KHAN A NETVOR

Oleh OndrejGrobNetik

498 37 3

Fantasy zlodějský příběh. Vypráví o děsivém městském přízraku Černém goblinovi, dívce co ztratila svůj strach... Lebih Banyak

ČÁST 1: Prastarý svitek
Hlasovo proroctví
Kletba dávné hrobky
Ráno po flámu
Ovázaná ruka
O původu
Škrtání jmen
Večer
Stopy se ztrácí
Putyka
Klid před bouří
Stín
Noc
Útěk do noci
Finálový souboj
ČÁST 2: Holka z trestanecké kolonie
Hra co nikdy nekončí
Ráno po té
Panna a netvor
Trestanecká kolonie
Kolečka v soustrojí
Malá kurtizána
Služebná Anka
Prázdná vila

Zrození Černého goblina

15 2 0
Oleh OndrejGrobNetik

Ztráta přítele, možná i milence, mne změnila. Přestala jsem mít strach o svůj život. Možná proto že za nic nestál. Možná proto, že už nebylo s kým utéct.
Přestat se bát v kolonii, kde strach je v každé hodině a kroku všech vězňů, kde nic jiného než strach není, je nepřípustné kacířství.
Tarb, alchymista a lékárník, co mne vzal do podnájmu za pomoc, a postupně se stal spíše mým náhradním otcem, tu změnu poznal. Poznal vzdor a nebezpečnou touhu rozlomit okovy.
On věděl lépe než já že není kam utéct. Vzpírající se vězeň není pro kolonii a jeho pányžádným problémem. Jeden mrtvý navíc, komu na tom záleží.
Ale vždy je cesta. Mě ji ukázal Tarb. Vězeň se nemůže vzepřít, pokud zároveň nedokáže uniknout z dosahu svých strážců. Ale můžeš se stát něčím jiným.
Tehdy jsem si ušila masku z kůže prašivého psa. Ukradla otcovo vybavení, které si tajně vyrobil, ale za ta léta nikdy nepoužil. Natřela se černým mazem který mi vytvořil Tarb. A proměněna ve stvůru vyrazila poprvé do noční tmy.
Lézt po střechách, plížit se stíny. Poznávat noční zvuky a zvyklosti stráží. Každou noc jsem se dostala na nová místa. Hlouběji do pevnosti. Nechávala se spatřit a pak unikala.
Vracela jsem se plná modřin, odřená a párkrát i hůře. Ale poprvé ve svém životě jsem cítila svobodu. Že mohu vlastnit svůj život a rozhodovat o něm sama! Nečekat co mi milostivě předhodí jako psu, ale vzít si co chci sama.
Jak plynuli měsíce, já se zlepšovala. Přibývalo zkazek a pověstí v kolonii o nepolapitelném nočním přízraku, mnohé dost přehnané. Dali mu jméno Černý goblin. A vypsali odměnu za jeho hlavu. Marně. Strach ležící nad kolonií ovládající deportované zločince dopadl i na strážné.
Učila jsem se rychle a brzo jsem přerostla kolonii. Chtěla jsem víc, ale nebylo už nic víc. Jen moře a prales.

Možná bych si vybrala moře a zůstala jen jednou z těch pár, kterým se podařilo utéct z galejí. Ale v pevnosti jsem narazila na jedno tajemství. Jen pár mil od kolonie, v pralese, tam leží dávná hrobka největšího mistra zlodějů, Ragara. Tam s jeho ostatky leží ukryta i všechna jeho tajemství. A Černý goblin je chtěl!
Tarb se mi to snažil rozmluvit. Znamenalo to opustit město a jít po staré silici hluboko do pralesa. Do míst, odkud přicházeli pralesní mágové. Ale strach v Khan byl spálen na prach. A pýcha Černého goblina neznala hranic.
Jedné noci, když pralesní mágové se svými stvůrami vstoupili do města pro obětiny, další z vězňů, jsem se za jejich zády protáhla do tmy pralesa."
Khan se odmlčela a pak pohlédla k oknu.
"Bude svítat, musím jít!"
"Nenechávej mne tu samotnou, bojím se," přiznala se dívenka.
"V noci zase přijdu!" slíbila zlodějka. "Čekej, prosím!" usmála se na ni a letmo ji políbila na rozloučenou. Pak vyklouzla dveřmi ven.
Svíčka v držáku s prsknutím dohořela a celá místnost se ponořila do poslední noční hodiny. Rozednění již viselo ve vzduchu.  

Lanjutkan Membaca

Kamu Akan Menyukai Ini

434K 17.2K 44
Věděla jsem, že to myslel vážně a že za to nemohl. To ta jeho porucha, ale... bála jsem se ho. Děsně jsem ho chtěla uklidnit, trhalo mi to moje měkký...
130K 12K 32
Když lidstvo zničí svůj svět, je potřeba zázraku. Zázraku, nebo záhadné organizace OOL, která tvrdí, že vyrobila přístroj, který nahradí vytěžená pal...
123K 11.8K 60
Na ostrově jménem Země ročních období jsou čtyři království: Jaro, Léto, Podzim a Zima. Předávají si žezlo vždy po čtvrt roku. A každé toto královstv...
61.3K 3.9K 49
Katherine se narodila se superschopnostmi, ale život ji nijak nezlehčují, právě naopak. Nedokázala si vybavit posledních patnáct let svého života. N...