunarele pelerinei , culoarea imaculata ramanand ascunsa.

- Si totusi , ce voia Percy de la noi ? intreaba Leon , stand aproape de mine.

O femeie si un barbat trec pe langa noi , privindu-ma suspiciosi. Imi las capul in jos , sperand ca gluga imi acopera intreaga fata.

- Mi-a spus ca se razbuna pe Camber. ii raspund eu.

- Pe Camber ? De ce ar face asta ?

- Prea multe intrebari si prea putin timp. zic eu , evitandu-i intrebarile.

Observ din ce in ce mai multi oameni mergand pe langa noi. Probabil am ajuns intr-o regiune mai populata a orasului. Grabesc pasul , Leon abia reusind sa se tina dupa mine.

- Stii , eu nu merg zilnic la sala , asa ca ce-ar fi sa incetinesti ? gafaie Creatorul.

- Daca suntem prinsi tu o sa fii cel care moare primul. zic eu dand din umeri , asteptandu-l pe Leon.

- Vai , multumesc de incurajare. mormaie el.

Ne continuam drumul in liniste , sperand sa nu atragem atentia cuiva. Oricum aratam suspicios , insa daca nimeni nu ne ia in seama , totul va fi bine. Oftez si privesc precauta in fata. Cateva masini trec in viteza pe langa noi , ridicand praful in aer. Ma stramb nemultumita , Leon tusind scurt.

- Nu-mi place locul asta. Amarisul e mult mai frumos. murmura Leon deodata.

- Nu mai spune. zic eu sarcastica.

- Pfft , mi-e mila de Camber. pufneste baiatul.

- Si mie. E nevoit sa stea cu tine tot timpul. ranjesc eu.

Leon imi arunca o privire seaca. Surad si imi scutur capul ironica. Mare greseala. Gluga imi cade de pe cap , lasandu-mi suvitele de par libere in bataia vantului. Toate privirile se indreapta spre mine. Inghet , inima batandu-mi nebuneste. Mana mi se indreapta spre pumnal , iar adrenalina incepe sa imi curga prin vene. Injur scurt cand strigate si urlete incep sa se auda , pasi puternici indreptandu-se spre noi. Il apuc pe Leon de brat si incep sa fug. Simt maini cum incearca sa ma prinda , insa imping sau ocolesc toti oamenii ce apar in calea mea. Privesc in spatele nostru , vazand o multime de persoane ce fug dupa noi. Doamne fereste , zici ca sunt o haita de lupi dupa prada lor !

Eu si Leon ne intoarcem spre dreapta , fugind pe o strada mai mica. Poate o sa ne piarda urma daca ne afundam mai mult in oras. Iau guri mari de aer , fortandu-mi picioarele sa alerge mai repede. Oamenii pierduti se aud in continuare in spatele nostru. Zaresc o mica straduta dintre blocuri , asa ca plecam acolo. Il imping pe Leon in fata mea , iar eu raman in spate , strangandu-mi pumnalul in mana. E un loc stramt , iar oamenilor le va fi greu sa ne urmareasca aici.

- Ce a fost in capul tau ? Probabil ca e o fundatura , nu o sa putem scapa ! striga Leon.

- Taci si alearga. marai eu.

Ma opresc , intorcandu-ma pe calcaie , si ma lipesc de peretele unui bloc. Arunc o privire spre pumnalul meu , apoi oftez. Am fugit toata viata mea. Acum nu o sa mai fac asta. Ascult atenta. Oamenii pierduti sunt aproape.

- Antea , ce tot faci !? tipa soptit Leon care e deja la vreo zece metri departare.

- Fugi. zic eu , privindu-l scurt.

- Nu e timpul sa faci pe eroina , Camber ma va ucide daca patesti ceva. spune el , venind spre mine.

Strigate se aud tot mai aproape. Leon ma ia de brat , vrand sa ma traga de langa bloc. Dar inainte sa reusim sa ne miscam noi , peretele din spatele nostru se misca , la propriu. Privesc cu ochi mari tunelul intunecat. Doua maini puternice ma trag pe mine si pe Leon inauntru , apoi peretele se misca la loc. Aud pasii oamenilor pierduti. Expir zgomotos si ma intorc , analizand posesorul celor doua maini. Un barbat inalt , imbracat complet in negru , ma priveste atent. Gura mi se deschide din cauza socului. E Calator ! Corpul lui e la fel de alb ca al meu.

- Umm... Multumesc , cred. spune Leon stanjenit.

Il ignoram. Prin minte imi trece povestea spusa de Camber , despre Calatorul care a ramas in Abingora sub acoperire.

- S-ar parea ca nu ma recunosti , Antea. spune barbatul , zambind in coltul gurii.

- Ma cunoasteti ? intreb eu uimita.

- Sunt Rowan Ross , incantat de cunostinta. zambeste el , intinzandu-si mana.

Dau mana cu el , inca fiind la fel de socata. Leon ne priveste confuz. Rowan incepe sa mearga in fata , facandu-ne semn sa il urmam. Analizez curioasa imprejurimile cand ajungem intr-o camera spatioasa. Intr-un colt al camerei sunt doua canapele , una in fata celeilalte , despartite de o masute de sticla. Un intreg perete este acoperit de rafturi pline de carti , dosare si alte chestii. In fata noastra , pumnale , sabii si alte arme , alaturi de o pelerina asemanatoare cu a mea , sunt agatate de perete , formand o mica expozitie. Zaresc si alte usi care probabil duc in alte camere. Locul asta e uimitor !

- Bun venit in barlogul meu. surade Rowan. Faceti-va comozi. Revin intr-un minut.

Calatorul pleaca in alta camera , lasandu-ne singuri. Ma apropii de o canapea si ma asez atenta , Leon analizand niste carti. Peste cateva momente apare si Rowan. El si Leon se aseaza pe canapeaua din fata mea.

- Sunteti impreuna ? intreaba Calatorul , privindu-ne.

- Nu , Doamne fereste ! tipa Leon. Oricum , are iubit.

Imi dau ochii peste cap , Rowan privindu-ma curios.

- Cum stiai unde suntem ? intreb eu.

- Am cameri de supraveghere peste tot in jurul casei mele. Nu vreau oaspeti nepoftiti.

- Iertati-ma daca par nepoliticos , insa cine sunteti ? intreaba Leon.

- Bunicul Anteei.

Continuă lectura

O să-ți placă și

253K 11.8K 115
Se spunea odata ca au trăit Varcolacii si Vampirii si ca mari razboaie aveau loc intre ei.Ei Bine,Ava nu credea asa ceva pana cand lucruri paranormal...
15.5K 99 9
AVERTISMENT!!!Aceasta este o carte cu povești erotice, citiți pe propria răspundere! +18
320K 24.7K 58
,,Mereu mi-a fost frica de pacate. Asa am fost învatati. Minciuni. Nimic mai mult. Acum as prefera sa ma arunc in flacarile iadului, vindecandu-mi ra...
302K 18.6K 44
A fost profesorul ei de literatură în primul an de liceu. Era primul lui an la catedră. Ea era o simplă elevă și s-au înțeles bine până când, a decis...