Njena opasnost

By maja0610

21.4K 1.3K 32

Jane je apsolventica na pravnom fakultetu u Oxfordu. Odlična studentica, marljiva i prelijepa. Prihvaćena u d... More

Uvod
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6
Part 7
Part 9
Part 10
Obavijest
Part 11
Part 12
Obavijest
Part 13
Part 14
Part 15

Part 8

1K 76 0
By maja0610

Jane

-Ne kužim te, zašto smo sada morali otići, a tek je počelo biti dobro?- živčano stišćem torbicu u rukama

-Moram se pojaviti na domjenku.- okrećem glavu prema prozoru, kako nebi skužio da lažem

-A zašto ja tek sada čujem za taj domjenak? Jane, nešto se događa i vrijeme je da mi kažeš.- okrećem glavu prema njemu i šokiram ga sa suzama- Zlato, šta se događa? Zašto plaćeš? - zagrilila sam ga jako, nastavila se tresti i plakati.- Sad me već plašiš!- grli mi i tako mi odgovara njegova blizina. - Ajde da se maknemo odavde.

Odmaknem se od njega i brišem suze sa lica.

-Idemo prvo nekamo sjesti, a onda na taj jebeni domjenak- živčana sam, nervozna i totalno poražena. Koliko sam god mislila da sam potisnula svoje osjećaje prema njemu, izgleda da nije tako. Svi su isplivali na površinu i slomili me. Njegov dodir me toliko uznemirio, uzbudio da sam morala pobjeći.

Tom je stao na parkingu i ušli smo u kafić. Sjeli smo u separe i naručili pića.

-Polakše malo, pokosit će te tako jako piće.- nasmijala sam se

-Neće, a i tebi će trebati nakon ovoga- oči su mu odjednom postale veće. Konobar je donio piće i ja sam pola popila u jednom mahu.

-Nikad te nisam vidio takvu. Brineš me. Znač da meni možeš sve reći-klimnula sam glavom.

-Obećaj da me nećeš mrziti ili osuđivati.- uvrijedila sam ga time, jasno sam mu isčitala to na licu.

-Nikada, ne sumljaj u meni. Kako bi to mogao kad si uvjek imala razumijevanja za mene. Što god da je, neću te prestati voljeti-privukao mek sebi, dao mi malen poljubac u usne i zagrlio me.

-Ovo mora ostati između nas, čak ni Tod nesmije znati.-klimnuo je glavom, iako mu se nije sviđalo što će nešto tajiti.

-Sad me već malo strah. - nasmijala sam se njegovom ozbiljnom licu.

-Ok. Evo idemo- nasmijala sam se njegovog ozbiljnosti- Znaš da sam ti pričala o muškarcu kojeg volim, kojeg sam imala i izgubila.-klima glavom. Progutam slinu

- E pa, taj je muškarac ponovno ušao u moj život. Želi razgovarati. Moj roker je tu.

-Ne seri. Kada? Kako? Gdje?-morala sam se nasmijati na njegovu izbezumljenu facu.

-Upoznao si ga. - oči samo što mu nisu ispale. - Moj roker je Peter, Ozanin tata. - vidjela sa šok, nevjericu u njegovim očima. Gledao me je ne vjerujući.

-Kako? Pa zar nisi rekla da je on poznati roker?- klimam- Čekaj malo, hočeš reći da je Ozanin tata, poznati roker a ja to neznam? - klimam sa glavom. - Ok, da ćujem sve do zadnjeg detalja.

I tako sam mu ispričala sve, od mojih odlazaka na koncerte, do saznanja daje on Ozanin tata, do dva prekrasna dana provedena s njime i do raskida.

-Isuse, ovo je kao u nekom romanu-rekao je ispijajući svoje piće do kraja.-Trebam još jedno,a ti? - klimam glavom.

-Sad ti je jasno zašto sam pobjegla?! Jasno mi je dao do znanja da želi pričati, dodirivao me, a njegova žena, Ozanina majka je sjedila nasuprot, Ozana je tamo bila.- suze su krenule niz moje lice- Otišla sam, a tako sam htjela ostati. Tom, poslije njega nisam imala nikoga- sad se skoro zagutio sa slinom. -Nisam željela nikoga nikada, samo njega. Nakon što sam ga imala, ne želim nikoga drugog.

-Jane, ti si zaglibila i dublje nego što misliš. Pa ti tog čovjeka voliš.-počeo se smijati kao luđak, baš kao i ja.

-Dobro jutro pametnjakviću, naravno da ga volim, ali volim i Ozanu. - na spomen njena imena malo smo se oboje uozbiljili.

-Ona zna?-klimnem- Kako ?

-Nakon ta dva dana, došla sam kući slomljena, uništena i nisam izlazila iz stana 2 tjedna. Nije me mogla više gledati i rekla je neka joj kažem što se događa, da nije bitno da li sam koga ubila ili sam spavala s nekim. Neka joj se otvorim jer me ne može više gledati. Mislim da je potajno znala, jer ipak smo živjele skupa i ja sam uvijek, ali uvijek, pričala o njemu neznajući da joj je to tata.

-I kak je reagirala?-Tom je pozorno slušao

- Slomila se, plakala je zajedno sa mnom. Nije me osuđivala, zapravo ljutila se je zašto radi nje odbacujem sreću ali shvatila je da tada mi nismo imali budućnost. Pa on bio je najpoželjniji neženja, najpoželjniji roker, a ja mala iz publike. Složila se da bi ja njemu bila samo još jedna u nizu i pomogla mi da se dignem iz mrtvih. I prebrodile smo to. Htjela je pričati u njemu nekoliko puta, ali ja nisam htjela.

-Isuse, što ste vi sve prošle? I sad te namjerno stavila da sjediš pred njega?-klimnem glavom

-Ona zna da ga i dalje volim. Ali isto zna i da nju volim više. - Tom me privukao k sebi i još jednom zagrlio.

-Mala moja, mislim da je vrijeme da prestaneš gledati na druge. Ozana će te voljeti, bez obzira na njenog tatu. Iako moram priznati, malo mi je to nastrano. Ti i Ozanin tata?? Isuse, koliko je stariji od tebe?

-Tom!!-viknula sam ljuto, ljudi su se okrenuli, spustila sam glavu i ljuto ga pogledala. -Tko si ti da mi sudiš? 15 godina je stariji.- počeo me škakljati. - Prestani.

-Zezao sam te. Ja sam na tvojoj strani. Ako ga toliko voliš, curo, pa daj nešto poduzmi. Ozanu si postavila na noge, njegovo dijete si digla iz mrtvih i pomogla joj da završi fax. Mora da ti spomenik digne, a ne da ti samo orgazme pruža.

-Tom!! -smijala sam se. - Orgazni će biti dovoljni. Zar stavrno misliš da ima nade za nas?

-Po načinu na koji te gledao, a i mene, definitivno ima. - malo je ispod oka pogledao. -Sad je meni jasno zašto si me povela? Koja si ti mudrica? Pa on je bio ljubomoran, zato me tako gledao. Ajde da je neko i na mene ljubomoran. - Iskreno sam se smijala nakon dugo vremena i polila ostatak pića.

-Ajde idemo na taj domjenak da me Ozana ne optuži da sam lagala. - na putu do hotela vrtjela sam glavom kako će svi biti iznenađeni što me vide, jer nikada ne prisustvujem tim događajima. Ali ne želim da me optuže da sam lažljivica.

Hotel je bio prvoklasni, najskuplji u gradu i domjenak je bio samo za elitu. Ušavši unutra vidjela sam da su moje kolege ostale iznenađeni, kao i ostali. Svi su me srdačno pozdravili i zaželjeli mi uspješan daljnji rad. Fotografi su nas slikali. Tom je uživao, vidjelo se to na njemu, bio je stvoren za ta događanja i osvajao je sve žene u prostoriji. E kada bi samo znale..

Sjeli smo za naš stol, za kojim su uglavnom bili samo muškarci. Svi od reda su mi ukazivali pažnju. Godila mi je , ali moje misli su daleko.

-Jane, pogledaj-šapnuo mi je Tom.- Jebeno ne vjerujem. -prekinula sam razgovor s muškarcem do sebe i okrenula se

-Što ti je?-faca mu je bila doslovno u šoku. Pogledam u smjeru koji on gleda, i čujem ga kak mi šapće na uho,
-Pogledaj prema bini.

-Jebem ti sve, što je ovo? Neko se zajebava sa mnom?

Peter

Pobjegla je s tim tipom. Ne vjerujem da mi je to napravila.- živčan hodam sobom nakon večere. Kako ću je sada naći, morati ću na taj jebeni after party da je vidim. Jay me pogledao, naštimavao gitaru i smješkao se.

-Čemu se ti smiješ?

-Prvi put te vidim izbačenog iz takta nakon dvije godine,baš me zanima što je sad bilo?- dohvatim dvije čaše viskija, natočim nam piće.

-Jane-tiho mu kažem dok mu dajem čašu. - Moja mala obožavateljica.

-Vidio si me? Vidiš da sam bio u pravu.- klimam glavom - I kakva je ? Tako dobra kao na slikama?

- Još i bolja. - Jay se nasmijao. - Jebena.

- Bacila te van takta, ha? Što je napravila?

- Pojavila se s nekim tipom, onda se samo odjednom digla i otišla s njime ispričavši se da mora na domjenak.- Jay se smijao kao lud. Došlo mi je da ga zadavim.

-Sve mi je draža. Nego diži dupe da ne zakasnimo. Znaš da današnja publika ne voli kašnjenja.

Nisam znao kome sviramo večeras jer se sve dogovaralo u zadnji čas. Tražili su dvije gitare i mene kao vokala, kako bi gosti imali živu svirku, a ne previše glasnu.

Spustivši se dolje, vidio sam da se radi o elitnom društvu, koja nije previše pažnje obraćala na nas. Slagali smo opremu, naštimavali gitare. U jednom trenu vidim Jaya kako gleda prema nekome, smije se i maše. Koga li on poznaje među ovim snobovima?- prošlo mi je glavom, baš sam znatiželjan. Okrenem se prema osobi njegova osmjeha i vidim nju.

-Koji kurac ona radi ovdje?-ne sluteći da sam to izgovorio na glas, čujem Jay kako se smije.

-Ona očita pripada elitnom društvu. To je onaj isti frajer?- pogledam malo bolje i vidim da jr Tom promatra s obožavanjem i da joj nešto šapče, ali ona ne skreće pogled već gleda u mene, nas. Djelovala je šokirano kao i ja.

-Ipak nije lagala!-rekao sam si više u bradu, ali Jay se nasmijao čuvši me. Pogledao sam prema njoj, vidio sam da je zbunjena i da se trudi sudjelovati u razgovoru, ali nije zainteresirana. Kad smo krenuli svirati još je više bila šokirana izborom pjesama. Publika je pjevala s nama, krenuli su plesati, ali ona je i dalje sjedila.

Kad sam krenuo s pjesmom „Your name", problijedila je i ustala se. Šapnula je nešto tipu pokraj sebe i krenula prema vratima, ali nije stigla do njih jer ju je neki tip zaustavio, uzeo u zagrljaj i krenuo plesati. Najradije bi se dignuo i otišao do nje, ali ima ona svojeg spasioca. Tom, koji je sve promatrao sa strane, brzo je ustao i otišao do njih. Nešto je šapnuo tipu, ovaj je samo dignuo ruke u znak predaje i otišao. Jane se smijala i zagrlila ga. Užasnut viđenim, zaboravio sam riječi pjesme, te me je Jay morao spašavati. To mi se još nikad nije dogodilo. Šokiran Jay, šokiran ja.. Šta mi radi ta mala!

U pauzi između sviranja, prošetao sam salom, pozdravio se s ljudima i tražio je. Prešao sam cijeli jebeni hotel da je nađem, ali kao da se u rupu sakrila. Tom je pričao s nekim ženskama, ali nju nisam mogao nači. Sjeo sam za šank kako bi naručio piće, ali odmah oko mene se stvorilo nekoliko ženskih koji su se htjele slikati. Naravno da sam im svima udovoljio, i pogledom tražio svog druga. Vidio sam da s nekim priča ispred bine, da se smije, ali nisam vidio s kime. Uzeo sam piće i za njega. Hodao sam prema njemu, ali i dalje osoba s kojom je pričao mi nije vidljiva, ali kad sam vidio opet sam ostao bez teksta. Pa on cijelo vrijeme priča s Jane, smiju se i šale. Da ne povjeruješ, a ja je tražim po cijelom hotelu. Jay me prvi uočio i druknuo Jane. Pogledala je prema meni i nasmiješila mi se po prvi puta te večeri. Oči su joj se svjetlucale.

-Baš smo pričali o tebi- reče Jay. Nisam skidao pogled sa Jane. - Jane je oduševljena novim pjesmama.

- A je li?- cinično sam odgovorio i dao Jayu piće- Koja ti je najdraža?

- „Your name"- ispalila je iz rafala. - Obožavam je. Ovo je prvi puta da sam je čula uživo.

- Sama si kriva što je tek sada čuješ uživo. Izvodimo je na svakom koncertu ali tebe nema- Jay me pogleda šokiran mojim tonom. Jane spusti pogled, neugodno joj je.

-Puno posla, ha? - uskočio joj je Jay u pomoć, kad sam ja već zasrao stvar. - Kužim te? Ipak si ti sada faca.

-Nisam mogla uskladiti sve obaveze-tiho je odgovorila pocrvenevši i štucajući.-No sad sam tu. Oprostite. Već dugo nisam pila.- kako je samo slatka -Dečki, ljudi postaju napeti. Bolje da počnete svirati da još nebudem kriva da Vas zadržavam. Ako se ne vidimo više, bilo mi je drago da smo se sreli.

-Kako to misliš, ne vidimo više? Kamo ideš?- sad sam još bolje bijesan, iznerviran. Pogledala me je

-Znaš da moram na Ozanin after party, nemogu da ne dođem. Nikad mi neće oprostiti.- klimnem glavom. - Jay ako ne budete previše umorni, dođite zajedno. - opet se obraća njemu a ne meni.

-A kako češ ti tamo ići? Ne možeš sama?-nasmijala mi se u faci.

-Ne brini se, imam ja nekog tko pazi na mene. Dečki bilo mi je drago-rekla je, poljubila Jay u obraz i otišla. Namjerno mi je to napravila, vidio sam joj u očima. Buntovnica mala. Jay se smijao, dok sam se ja nervirao.

Vratila se za stol, nastavila piti. Vidio sam da je pjevala s menom, što do sada nije. Alkohol opako djeluje na nju. Nervirao me tip koji joj se ubucavao pred mojim očima, a i Tomovim. Vidio sam da je Tom u jednom momentu popizdio. Nešto se porjekčala sa njime, te su se odjednom digli. Pogledala još jednom prema nama, mahnula lagano i otišla.

Nakon nekoliko minuta, konobar mi je donio mali papirić. „Čekam te na after party".

Jane

-Ti si luda!-vikao je Tom na mene u autu. -Da te nisam spriječio još bi tamo pila i sutra bila tema svih tračeva.

-Ne viči na mene. Nemogu razmišljati u normalno u njegovoj blizini, a alkohol me je opustio. Nisam ništa uradila.

-Osim što si onom tipu dozvolila da ti se tamo besramno udvara,ispred mene-smijala sam se cijelim tijelom.

-Vidi mog ljubomorka.- dirala sam mu lice, škakljajući ga.

-Isuse, ti si pijana- smijao se- Nisam se ja bojao radi sebe, već radi tvog rokera koji nije pogled skidao s vas. Strašno bi bilo da je napravio ljubavnu cijenu. -štucala sam i istovremeno se smijala. Došli smo u klub dobro raspoloženi, Ozana me samo sa strane pogledavala, a Tom je samo pokazao rukama da nije ništa kriv.

-Idemo plesati-rekla sam i povukla Ozanu.

-Pa ti si pijana-vikala je Ozana na plesnoj podiju.

-Da i? Što češ mi sada reći? Vikati kao Tom na mene?- Ozana se smijala iz svega glasa. Neki frajeri su nam se približili i htjeli plesati s nama, ali Chris i Tom su se odmah stvorili kraj nas.

-Zašto si ga otjerao? Baš je bio zgodan- Tom se malo odmaknuo od mene i pogledao me u oči, ne vjerujući svojim ušima.

-Fakat ne smiješ piti više. Hoćeš da roker dođe i vidi te u zagrljaju nekog desetog? Pa što će misliti, prvo ja, pa onda neko drugi.- zamislila sam se nad time, ali kako je alkohol gospodario mojih mozgom, samo sam je nasmijala i nastavila plesati.

Puno se popilo, puno se plesalo i već je bilo kasno kad sam osjetila da mi se netko približio iza leđa i spustio poljubac na vrat. Okrenula sam se i našla oči u oči sa svojim rokerom.

-Peter, Jay stigli se. Ozana će biti vesela- rekla se i malo odmaknula od njega,te se skoro poskliznula da me Peter nije ulovio.

-Malo te štikle zezaju?-smijao je Jay. Klimnula sam glavom i smijala se. Začas se oko nas stvorilo društvo.

-Ej malecka, idemo?-Tom mi je prilazio-Ujutro moram rano ustati. Kad bolje razmislim već je jutro.- govorio je, a da nije uopće primjetio pridošlice. Skoro se zaletio u Petera tipkajući po mobitelu.

-Ne još, još malo.-rekla sam ispijajući piće. Peter je pričao s Ozanom, ali vidjela sam da je pomno pratio naš razgovor. Još sam bila toliko presebna da to primjetim.

-Ja idem.-odlučan je Tom. Namrštila sam se, neće me valjda sada natjerati da idemo. Sigurno mu Tod piše i već je lud. Prišao mi je blizu uha. -Naše slike su na svim portalima, Tod je lud. Moram ići. Kaže da je jedna gdje te ljubim. Ljuboran je kao pas.- nasmijala sam se i klimnula glavom.

-Idi, barem če netko od nas imati dobar sex.- poljubio me u kut usana i otišao se pozdraviti s drugima. Peter je iskoristio i približio mi se.

-Tko ti je on?- opet se stvorio meni iza leđa. Okrenula sam se i tijela su nam se dodirivala.

-Što to radiš? Odmakni se, Ozana je tu.

-Neću dok mi ne kažeš tko ti je to.

-Dobar prijatelj?-cinično se nasmijao.

-Dozvoljavaš dobrim prijateljima da te ljube, prate na događanja?- klimnem glavom i štucnem nesposobna bilo što dogovoriti. - Isuse, koliko si popila?

-Idem. Čujemo se ujutro-rekao je Tom i još jednom mi dao poljubac ovaj put u usta. Peter je šokirano gledao.

-Prijatelj, kažeš?- smijem se i klimam glavom. - Ostavio te i otišao?

-Pa ti si tu, tebe sam čekala!- šokirala sam njega, a i sebe. Prokleti alkohol.-Idem s tobom doma. Ti me voziš.

- O Bože, koliko si ti popila?- Peter me gledao ne vjerujući. Jay nam se približio i zagrila sam ga.

-Mala, malo si se opustila?- uzimam mu čašu i hoću popiti, no Peter je bio brži od mene.

-Dosta je. Vodim te doma-sad sam i njega razjutila, što mi je bilo ustvari smješno.

-Ne, nemože. Želim još plesati, idem postražiti Ozanu.- otišla sam ga i ostavila ga bez riječi.

Peter

-Pogledaj kako samo plešu.- komentiram s Jayom.

-Lijepo plešu, samo ne znam čije te plesanje više živcira Ozanino ili Janino?- Jay me prokužio i sad me provocira.

-A gdje je Chris? Zar ne vidi da mu curu malo previše uživa?- komentiram gledajući njih dvije. Ne smeta meni njihovo plesanje,već što gotovi svi muški sline nad njima. Kad sam vidio da su im se dvojica približila, to je bila kap koja je prelila čašu. Potražio sam Chrisa i otišao na podij. One su već bile razdvojene i svaka je plesala sa frajerom, lagano.

Chris je popizdio, a ja sam lagano povukao Jane iz ruku frajera.

-U kurac Jane, što radiš? Kako možeš dopuštati strancu da te dira?

- Čekala sam da ti dođeš i plešeš sa mnom, ali kad ti nečeš, netko drugi hoće. - živčano je vučen do naših stolova.

-Jay, idemo. Vozim ju kući.-izvukla sam svoju ruku iz njegove.

-Ne može. Neću još ići.-prkosno mu odgovaram.

-Ma tko te uopće pita. Chris pobrini se za Ozanu, ja Jane vozim kući-reče, podignem je, stavim sebi na rame i nosim je do auta. Ljudi nas gledaju, smiju se a ona se riče.-Smiri se,opast češ.

-Pusti me, što radiš?- šok i nevjerica mi je odjednom u glavi. Ali odjednom mi je zlo. - Peter, spusti me, zlo mi je.
Peter odmah.


Spustio sam je pokraj auta i gledao u njeno blijedo lice.
Jay je došao do nas, otključao auto. Gledao sam ju nevjerujući da mi je tako digla živac, da sam popizdio i odnio je van.

-Ulazi u auto.-otvorio sam joj vrata. Gledala me je, suze su krenule niz njeno lice kad sam htio nešto reći samo je ušla unutra i zatvorila vrata.

-Mala sve ok?-čuo sam Jay kako joj se obraća. Sjeo sam do njega na suvozačevo mjesto i pogledao je. Bila je blijeda kao krpa. - Nije ti dobro, budeš povračala?-slušam Jaya kako se nježno odnosi prema njoj.

-Ne brini, neću ti auto ispovračati. Hoću samo što prije kući. -čujem je tiho kako govori. Hotel je bio udaljen 15 minuta od kluba i naravno da je već spavala kao oduzeta.

-Što ćemo s njome?-upita Jay. Okrenuo sam se i pogledao svojeg usnulog anđela kako mirno spava. Siguran sam da se inače ovako ne ponaša, i da će joj sutra biti zlo i neugodno, ali proklet bio ako joj ne očitam bukvicu i ne saznam tko je taj Tom.

-Ja ću se pobrinuti za nju. -Jay klimne glavom i izađe iz auta. Ostali smo sami, gledam je i pokušam probuditi.

-Jane, lutko, probudi se. -laganu je dotičem za ramena.- Ajde idemo u sobu.-polako otvara oči.

-Peter , zlo mi je. Pretjerala sam, kako me sram. - čujem ju kako jedva govori.

-Pričat ćemo kad se probudiš i dođeš k sebi. Digni se, idemo do sobe.-vidim da me gleda i klima glavom.

-Ali to nije moj stan-rekla je tiho.

-Ideš kod mene i ni riječi da nisam čuo. Spavaš u mojem krevetu, od danas pa nadalje. - nije skužila što sam rekao, možda i bolje jer bi se vjerojatno svađala.

Ušli smo u sobu liftom za osoblje da nas nitko ne vidi. Vidjevši krevet odmah se je legla i zaspala.

-Pijanice moja, što ću s tobom?-govorio sam dok ja se skidao

-Mogao bi me poljubiti za početak.-u kurac, hoće li ta mala već jednom da prestane šokirati večeras. Misli mi prekine nježan poljubac na obrazu.

Kako se ustala, tako je i legla. Gledam tu djevojku u crnoj čipki na svom krevetu, ne vjerujući da sam je prije dvije godine pustio da ode. Rukom prelazim preko njenog nježnog tijela i kurac mi je već tvrdi kao kamen.

Biti će to jebeno teška noć ili bolje reći jutro.

Continue Reading

You'll Also Like

17.8K 666 31
Sky, žena koja bježi od svoje prošlosti u grad koji ne poznaje, s ljudima koje također ne poznaje. Ostavalja sve iza sebe kako bi napokon pronašla sv...
408K 13.3K 73
Što ako nas život odvede drugim putem? Što kada osveta postane opsesija? Je li vrijedno žrtvovati sve samo zbog jedne osobe? 🔞
34K 1.2K 35
Mia Evans, žena koja bježi od svoje prošlosti i opasnosti u drugi grad. Tamo upoznaje Gabriela, policajca kojega bi ona trebala izbjegavati, ali priv...
309K 7.1K 35
"BILA si moja od onog trenutka kada sam te prvi put ugledao, to znači da ne možeš pobjeći od mene, niti možeš gledati ili razgovarati s drugim muškar...