Part 5

1.2K 87 2
                                    

Peter

Kada sam ju vidio u publici, ostao sam bez teksta. Izgledala je kao crni anđeo. Pokušao sam ostati neprimjetan i ne gledati direktno nju, ali svaki puta kad sam pogledao prema toj strani publike samo sam vidio nju. Uživala je u koncertu, to se vidjelo na njoj. Uživala je u mojim pjesma, a kako će tek uživati s mnom. Razmišljao sam o tome i gledao kako se zabavljala s mojim drugovima. Vidio sam da su svi ostali očarani s njome, i samo je pitanje vremena dok shvate da je to „ona moja mala iz publike". Ozana mi je djelovala čudno, ne znam da li zna nešto ili misli da zna, ali po pogledima rekao bi da drži Jane na oku. Kako su me novinari i drugi glazbenici zadržavali nisam uspio puno vremena provesti sa Ozanom i Jane, ali kada sam vidio da su se gotovi svi članovi benda i njih dvije digli i krenuli nekuda, uhvatila me neka panika.

Vidio sam poglede koje su izmjenjivali Jane i Oz, ti pogledi u meni su izazivali dugo zaboravljen osjećaj. Osjećaj ljubomore, posesivnosti! Pokušao sam se riješiti svih oko sebe kako bi vidio što se događa, iako mi to nije baš išlo za rukom. Kada sam konačno stigao do terase, gdje je bio čitav bend, Ozana i Jane imao sam što vidjeti, a i čuti. Meg je pjevala „I ran away". Oči su joj bile zatvoreni, lagano se ljuljala i vidio sam da pjeva nekome. Nije mogla pjevati s tim žarom i energijom, a da nije mislila ne nekoga. Znam to po sebi.. Kad je završila, pogledao sam svoje drugove i vidio da su u šoku. Sve ih je ostavila bez teksta i nisam mogao ništa drugo nego da joj zaplješčem. Tog momenta sam odlučio da će biti moja, bez obzira na sve.

Promatrao sam dok je Ozana odlazila, kao nas je pogledavala ali ostavila je Jane meni na brigu. Pratio sam je dok se udaljavala od društva, i sačekao ispred toaileta.

-I malena, što ćemo? dodirnuo sam joj jednom rukom kosu, pramen stavio iza uha, a drugom je privukao k sebi. – Koliko si pijana?

-Nisam pijana-rekla je tiho. Gledao sam je u oči. -Zašto?

-Znači, znaš što činiš?-klimnula je glavom. Gleda me ravno u oči.- Postavi ću ti ovo pitanje samo jednom i nikad više.-iznenadio sam je pitanjem, šokirao doslovno.- Idemo?!

Gledala me je ne vjerujući. Osjećao sam da joj glavom ide stotine misli od toga da ja sam Ozanin tata, da sam stariji  od nje; vjerojatno misli da je želim samo jebati i odbaciti.

Klimnula je glavom, što je izazvalo osmjeh na mojem licu. Osjetio sam olakšanje jer sam mislio da će me odbiti.

–Samo me slijedi i budi tiha-rekao sam. Ušli smo u garažu,u auto i krenuli.

-Kamo idemo?-upitala je tiho.

-Tamo gdje ćeš tu pjesmu otpjevati samo meni i gdje ćeš biti samo moja.

Jane -Peter

Vožnja mi je činila duga iako se vozimo sat vremena. Pogledao sam prema Jane koja je sklopila oči i očito zaspala. Ili glumi. Pustit ću joj. Zasad mi je dovoljna njena blizina. U jednom momentu sam naglo zakočio i uznemirila se. Otvorila oči i pogledala mene, pa kroz prozor.

-Kamo me vodiš? Ovo mi ništa nije poznato- čuo sam zabrinutost u njenom glasu

-U Cardiff, u vikendicu.-rekao sam tiho. Razmišljajući kako jedva čekam da dođemo.

-Ali to je barem dva sata vožnje.- lice joj je odavalo zabrinutost, ali isto i uzbuđenje.

-Ne brini , još malo pa smo tamo.- klimnula je glavom,ali po njenom izrazu lice vidio sam da je nešto muči.- Ajde, reci gdje je problem.

-Ozana- rekla je tiho – Ozana će doći kući i vidjeti da me nema. – shvaćao sam je u potpunosti, ali nije mi baš bila jasna ta zabrinutost.

Njena opasnostWhere stories live. Discover now