Just friends

By lachy_to

273K 8.1K 490

Светът на Роуз е бил скучен и еднообразен преди да постъпи в колежа на мечтите си. От този момент живота и' с... More

Глава 1
Глава 2
Глава 3
Глава 4
Глава 5
Глава 6
Глава 7
Глава 8
Глава 9
Глава 10
Глава 11
Глава 12
Глава 13
Глава 14
Глава 15
Глава 16
Глава 17
Глава 18
Глава 19
Глава 20
A.N
Глава 21
Глава 22
Глава 23
Глава 24
Глава 25
Глава 26 🔞
More
Глава 1🔞
Глава 2
⚠️Глава 3🔞⚠️
Глава 4
Глава 5
Глава 6 🔞
Глава 7
Глава 8
Глава 9
Глава 10
Forever
Глава 1
Глава 2
Глава 3
Глава 4
Глава 5
Глава 6
Глава 7
~A.N•10 хиляди!!!~
Глава 9
Глава 10
Глава 11
Глава 12
Глава 13(последна)
~A•N~
Epilogue

Глава 8

2.9K 96 10
By lachy_to

Имах чувството, че Кам флиртуваше с мен. Докато бяхме в магазина ме гледаше така, сякаш аз бях неговата плячка и най-сетне ме беше хванал. В очите му имаше от онези пламъчета, които подсказваха повдигнатото му настроение. Дали знаеш, че до сега се опитвах да се скрия от него? О Боже, дали ме беше видял как надничам зад ъглите?! Мислено се цапнах по челото. Възвърнах самообладанието си и го погледнах сериозно.

- Какво правиш тук, Кам? - минах директно на въпроса, защото нямах желание да овъртам.

И тогава той каза това, което най-малко очаквах, но дълбоко в себе си най-много исках да чуя.

- Дойдох за теб!

Преглътнах. Сърцето ми забърза ритъма си и сякаш щеше да изкочи от гърдите ми. В точно този момент исках да скоча към него, той да ме хване, да заровя лице в гърдите му и да вдишам аромата му. Да му кажа, че му прощавам и че искам всичко да е както си беше, сякаш нищо не се случило.

Но нещо се беше случило. И колкото и да ми се искаше не можех да го пренебрегна. Колкото и да исках не можех да се правя, че нищо не е станало. Не казвам, че само той беше виновен за случилото се. И аз бях. И точно заради тези последни събития и многото нощи, в които плачех докато заспя, не можех да си позволя този лукс да си въобразявам, че всичко е забравено.

- Камерън, престани. - срязой го рязко. Не исках да флиртува с мен. Той знаеше какъв ефект имаше цялото му присъствие към мен, особено когато флиртуваше. - Защо наистина си тук?

Той въздъхна и прокара ръка през така или иначе разрошената му коса. Тя изглеждаше сякаш я е разрошвал цял ден. Исках просто да вплета пръсти там и да я оправя. Сърбяха ме ръцете да го направя. Спрях да мисля за толкова секски разрошената му коса, много ми беше трудно. Съсредоточих се върху това, което щеше да ми каже.

- Нейт и Нели ще се женят след няколко дни. Тя е родом от тук, за това решиха да направят сватбата в къщата на родителите и'. Аз съм му кум. Бях забравил, че е тук. Онзи ден той ми се обади да ми напомни. Аз бях тотално забравил. След всичко, което се случи в последната седмица... И когато той ми каза, че ще е тук в Детройт хванх първия полет и дойдох. Знаех, че си тук и...

- Чакай, чакай, какво?! Знаел си, че съм тук? От кого?

Още като го попитах знаех отговора.

- От Джордан. Помолих я да ми каже.

Разбира се. Завъртях очи и пак го погледнах очаквателно, сигнализирайки му да продължи с историята си.

- И след като дойдох единственото ми желание беше да се срещнем. Знаех, че няма да ми отговориш ако ти се обадех. А ако ти кажех, че съм тук сигурно щеше да се върнеш в Принстън? - попита той, повече от колкото да заяви.

Кимнах. Предполагам, така щях да направя. Макар, че не е сигурно.

- Да, така си и мислех. За това единствената ми надежда беше случайно да се срещнем някъде. И ето, че и стана. И Роуз наистина искам да ти обясня какво се случи онази вечер и те моля да ме изслушаш. Аз...

- Не е нужно да ми обясняваш! - казах, по-хладно, от колкото ми се щеше. Той се ококори, а после сведе лице и видях тъгата му. Побързах да продължа. - Защото вече знам какво се е случило. Аз изслушах съобщенията.

Лицето му се вдигна пак и по него се появи лека надежда.

- Значи знаеш, че не съм ти изневерил?!

- Да!

- О, Роуз! Толкова се радвам. Аз... - той тръгна към мен с разперени ръце. Искаше да ме прегърне. Но нямаше да му го позволя, защото така и аз щях да се разколебая. Избегнах ръцето му ловко и застанах малко по-далеч. Той се ококори и ме погледна в шок. - Но... какво... какво има? - попита ме той заеквайки.

Преглътнах. Очите ми се насълзиха. Точно това не исках да се случва. За това исках да му пратя гласово съобщение, а не да се изправям очи в очи а него. Така беше много по-трудно. Толкова много исках да го прегърна и пак да сме щастливи заедно. Но както казах по-рано, не можех! Преглътнах сълзите и отвърнах твърдо:

- Камерън, това, че вече знам истината не значи, че ние пак сме заедно.

Видях как кафевите му очи се пълнят със сълзи и как той прави крачка назад. Продължих.

- Знам, че не си я целунал първи. Но все пак ти беше част от тази целувка...

- Но, аз си мислех, че си ме разбрала. Не исках да я целувам. Не исках нищо общо да имам с нея. Единствено теб искам, Роуз!

- Знам, Камерън, че не си искал онази целувка. Но тя все пак се случи и аз не мога да я пренебрегно. Но дори и да можех, има неща, които не мога да ти простя все още.

- И какви са тези неща, Роуз?! - отвърна той по-грубо от преди.

- Та ти си крил толкова голяма част от миналото си от мен. Толкова месеци можеше да ми кажеш какво е било преди, то никога нямаше да промени това, което мисля за теб...

- Очевидно го прави сега! - извика той.

- Не! Ядосана съм ти, защото не си ми казал. Това, което си правил, е в миналото. Ти трябва да го знаеш най-добре. И вместо да го беше крил, трябваше да ми кажеш. Ако ми беше казал нямаше да водим този спор сега! - извиках аз, вече леко ядосана.

- Значи ме наказяаш, защото не съм ти казал за миналото си?! Това беше мой избор и ако не беше "приятелката ти" - той направи кавички с пръсти - Мелиса, никога нямаше да се наложи да ти казвам!

- Ти сериозно ли си мислиш, че по-добрия вариант е бил да го криеш от мен за винаги?! Защо? Защо Камерън? Толкова ли не ме познаваш?! - извиках.

Така или иначе тъмното небе, изпълнено с черни облаци, скриващи слънцето, просветна от светкавицата, която удари, когато извиках.

- Познавам те Роуз! Точно за това знам, че ако ти бях казал, щеше да си наранена от думите ми.

- А сега не съм ли?! Нека ти кажа нещо - колкото по-късно научех, толкова повече щеше да ме боли. Знаеш ли какво си мисля сега?! Че ми нямаш доверие и никога не си ме обичал истински!

- Това не е вярно и ти го знаеш!

- Така ли Камерън, знам ли? Аз ти казвах всичко! За Бога, казах ти, че съм осиновена! Знаеш ли колко хора знаят това?! Само родителите ми, Джей и ТИ! По дяволите, аз спах за първи път с теб! Аз ти дадох всичко, а ти... мислех си, че връзката ни не е едностранна! - вече плачех.

За моя "радост" беше заваляло и дъждът се смесваше със сълзите ми. Все пак той разбра, че плача. Протегна ръка и тръгна към мен.

- Не! - извиках и отстъпих назад. - Не мога повече Камерън. Аз... аз плаках толкова много. Не мога повече да се измъчвам за случилото се. Не мога! - изхлипах.

- О, Роуз, не е нужно - той ме прегърна и аз заридах на тениската му.

След малко се осъзнах и го отблъснах.

- Не! Всичко свърши Камерън!

- Роуз, не го прави! Моля те, недей!

- Сбогом Камерън! - казах тъжно, объранах се и тръгнах към дома.

Чувах го как вика името ми, но не се обърнах. Оставих го с разбито сърце там, пред кварталния магазин. За жалост моето разбито сърце също беше останало при него.

Влязох в къщата. Оставих покупките и избягах в стаята си. Чух Том и Ванеса да ме викат, но не исках да им разказвам за случилото се преди малко. Не можех. Просто влязох в стаята си, заключих вратата и легнах на леглото, плачейки.

Бях разбила сърцето на Камерън Далас. Бях разбила и моето и вече нямаше връщане назад!

Continue Reading

You'll Also Like

15.5K 904 21
17-годишната Чае се мести в друго училище в Сеул. С идването си, тя си мисли, че никой няма да може да вземе сърцето, докато тя не среща Феликс и те...
196K 14K 67
Съдбата реши да ги омъжи. За него нямаше проблем, но за нея имаше, тя го мразеше. Мразеше го заради болката, която й е причинил. Тази болка все още...
97.7K 4.7K 30
Когато си в колеж и имаш две цели (да си вземеш дипломата и да изпиеш най-много питиета на петъчния купон), сънят не е опция и нещо като "съдбовна но...