Njena opasnost

By maja0610

21.4K 1.3K 32

Jane je apsolventica na pravnom fakultetu u Oxfordu. Odlična studentica, marljiva i prelijepa. Prihvaćena u d... More

Uvod
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6
Part 7
Part 8
Part 9
Part 10
Obavijest
Part 11
Part 12
Obavijest
Part 13
Part 15

Part 14

1.5K 97 13
By maja0610

Jane

Dani koji su prolazili i dolazili bili su gotovo identični. Nostalgiju za njime rješavala sam radom, i samo radom. Kriminal je bio u porastu, tako da sam posla imala i previše. Kako mu je turneja bila nekoliko tisuća kilometara od mene morali smo se zadovoljiti pozivima i porukama. Iako to njemu nije najbolje išlo. Znalo je proči i po nekoliko dana , a da se nismo čuli, što me je znalo izludjeti. On u tome nije vidio problem, sasvim normalno mu je bilo da me ne čuje po nekoliko dana. Glavom su mi prolazile svakojake misli, mali mravi sumlje putovali su mojim mozgom, ali bila sam bukirana poslom, pa nisam imala vremena toliko analizirati sve.

Prolazio je već drugi tjedan bez njega i priližao se vikend kada sam trebala sa Ozanaom ići na Justinovu zabavu, odnosno Wendinu zabavu. Veselila sam se tom događaju jer sam obožavala to dijete, a i druženja kod Justina su uvijek bila fenonemalna. Zabavi se veselila i Ozana. Pakirale smo se kao da idemo na tjedan dana, a ne dva dana.

-Mobitel ti zvoni- viče mi Ozana – Peter te zove.

-Neka zvoni-vičem iz kupaone. Nisam htjela skakati na njegov mig. Misli da se tri dana ne mora javljati na pozive i onda da ću mu se ja javiti na prvu.

-Jane, nećeš se javiti?-čudila se Ozana kada je otvorila vrata kupaone i gledale me kako se spremam

-Neću- važno kažem i gledam u mobitel koji i dalje zvoni.

-Zašto?- Ozana se naslonila na okvir vrata i gledala u mobitel koji je uporno zvonio. Napokon je prestao zvoniti. – Jane, što se događa?

-Ništa?! Jednostavno se ne želim javiti.- rekla sam i prošla pored nje, kada je mobitel ponovno počeo zvoniti.

-Jane, javi se na vražji mobitel izludjet će me.

-Neću, javi se ti ako želiš pričati s njime. Meni se sada ne priča, imam posla.- Ozana me iznenađeno gledala i javila se na mobitel.

- Bok, tata. –slušala sam njihov razgovor i pakirala stavri. – Tu je, pakira se ali ne želi se javiti.- digla sam glavu, ljuto je pogledala i izbeljila joj se. –Sada mi se još i beli.- Ozana se smije ali i radi ozbiljnu facu, pa ne mogu dokučiti o čemu pričaju. –Čekaj, reći ću joj. –dignem pogled – Jane, Peter kaže da je hitno i da morate pričati.

-Kaži mu samo da je meni bilo hitno i jučer i prekjučer i dan prije toga. Danas mi nije hitno. Pakraim se , zar ne vidiš?- vidim po Ozani da me je pročitala i skužila.

-Žao mi je, ali zauzeta je pakiranjem. –tišina je jedno vrijeme . – Pa kod Justina, na zabavu. – opet tišina . Pzana sluša i smije se.

- Morat ćeš pričekati da te nazove, koliko god to hitno bilo. – po faci sam vidla da ju sve to zabavlja. – A možda češ čekati nekoliko dana jer upravo putujemo, a odlučile smo da nećemo nositi mobitele sa sobom. – sad dižem glavu i gledam je iznenađeno. Obožavam tu curu. – Gle tata, žao mi je ali njena je zadnja. Uživaj mi na koncertima i čekaj da te princezica nazove. Pusa, bokić, moram ići..- i poklopila mu.

- Hvala ti. – rekla sam tiho i sjela na krevet. – Ne želim igrati po njegovim pravilima. Ako se on ne može javiti po nekoliko dana, ne mogu ni ja. Pa vidjet ćemo, tko će duže izdržati sa takvim ponašanjem. – klima s glavom

- Znam zlato, ali takav ti je on. – rekla mi tiho Ozana. – Njenu je glazba, muzika, pozornica sve.

- Sve je to ok, ali nemoj mi reći da ne možeš naći 5 sekundi i javiti se. Ajde molim te- odmahnula je glavom

-On ne gleda na to tako.

-Znam, ali ja gledam. Vrijeme je da promjeni svoja gledišta- Ozana me mrko pogleda

-Ti znaš za onu poslovicu da vuk mjenja dlaku, ali ne i čud. – nasmijala sam se. –Smješno ti je? No uglavnom rekao je dok se derište prestane ljutiti da mu se javi. – Uh,uh ovo mi nije trebalo, ali nije ni njenu.

- Sad će on vidjeti tko je derište.-uzmem mobitel, isključim ga i pospremim u torbicu. – Spremna?

-Ja ću da poludim s tobom. Ti znaš da on ima moj broj, zna da si s menom i znaš da ja neću ugasiti mobitel?!-klimam s glavom i smijem se. – Hoćeš ga izludjeti? Sretno ti s time?! –smijemo se

Putovale smo u veselom ozračju, uz pjesmu i smijeh, kada smo došle kod Justina izljubile smo se sa svima i izgrlile. Današnji dan je bio rezerviran samo za nas, a sutra je glavna zabava. Družila sam se s Wendi, Justinom i ostatak obitelji. Ozana je uživala kao i ja. Upoznale smo toliko novih mladih ljudi, toliko zgodnih mladih talentiranih mladića da smo se oba dvije ulovile kako slinimo.

- E da nas sad vide naše polovice- komentirala je Ozana uz koktelčić na plaži. – Tata mi popizdio da vidi kako te Justin grli.- smijala sam se.

-Moram ti nešto priznati?-Ozana me pogleda i vidim joj upitnike u očima- Imaš bujnu maštu?! Nije to!? Justin je mamim bratić, znači, mi smo rodbina.

-Pizdo i to mi tek sada kažeš – ljutito će Ozana. – Imaš takvog komada za rođaka a ti šutiš?

-Imaš tatu rokera, za kojim ludi tvoja najbolja prijateljica, a ti šutiš?- gledamo se i počnemo smijati.

-Ok, kužim. Ali pretpostavljam da tata nezna- odmahujem glavom. – Au, ovo je zanimljivo.

-Što je zanimljivo?- upta Justin i sjeda do nas – Imate što za piti?

-Pa to da si Janin rođak, a Peter,odnosno moj tata, to ne zna. – Justin se nasmije,a nakon toga malo zamisli.

-Nisi mu rekla?-pogleda me – Rekla si da češ mu reći prije nego dolaziš.

-Nisam imala priliku-rekla sam i popila koktel. – Zaposlen je previše.- vidjela sam negodovanje u njegovim očima.

- Rekao sam ti! Upozorio sam te! – smijem se, a njemu para ide na uši van od ljutnje. – Alkohol ti je lupio u glavu!!

- Jane se samo inati. Neće mu se javiti-smije se Ozana, a vidim Justina da mijenja boju lica

-Ajde, barem si nešto naslijedila od mene. –smijemo se i on me zagrli i poljubi u obraz.

-I ja hoću poljubac o zgodnog rođaka- smije se Ozana i približi Justina. Justin se smije i ljubi Ozanu u obraz.

-Zadovoljna?- upita je zamišljeno, dok Ozana klima glavom. Smijemo se i večer prolazi fenomenalno. Slušamo klapsku glazbu, plešemo i kući se vraćamo u ranim jutarnjim satima. Čujem da se Ozana sa nekime razgovara na mobitel, ali toliko sam umorna da odmah sklapam oči.

Peter

Poslije koncerta pokušavam dobiti Jane, ali mobitel joj je isključen. Ozana se isto ne javlja na mobitel. Ljut sam na takvo djetinjasto ponašanje. Totalno me izbacila iz kontakta kada se nije htjela javiti na mobitel, te mi jasno i glasno to dala do znanja. Sada mi već toliko nedostaje, nisam je čuo četiri jebena dana i lud sam.

Dečki mi lupaju po vratima, čekaju me idemo na after party a ja pokušavam još uvijek dobiti Ozanu.

-Ajde, pokreni se – čujem kako me viču. –Komadi čekaju.

-Evo – vičem kada izlazim iz garderobe –Što ste naporni? Čovjek ne može ni telefonirati

-Zoveš onu svoju princezicu?- zeza me Jay, ali čim ga ošinem pogledom, kao da sam pripalio tempranu bombu- Problemi u raju?

-Nemoj reći da te mala otkantala?-javlja se Oz i smije se – A šta će jadna s tobom?!

-Dosta!- rekao sam tako glasno i jako da su me obojica pogledali. – Nije mi do zajebancije. Ni ona, ni Ozana se na javljaju. Brinem se. – Jay me pogledao

-A gdje su?- pogledam ga i neznam da li da mu odgovorim ili ne.

-Kod Justina na zabavi preko vikenda- vidim da je Jay ostao iznenađen mojim odgovorom i da uzima mobitel u ruku.

-I mislio sam si da su mi ove dvije cure poznate- pokaže mi sliku na mobitelu. Sliku Ozane, Jane, Justina i nepoznatih momaka za stolom, nasmijane i vesele. Istina je da slika nije bila jasna, i da lica dviju djevojaka nisu bila jasno vidjljiva, ali ja sam ih odmah prepoznao. Najviše od svega zaboli me naslov „ Tko je nova ljepotica u životu poznatog klapskog pjevača?"

- Izludjet će me-rekao sam ljuto i krenuo prema odjeljku gdje se odvijao after party. Za šankom sam naručio piče i pokušao još nekoliko puta dobiti Ozanu. Ali uzaludum.

Znao sam da Jane nije takva cura i da mi nikada nebi javno prkosila, ali imam tako loše iskustvo s Justinom da mi svašta pada na pamet. Pred očima su mi odmah slike njih dvoje kako plešu i kako se smiju. Kad odbacim tu pomisao na stranu, glavom mi prođe pomisao da se možda Justin sviđa Ozani i da zato svake godine ide s Jane tamo. Ta pomisao mi je isto mrska kao i ona prijašnja. Razmišljanje mi prekidaju dvije ljepotice koje sjednu do mene i započnu razgovor. Kao da su znale da mi to treba, da prestanem misliti na sve moguće scenarije koji se sada događaju kilomentrima daleko od mene.

Čašica razgovara, čašica alkohola i vrijeme prolazi. Cure su zabavne, ali meni neodstaje moja mala rokerica. Prodružili su nam se i ostali članovi benda, i osjetim kako nešto vibrira u mojim hlačama. Uzmem mobitel u ruke i vidim da Ozana zove.

-Ozana?- javim se i izlazim van. – Pa gdje ti je bio prokleti mobitel?

-Što se događa? Zašto si me toliko puta zvao?- ne vjerujem da me to pita.

- Gdje ste?- čujem u pozadini neke glasove i smijeh. – Gdje je Jane?

-Evo bacila se na krevet, mislim da je zaspala- smije se i po tome zaključim da su pile.

-Gdje ste bile? S kime ste bile? Zašto ste pile? – imam toliko pitanja za nju

-Joj tata, koliko ti pitanja imaš. A zar ne vidiš da sam umorna?-reče i pukne se smijati. – Sva sreća da nas ne vidiš? – ova cura će me dokrajčiti. Osjećam da sam se odjednom otreznio i da sam bistar kao voda.

-Zašto?-sad su mi živci napeti

-Pa malo smo se opustile i zabavile. A što će tek sutra biti? Sutra je glavna zabava. Ustvari danas, za nekoliko sati. – čujem je kako štuca i govori Jane da se malo pomakne. Dobro, zajedno su u sobi.

- Vidio sam sliku?!- rekao sam joj i čekao reakciju

-Kakvu sliku? Nisam ti poslala nikakvu sliku. – Pijanica moja mala, prošlo mi je glavom, Baš si sva na mene. – Na netu ste ti, Jane, Justin i hrpa momaka-čekam da nešto komentira –Ozana, čuješ li me?

-Čujem tata, ali spava mi se. Reci što te zanima, o ostalom ćemo pričati kasnije. – skužila me je

-Koja je od Vas dvije nova Justinova ljepotica?- čujem je kako se smije, štuca

-Oba dvije smo njegove ljepotice- smije se kao luda

-Ozana ozbiljan sam. Nemoj se zajebavati sa takvim starima. Znaš li koliko je on stariji od Vas?!

-Mislim da je malo mlađi od tebe- to mi nije trebalo – Ali ne brini se.. on je rođak – čujem smijeh sa druge strane i bum.

-Ozana, ozana- veza se prekinula, zovem ju ali mobitel je ugašeni. Očito joj je pao. Kakav sad jebeni rođak? Čiji rođak? Opet ništa ne znam i kad poželim ponovno zvati dolazi mi poruka od Ozane:"Stari jarče, ne brini se. Justin je Janin rođak, a ja ipak volim mlađe. Pusa"

Jarče stari?!
Ona će meni „Jarče stari?"

Continue Reading

You'll Also Like

34K 1.2K 35
Mia Evans, žena koja bježi od svoje prošlosti i opasnosti u drugi grad. Tamo upoznaje Gabriela, policajca kojega bi ona trebala izbjegavati, ali priv...
82K 3.3K 28
Ja sam posesivna, al ne " kao posesivna" nego baš ono jako posesivna i šarmatno luda. Trepnem, osmehnem se, gle uhvatim te i ne puštam te. Ne vredi s...
219K 5.8K 33
[18+] Podigla sam se s klupe i tako udaljenost između nas učinila gotovo nepostojećom. Tijelom mi je prošao uzbuđujući drhtaj i mišići duboko u trbuh...
162K 4.7K 39
Nakon teške prošlosti Jessie se odluči za novi početak u New Yorku. Ni slutila nije da će tamo upoznati njega. John Rixton,vlasnik ogromnih kompanija...