O viata ca un vis...un basm

By ICE_Hope_C

5.8K 162 132

O tanara femeie, care viseaza... si o parte din vise devin reale . O combinatie intre vis si realitate. Fant... More

Capitolul 1 : O viata ca un vis...
Capitolul 2 : Cina si surpriza
Capitolul 3 : Surprize! Surprize!
Capitolul 4 : Misterul
Capitolul 5 : Intorsatura
Capitolul 6 : O noua casa, un nou inceput!
Capitolul 7 : Intamplari in Noapte!!
Capitolul 9 : Ce-as putea vrea mai mult?
Capitolul 10 : Sarbatori si Dorinte
Capitolul 11 : Incep problemele
Capitolul 12 : Ce sa fac?
Capitolul 13 : Prima zi de munca
Capitolul 14 : Vacanta in tara!
Capitolul 15 : Deschiderea
Capitolul 16 : Fericire dar si lacrimi!
Capitolul 17 : Inmomantarea, un nou inceput!

Capitolul 8 : Petrecerea

296 6 8
By ICE_Hope_C

           Ma duc in camera, cu gandul sa-l trezesc pe Jerry, cu o mica prajitura cu o lumanare in mijloc. Il trezesc usor, ii urez La Multi Ani, il sarut , si ma ia in brate tinandu-ma strans. Ma uit la el si vad ca ii vine sa planga …asta e ciudat…el sa planga.

J-Iti multumesc din suflet, nici nu stii cat de fericit ma faci. Si eu, ca un nerecunoscator, nu stiam cum sa ma departez de tine pentru ca mereu cand ma uitam la tine, te vedeam insarcinata si imi rupea sufletul.

            Ma stranse si mai tare in brate… Incepusem sa planga si eu dar am facut lacrimile disparute cat mai repede posibil. El nu se gandea cat sufeream eu ? Cat am innebunit cu ideea ca am pierdut sarcina, cat m-am chinuit sa merg iar…sa-mi revin… De ce nu mi-a zis si mie?  Poate chiar mi-ar fi fost mai simplu….

A-Stai linistit dragule, e ok. O sa vezi ca o sa fie bine. Dar acuma…pune-ti un zambet pe fata . Azi e ziua ta si o vom face cat mai speciala posibil!!!

            Dupa ce am terminat de vorbit, l-am sarutat si am inceput o mica bataie cu perne pana cand el a cazut din pat. De la bufnitura auzita, in mai putin de 2 secunde apare in usa, val vartej …Seni, ca nu stia ce se intamplase si se speriase.  Dar s-a trezit cu o perna in fata. Cred a durat vreo 30 de minute, daca nu mai multa, bataia cu perne. 2 perne se desfacusera si era plin de  pene prin camera. Eu am fost facuta sul in plapuma si gadilita….daaaarr dupa ce am iesit, i-am facut semn lui Seni , care m-a ajutat sa-l umplem pe Jerry de pene. Intr-un final ne-am oprit deoarece toti trei gafaiam si radeam tinandu-ne de burta. Patul acum era in mijlocul camerei…bine ca nu aveam vecini… totul era plin de pene…noi…ce sa mai zic. Ne-am scuturat de pene cat de bine am putut, am mers sa fumam cate o tigara sa ne linistim si sa punem planul la bataie.

            Era comic, vorbeam ce vorbeam, mai gaseam cate o pana….ne gadileam unul pe altul… era si mai comic sa-i vezi pe baieti cum faceau din cauza ca se gadilau, mai rar asa ceva. Deci ziua a inceput cat se poate de bine. Jerry si Seni au plecat la cumparaturi…eu …logic, am ramas sa fac curatenie.

            Dupa ce am terminat curatenia, am cusut inapoi pernele….era normal, nu apucasem sa strang chiar toate penele dar era ok,traiasca aspiratoarele, am inceput amenajarea locului pentru petrecere, desi ei trebuiau sa mai aduca mai multe lucruri. Banuiam ca cel mai aglomerat va fi pe terasa, unde se si fuma. Am scos tot ce aveam de craciun din cutii si am inceput sa ornez casa cu beteala si instalatii. Instalatiile le-am ascuns printre beteala ca nici nu se vedea, asta urma sa fie inca o surpriza. Le-am dat mesaj baietilor sa cumpere un brad si multe prosoape de hartie…la o petrecere sunt indispensabile, mereu se intampla accidente.

            Intr-un final au ajuns si baietii, le-am dat de treaba, sa ma ajute sa facem repede aperitivele , sa pregatim carnea de pus la cuptor si cartofii prajiti…logic ca nu aveam de gand sa stau in bucatarie prea mult. Totul era gata, acuma mai trebuia ceva…de facut bradul si de umplut casa cu sfesnice si lumanari. Seni imi adusese o cutie plina cu lumanari si suporturi de lumanari de undeva, nu stiu de unde dar se vedea ca abia fusesera folosite unele din ele.

            Am terminat de umplut casa cu lumanari, arata superb si am inceput toti 3 sa facem bradul. Beam cate un pahar de vin si mai puneam cate un glod, 2. Seni vroia sa zica ca mai avea el instalatii si beteala dar i-am facut semn sa taca, o folosisem eu deja. Mai trebuia pus ingerasul in varf si eu nu ajungeam. Jerry m-a prins de mijloc si m-a ridicat….Yeeeeiiii bradul era gata.

            Am mers toti sa ne pregatim de petrecere. Normal ca mie imi lua cel mai mult si vroiam sa pun si prajiturile pe fursecurile pe masa…asta uitasem. Oricum, vroiam sa verific sa fie totul bine. Am dat drumul la centrala, multe fete vor fi in rochii, deci trebuie sa fie mai cald.

Am intrat in camera, l-am vazut pe Jerry, era pe ganduri si nu intelegem de ce.

A-Ce-ai patit?

J-Nimic, stai linistit, melancolia. Sunt fericit si foarte surprins de cum arata casa, de tot!

A-Important e sa te simti bine si sa ne distram, nu?

J-Da, logic.

            Am facut un dus rapid, mi-am spalat si parul, desi habar nu aveam cum sa-l aranjez dar ca de obicei, voi improviza. Am iesit, mi-am lasat parul in prosop pana aveam sa ma hotarasc ce ii fac. M-am dat cu crema pe fata si am ramas uitandu-ma la Jerry…nu-mi venea sa cred, arata superb! O pereche de pantaloni albi, un maieu negru si o camasa alba cu tribal negru,pe deasupra… Arata bestial. Parul si-l prinse normal la spate, observasem ca isi schimbase parfumul.

A-Ooo…parfum nou? Cum de?

J-L-am primit cadou de la o colega de munca.

A-Dragut. Si chiar l-a nimerit. Vine si ea in seara asta.

J-Nu, de asta mi-a dat cadoul inainte.

            Ok…asta e putin ciudat…ce pot sa zic. Poate nu e nimic. Sigur mi se pare . Si luand-o altfel…cand sa ma insele? Cand era la servici si dupa statea si avea grija de mine? N-as prea crede. Ma amuza ca sunt geloasa. El iesise din camera, vroia sa vada daca mai este ceva de pregatit.

            Pana la urma mi-am uscat parul, l-am facut putin ondulat la varfuri, si l-am lasat desprins, mi se parea ca sta mai bine. Mi-am luat rochia si am inceput sa ma machiez. Chiar era confortabila rochia si imi placea la nebunie cum imi statea. M-am dat cu tus, putin fond de ten , putin fard alb si umbra gri… rimel, un luciu de buze si eram gata.De fapt nu eram gata, mi-am cautat cerceii, erau in forma de lacrima, pietre transparente, medalionul….vroiam sa-l iau dar parca se aseza mai bine acela cu peisajul, asa ca mi-am scos bratara, am pus medalionul, mi-am luat sandalele si am iesit. Baietii se chinuiai sa imbine 2 sisteme audio si sa le conecteze la televizor si la un laptop…nici nu vroiau multe. Cand m-au vazut, s-au oprit amandoi ramand cu gurile cascate….la propriu .

J-Wooooow…ce bine iti sta. Ce bine arati. Esti superba!!!!!

A-Mersi , mersi!

S- O piruieta , va rugam.

            Am facut o mica piruieta si baietii au inceput sa fluiere. Dupa cateva minute au dat drumu la muzica. Mai erau cateva minute si trebuia sa vina lumea. Tot nu stiam cine, dar nici nu vroiam sa intreb, stiam ca oricum voi afla.

            Ma uitam in jur, sa vad daca e totul gata, am adus paharele, le-am asezat si acuma asteptam. Au venit mai intai Anne cu Michael si Jane cu Nick, toti erau aranjati si pusi la punct, ca de obicei. Dupa inca 10 minute a venit si Grace cu o prietena, ne facuse cunostinta, era Carry. Apoi am mai venit vreo 6 persoane, nu ii stiam, din cate intelesesem erau de la servici de la Jerry si Seni. Desi am facut cunostinta nu am apucat sa le retin numele. Pe Seni nu il mai vazusem de cateva minute. Jerry vorbea si se distra cu acei colegi de la munca , am verificat inca o data daca mai trebuie ceva si am iesit la o tigara.

            Pe terasa il gasesc pe Seni, parea destul de suparat.

A-Hei, ce-I cu tine?

S-Nimic, doar ca ma lua somnul si am iesit sa ma mai trezesc.

A-Sa inteleg ca nu ai apucat sa te odihnesti azi noapte.

S- Nu chiar, am dormit doar 2-3 ore. Mai mult nu am putut.

            El inca se purta de parca  aseara nu se intamplase nimic. Mi se parea destul de ciudat dar nu vroiam sa deschid subiectul, nu in seara asta.

Mi-am aprins o tigara si am ramas uimita la privelistea de-afara…ningea…incep dar cu fulgi mari…Era bestial.

A-Seni……

S-Da???

A-Uiteeeee

            Dar nu am asteptat sa se intoarca , eu deja iesisem afara si ma uitam la cer cum acei fulgi superbi cad usor pe pamant. Mi-am intins mainile si am inceput sa ma invart…eram asa fericita, ma simteam ca atunci cand aveam 8 ani , ma trezea mama sa-mi spuna ca ningea si ma scotea afara 5 minute. Sa nu cumva sa pierd prima ninsoare care mereu este cea mai spectaculoasa. Si avea dreptate. Am ramas cu privirea la fulgii de nea ce coborau alene, dansau, unul imi picase pe buze, imi pusesem un deget pe acel loc…era aceeasi senzatie ca atunci cand m-a sarutat Seni. M-am intors si l-am vazut, statea rezemat de usa, se uita la mine zambind…

S-Ce scumpa poti fi. Cum poti sa fii si adult si copil in acelasi timp?

A-De ce nu? Asa nu pierd cele mai importanta intamplari, chiar daca sunt minuscule, dar prefer sa ma bucur de orice clipa. Plus ca stiu foarte bine ca in Dublin nu ninge de-obicei.

            Am venit langa el, l-am pupat pe obraz, apoi am plecat sa-i anunt si pe ceilalti. In cateva secunde toti erau fara. Toti radeau si se bucurau. L-am luat pe Jerry de mana, l-am dus in gradina si am inceput sa ne invartim tinanadu-ne de maini, ca 2 copii. Era asa bine sa-l vad vesel. Dupa , am plecat pe furis in casa , am aprins toate lumanarile, am dat drumul la instalatii, am stins luminile, dupa m-am dus inapoi la ei si le-am zis la toti ca incepe distractia. L-am luat pe Jerry de mana si l-am dus in casa . A ramas masca, nu se astepta.

-Doamne iubit-o, este superb. Multumesc, multumesc, multumesc…

            M-a luat in brate, m-a sarutat si a inceput sa ma invarta in timp ce ma tinea in brate.

Toata lumea era in culmea fericirii, se vedea ca toti se simteau bine si chiar ma bucura asta.

S-Ai facut o treaba buna cu aranjatul casei, tot nu imi dau seama cum de nu am vazut instalatiile din casa.

A-Mersi, mersi, dar nu iti spun, va ramane un secret.

            Erau mii de luminite, pe perdele, pe pereti, pe balustrada scarilor, lumanarile se imbinau perfect cu luminitele instalatiilor. Totul era galben-lumina lumanarilor si bleo deschis…lumina instalatiilor. Multi mi-au spus ca se simt mai bine ca oricand. E mai bestial si decat orice petrecere de craciun pe care au avut vreo-data. Chiar ma bucuram, eram laudata si ma simteam si bine. Adica nu trebuia sa ma agit in continuu sa multumesc pe toata lumea, gandind asta mi-m amintit ca trebuie sa drumu la friptura in cuptor. In bucatarie, era Seni, isi punea ceva de baut.

A-De ce esti trist?

S-Nu sunt, tocmai ma gandeam ca am pe cine sa rog sa-mi organize petrecea de craciun.

A-Ooo daa…serios?

S-Da.

A-Si cand ai vrea sa fie petrecerea?

S-Sambata viitoare!

A-Glumesti nu? Macar ai local, ceva?sau o sala la birouri?

S-nu din cate stiu, dar o sa te rog sa vii sa vezi. Oricum nu vroiam sa te las sa muncesti pana nu incepe urmatorul an, vreau sa fiu sigur ca esti bine. Nu vreau sa-ti risc sanatatea.

A-ok, m-ai lasat fara grai.

S-Si de salar, s-ar putea sa-ti placa ce idei am , dar asta vom vorbi alta data, cum trebuie sa ne distram.

            Tocmai incepuse o melodie latino, ma luase de mana, merge la Jerry, ca un cvaler il rugase daca ii da voie sa ma fure acest dans si am inceput dansul…

Dansam, ne sincronizam perfect la pasi, la miscari, la tot…ce sa mai zic , rochia se potrivea perferct, nu mai auzeam decat muzica, zambeam, eram bucuroasa ca nu trebuie sa ma prefac , uitasem de lumea din jur, parca eram doar noi doi. Vroiam asa de mult sa-l sarut…ma uitam la buzele lui, erau intredeschise, parca ma asteptau cu nerabdare sa primeasca inca un sarut, dar mi-am amintit de Jerry si ca era ziua lui, exact in acelasi moment cand se terminase melodia. Toata lumea aplauda si fluiera. A venit si Jerry si ne-a felicitat, dupa i-a zis lui Seni ca trebuie sa-l invete sa danseze.

            Incepusem sa vorbesc cu Grace si cu Anne, toate ne intelegeam de minune. Nu ne mai opream din discutii, cred ca durase vreo 2 ore, pana la urma stabilisem ca ne vedem aici ,maine la cafea…bine, pe la 12-1 dar nu mai conta. Am vazut ca era aproape 12. M-am dus in bucatarie, am luat tortul, am prins lumanarile si am intrat in living, toti am inceput sa incantam, ne distram, totul era superb. Doar Seni, l-am vazut ca statea rezemat de un perete, se uita la mine…dar cand si-a dat seama ca l-am vazut incepuse sa vorbeasca cu cineva.

            Am mai dansat, am mai ras, s-a lasat si cu cantat, au fost vreo 4-5 piese cantata de Jerry la chitara. Totul era superb. Doar eram obosita si din cauza oboselii si a dansului incepeau sa ma lase picioarele si sa ma doara putin operatiile. Am mai rezistat vreo 2 ore…nici eu nu stiu cum, dupa toti au plecat acasa, am zis din start ca nu facem curat acuma, vom face maine. Eram prea obosita. Ne-am asezat toti 3 pe canapea pe terasa, am savurat cate o tigara , am mai vorbit putin pana cand eu m-am retras, ca eram rupta, devastate de oboseala.

            Ajunsa in camera, m-am demachiat, m-am schimbat, mi-am luat un tricou si o pereche de pantaloni de pajama bleo cu ursuleti…dar ce mai conta, mie imi placeau. Sufletul de copil, nu moare niciodata. Gandindu-ma la asta, mi-am amintit de sarcina, m-am intristat dar am adormit instantaneu.

            La un moment dat ma trezesc tipand…ma uitam la maini, inca le vedeam pline de sange…visasem ca eram insarcinata si pierdusem sarcina…. Tipam in continuare si lacrimile imi curgeau incontinuu. Scutur capul, imi dau seama unde sunt si incerc sa ma linistesc. Ma uit la ceas, era 6, Jerry se trezise si el, ma luase in brate incercand sa ma linisteasca, desi ma intrebase, nu vroiam sa-I zic ce visasem. Nu mai avea sens sa adorm acum, asa ca mi-am luat papucii pufosi si halatul la fel de pufos si am dat sa ies din camera, tocmai atunci Seni se pregatea sa iasa pe usa. I-am facut semn sa nu faca galagie, Jerry adormise inapoi, stiam ca nu se va trezi prea curand. Seni, se vedea pe fata lui ca era mort de somn dar era foarte speriat. Dupa ce am ajuns in bucatarie mi-am dat seama ca era doar intr-o pereche de pantaloni de training ….si fara bluza….stiti semnul de pe mess cu cel care saliveaza…asa era sa fac si eu …noroc ca m-am abtinut…

S-Ce-ai patit, m-am speriat ca am auzit un tipat….

A-Stai linistit, doar am avut un cosmar.

S-Cat de des ai ?

A-Destul de des.  

S-De cand ai cosmaruri?

A-Vrei cafea?Sau te duci sa mai dormi ?

            Ma luase in brate, stia ca evitam subiectul… Ma simteam asa de bine in bratele lui si pielea lui era asa de fina , emana o caldura …nu imi dadeam seama daca era caldura trupeasca sau din dragoste. L-am luat si eu in brate, stateam si ma gandeam daca chiar nu isi aminteste nimic de acum 2 seri… Ma departez putin, dar inca stateam imbratisati si ma uit in ochii lui…zambea, toata seara abia l-am vazut zambind, dar acum zambea.

S-Nu , nu am uitat ce s-a intamplat acum doua seri.

A-aaaa…what? Dar….              Imi puse un deget pe buze….

S-Ti-am zis ca citesc ochii, de fiecare data am ocazia.  

Ma uitam la zambetul lui, la buzele lui, parca eram vrajita, am stat cateva secunde si am ascultat, in afara de bataile inimilor noastre, in casa era liniste… m-am ridicat pe varfuri si l-am pupat pe buze…imi era frica sa nu ma respinga…am dat sa ma intorc dar m-a luat in brate si m-a sarutat. Era un sarut sensual, pasional dar si plin de dorinta in acelasi timp… Incepusem sa ma joc in parul lui, simteam ca i se facuse pielea de gaina. Ne alintam prin mangaieri…sarutari…dar nici unul nu vroia sa zica nimic. Nu vroiam sa stricam momentul si vedeam ca si el este de-aceeasi parere. M-am intors usor, dar inca ma tinea in brate si am inceput sa pregatesc cafeaua.

S-Stii…sunt mort de somn…Dar mai mult prefer sa stau macar putin cu tine.

A-Ma gandeam eu ca vrei o cafea.- Si ne-am sarutat iar… era asa de dulce…mai ca l-as fi putut manca. Vai la ce ma gandesc….Sunt casatorita cu Jerry….Dar Seni? Cum pot sa evit aceste sentimente? Parca m-a vrajit…mereu cand sunt in bratele lui pur si simplu ma topesc…fiecare atingere imi transmite fiori in tot corpul…

S-Totusi, ma duc sa ma imbrac, daca vine Jerry si ma vede asa…chiar ca ar fi cam ciudat…

A-Mda…putin cam… desi…

            Dar nu am mai apucat sa spun nimic ….mi-a furat un sarut si s-a dus sus sa se schimbe. Eu am terminat cafelele, le-am dus pe terasa si am dat drumu la televizor, butonam telecomanda, cand il vad pe Seni oprindu-se in usa …dupa fata lui era clar ca pune ceva la cale…

S-In cat timp crezi ca se trezeste Jerry?

A-Nu inainte de 12, de ce?

S-Am o idee. Hai sa mergem…

A-Heeeeeiiii eu sunt doar in pijamale…

S-Se rezolva. Acuma hai!!!

Continue Reading