Just friends

By lachy_to

273K 8.1K 490

Светът на Роуз е бил скучен и еднообразен преди да постъпи в колежа на мечтите си. От този момент живота и' с... More

Глава 1
Глава 2
Глава 3
Глава 4
Глава 5
Глава 6
Глава 7
Глава 8
Глава 9
Глава 10
Глава 11
Глава 12
Глава 13
Глава 14
Глава 15
Глава 16
Глава 17
Глава 18
Глава 19
Глава 20
A.N
Глава 21
Глава 22
Глава 23
Глава 24
Глава 25
Глава 26 🔞
More
Глава 1🔞
Глава 2
⚠️Глава 3🔞⚠️
Глава 4
Глава 5
Глава 6 🔞
Глава 7
Глава 8
Глава 9
Глава 10
Forever
Глава 1
Глава 2
Глава 3
Глава 4
Глава 5
Глава 6
Глава 7
~A.N•10 хиляди!!!~
Глава 8
Глава 9
Глава 10
Глава 11
Глава 13(последна)
~A•N~
Epilogue

Глава 12

3K 101 4
By lachy_to

- Трябва да поговорим Роуз! Сега! - каза Камерън.

Дори не изчака да го поканя вътре. Просто влезе покрай мен.

- Ъм... заповядай - поклатих глава и затворих вратата след него.

Той седна на леглото ми, а аз стоях права пред него. Осъзнах, че съм по розовата си пижама. Дори, когато бяхме заедно, не я бях обличала. Беше на еднорози и предполагам ми беше твърде детска. Извиних се пред него и отидох да се преоблека. Просто си съблякох пижамата. Отдолу бях по бюстие. Реших да си сложа само анцунг и горница отгоре и се върнах при него.

- Какво правиш тук, Камерън? - попитах и пъхнах ръце в джобовете си.

Той ме огледа от горе до долу, след което разтърси глава, сякаш за да се отърси от някоя мисъл и пак ме погледна.

- Както казах трябва да поговорим.

- Не можеше ли да изчака до утре? - прозях се.

- Не!

- Че за какво искаш да говорим посред нощ?!

- За нас!

- Камерън! - въздъхнах ядосано. - Сериозно, не може ли да изчака до утре!

- Роуз, няма да си тръгна докато не поговорим.

- Добре тогава - завъртях очи и седнах до него. - За какво искаш да говорим?

- Както казах вече за нас. Ти скъса с мен, защото си мислиш, че не ти вярвам, нали? - кимнах. - Е, тук съм, за да ти докажа, че не е вярно. Тук съм за да ти разкажа всичко за миналото си, да ти покажа, че ти вярвам...

- Сигурен ли си? - попитах го и го хванах за ръката.

Отдръпнах се рязко, когато осъзнах, че вече не можех да го докосвам така. И колкото и да ми се искаше да го прегърна и подкрепя сега, не можех.

- Да! - той се прокашля, след което започна да говори. -  Всичко започна още, когато бях малък. Баща ми е изоставил майка ми още преди да се родя. Израснах без бащинска фигура в живота си. Бях си обещал, че никига няма да стана като него. Да взимам жените за даденост и само да ги използвам, докато ми вършат работа... Единственият "баща" - той направи кавички с ръце, когато каза думата - беше бащата на Нели. Прекарвах всяко лято там. Едно лято... се влюбих в едно момиче, но се оказа, че тя се беше възползвала от добротата ми просто, за да се добере до най-добрият ми приятел, Нейт - Камерън направи пауза, преглътна шумно и продължи.

- Той знаеше, че аз я харесвах и когато тя се опитала да го целуне една вечер, той я отблъснал и веднага ми каза. В началото не му повярвах, но после разбрах каква е. Забелязах как, когато вървяхме по улицата, тя заглеждаше други момчета. Или че винаги, когато се опитах да я хвана за ръката, тя се дърпаше... Осъзнах, че Нейт е казвал истината и малко след това я зарязах. Но тя все пак ми разби сърцето. Аз я обичах, а тя... тя се оказа... просто една курва! - извика той, вдигайки ръце във въздуха. После си пое дълбоко дъх и сложи ръце пак на коленете си.

- Както и да е. След нея си обещах, че никога повече няма да позволя на никого да ме нарани. Една вечер бях в някакъв бар. Там имаше момиче, което се пускаше на всеки... И аз преспах с нея - каза той и сведе глава надолу от срам. - След нея имаше много такива. Спях с тях и после изчезвах и те никога повече не ме виждаха. Ходех по купони и се напивах, често след това намирах ето такива снимки на телефона си... - той ми го подаде и ми показа няколко. Примигнах няколко пъти в шок и после му го върнах.

- Мелиса не беше изключение. Една вечер я срещнах случайно на един купон. Запознахме се, изпихме по нещо и после тя ме заведе у тях. Преспах с нея и когато тя заспа, излязох и повече не я видях. Е докато не станахте приятелки поне... Всичко това се случваше до мига, в който срещнах теб. Ти ме промени, Роуз, разтърси целия ми свят и го преобърна с главата на опаки - той сложи ръка на бузата ми и я разтърка с палец. Аз се отпуднах за миг и затворих очи. После той пак се отдръпна и погледна в страни.

- Или може би го направи както е трябвало да бъде винаги. Защото когато те видях, осъзнах че съм станал като баща си, човек, който няма жените за нищо, че съм станал това, което най-малко исках да бъда! - направи пауза - Не ти казах за това още в началоти, защото исках да го оставя в миналото. Надявах се ти никога да не ме видиш, да не разбереш, че съм бил такъв, просто защото ме беше страх. Беше ме страх, че и ти ще ме изоставиш, както всички правеха.

- О, Камерън! - казах и го придърпах към себе си.

Бях чула сълзите в гласа му, когато изрече последното изречение. Той все оещ отказваше да ме пигледне. - Моля те погледни ме! - настоях аз и след още няколко подкани, той ме погледна. В очите му имаше няколко сълзи, които той отчаяно се опитваше да скрие. Усмихнах му се окуражително.

- Никога не бих те изоставила!

- Направи го. И то само защото бях решил, че ако не знаеше никога нямаше да ме оставиш. А накрая стана точно обратното... Остави ме, защото не ти бях казал... - лешниковите му очи се впиха в моите.

- Искаш ли да ти кажа една тайна?! - попитах и му се ухилих глуповато.

Той кимна и се усмихна на физиономията ми. Аз се приведох и прошепнах в ухото му:

- Това беше най-голямата грешка в живота ми!

Той се ококори и за миг сякаш спря да диша. Но след това се осъзна и веднага ме придърпа към себе си. Устните му се прилепиха към моите и те си паснаха като две парчета пъзел. Перфектно. Отвърнах на целувката му и скоро се бях озовала в скута му.

- Никога повече не ме изоставяй! Моля те  - прошепна той.

- Никога! - отвърнах и пак се целунахме.

Имаше толкова много неща, които исках да му кажа, но той не ми даде шанс. Исках да му кажа, че миналото му вече няма значение и никога няма да има. Че го обичах и че никога не исках да го пусна отново. Че в момента бях на седмото небе, защото ние просто лежахме и се гушкахме. Но най-вече исках да го успокоя и да му кажа, че щом сме заедно всичко ще бъде наред. И му го казах. След което заспахме сгушени един в друг.

~на сутринта~

Събудих се, от това, че телефонът ми иззвъня до главата ми. Бях свряла лице в гърдите на Кам и не исках да помръдна и мускул, но явно трябваше. Завъртях се в ръцете му, а той просто леко ги стегна около мен. Със затворени очи напипах телефона си и вдигнах без да гледам кой е.

- Ало! - казах със сънен глас.

- Роуз! Ще се омъжвам! Аааа - изпищя Джордан в ухото ми.

Рязко се изправих в леглото. Вече бях напълно будна.

- Какво?!

Continue Reading

You'll Also Like

2.5K 89 13
РОБИН Всички ме мислят за слаба. Тази която не обича да е сред много хора, не обича да говори и никой не ме познава в реалния живот извън гимназия. З...
248K 10.6K 88
Кой е Джак Гилински ли? Най-лошото и най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Той е самото зло, но може да бъде и милостив, ако се държиш добре. Съ...
4.4M 24.1K 10
Адам Эддингтон - молод, богат, успешен и невероятно красив. Девушки готовы пойти на все, чтобы оказаться рядом с ним. Однако любые отношения с женщи...
44.4K 1.5K 73
Тя беше неговото обсебване. Тя беше неговият лъч светлина. Тя беше лекарството за всичките му рани. Тя беше надеждата му за един по-добър живот. Тя...