Alice - Fynewood sorozat 1.

By JAS-002

106K 6.1K 411

ALICE Nem tudok hazudni, anyám szerint minden az arcomra van írva. Csak egy dolgot kért, négy hónapig a lehe... More

--- Idézet ---
Második fejezet --- Shonn
Harmadik fejezet --- Alice
Negyedik fejezet --- Shonn
Ötödik fejezet --- Alice
Hatodik fejezet --- Shonn
Hetedik fejezet --- Alice
Nyolcadik fejezet --- Shonn
Kilencedik fejezet --- Alice
Tizedik fejezet --- Shonn
Tizenegyedik fejezet --- Alice
Tizenkettedik fejezet --- Shonn
Tizenharmadik fejezet --- Alice
Tizennegyedik fejezet --- Shonn
Tizenötödik fejezet --- Alice
Tizenhatodik fejezet --- Shonn
Tizenhetedik fejezet --- Alice
Tizennyolcadik fejezet --- Shonn
Tizenkilencedik fejezet --- Alice
Huszadik fejezet --- Shonn
Huszonegyedik fejezet --- Alice
Huszonkettedik fejezet --- Shonn
Huszonharmadik fejezet --- Alice
Huszonnegyedik fejezet --- Shonn
Huszonötödik fejezet --- Alice
Huszonhatodik fejezet --- Shonn
Huszonhetedik fejezet --- Alice
Huszonnyolcadik fejezet --- Shonn
Huszonkilencedik fejezet --- Alice
Harmincadik fejezet --- Shonn
Harmincegyedik fejezet --- Alice
Harminckettedik fejezet --- Shonn
Harmincharmadik fejezet --- Alice
Harmincnegyedik fejezet --- Shonn
Harmincötödik fejezet --- Alice
Harminchatodik fejezet --- Shonn

Első fejezet --- Alice

1K 61 15
By JAS-002

„Szabály: Egyedül bennem bízhatsz."

Többé nem üthet meg.

Büszkén, felszegett állal várom Rain tombolását. Vicsorogva végigpásztázza az öltözetem, és semmi kivetnivalót nem talál rajta. Helyeslően biccent a szűk farmerem és a térdig érő kapucnis pólóm láttán. Megkönnyebbülés kúszik a bőröm alá. Korábban ormótlan munkásnadrágokat kényszerített rám, de ma kockáztattam és úgy tűnik, sikerrel jártam.

Rain leül, dölyfösen a szék támlájának veti a hátát, érdes, rézbarna ujjaival kopogni kezd az asztal lapján. Az idegesítő, ritmusos koppanásoktól kiver a víz. Valamire készül.

Nagyot nyelek, torkom elszorul, ahogy a bennem ébredt fesztelen pillanat tovaröppen, mintha ott se lett volna. A füsttől szürkés falak közé sűrű, nyomasztó légkör telepszik.

Rain olajbarna szemében állatias őrület villan.

– Reggelit! parancsolja.

A hűtő feletti órára pillantok, a csavarhúzó formájú percmutató lustán mozdul, kinevet, és az arcomba kiáltja, hogy bőven van még időm a suli kezdetéig. Négy nagy lépés az ajtó. Kicsi a ház, túl kicsi ahhoz, hogy Rain egy ugrással ne ránthasson vissza az ajtóból, ha megpróbálnék elrohanni.

Feszítő gyomorral a linóleumra ejtem az iskolatáskámat, és a pulthoz indulok. Az este kint felejtett toastkenyér zacskója tátott szájjal pihen a mosogató mellett, elemelem és egy keménnyé szikkadt darabot a pirítóba dobok. A kávé kihűlt. A mikró két napja elromlott. Ő rontotta el, amikor a pohárban felejtette a kanalat és úgy próbált kávét melegíteni magának. Megígérte, hogy hoz egy másik mikrót, de nem tette, ezért merem a hideg feketét kitölteni, és elé tenni.

A kenyérpirító fémesen kattan. Visszafordulok a pulthoz.

Mögöttem a szék lába nagy robajjal csusszan végig a burkolaton, majd a következő pillanatban Rain ujjait érzem a tarkómon. Olyan erősen markol a nyakamra, mint aki el akarja törni. A szívem zakatol, levegő után kapok. Egyik karom a magasba rántja, miközben arccal az asztalra nyom. Homlokom beütöm az öreg falapba. A fájdalom végigcikázik a fejemen, le egészen a gerincemig.

– Ez hideg! – üvölti a fülembe. Szavaitól zsong az agyam.

Kiáltani szeretnék, segítséget kérni.

Apa, hol vagy?

Apámról egyből eszembe villan a változás, amit ő hozott az életünkbe. Már van, aki megvédjen. Már nem vagyok egyedül! Apám vére csörgedezik az ereimben, és ezt ideje Rainnek is megtudnia.

– Eressz el! – Remeg a hangom, ahogy életemben először ellenszegülök.

– Különben mit teszel? – Gúnyos, öntelt kérdés.

– Ha még egyszer hozzám érsz, mindent elmondok apának.

Rain nevetése betölti a teret, a testemben is érzem, a mellkasomban, ami egyre jobban feszül az idegességtől.

– Ha akartad volna, már rég eljárt volna a szád.

Karommal hátra csapok, de csak a mellénye alját érem el.

A következő pillanatban a földön találom magam, a könyököm, mint kő ütődik a padlóhoz, alig bírom elfojtani az üvöltésem.

Rain felém áll, léptei nyomán nyikorog a linóleum. Bakancsa a hátamba mélyed. Lenyom.

– Te is tudod, hogy kussolnod kell. Ugye?

– Dögölj meg!

Bakancsa súlyosabbá válik, nem kapok levegőt.

– Tartod a szád! Ugye?

Mi mást tehetnék? A valóság, mint jéghideg vízesés zuhan rám, aztán felváltja valami erősebb, fékezhetetlenebb: a düh.

– Igen – köpöm a szót.

Rohadj meg! Úgyis ki fogok találni valamit. Mindenért meg kell fizetned!

Elégedett hümmögések közepette felemeli a lábát, a tüdőm azonnal felszabadul, nagyot lélegzem. Talpra kecmergem, végtagjaim nehezek, a fájdalom és a keserűség húzza őket.

– Takarodj vissza a konyhába!

A haragom mélyen elrejtve, üresen kongó fémvázként térek vissza a pulthoz. Friss kávét főzök és új pirítóst készítek, a zacskó végében lévő, kevésbé száraz kenyérből, és imádkozom, hogy akadjon Rain torkán. A hűtő pang az ürességtől, csak egy kevés mogyoróvajat találok, és éppen kérdezni szeretném, az is megfelel-e, amikor meghallom a motor zúgását. Lábujjhegyre állva kilesek a mosogató feletti ablakon. Örömömben nagyot dobban a szívem. Az öreg Ford búgva kanyarodik be a feljáróra. Rainre sandítok, ajka undor csíkban. Ő is csak délutánra várta a szüleimet.

Apám úgy préseli ki magát az ülésből, mint egy ketrecbe tuszkolt grizzly. Amikor öt nappal ezelőtt megláttam a börtön kapujában, elszörnyedtem a termetén. Rain a maga száznyolcvan centijével és a plöttyedt testével csak porbafingó féreg mellette. James Raven a kiskori képeimen edzett, erős férfinak tűnt, de a börtönben töltött évek alatt kétszer akkorára gyúrta ki magát, a tetoválásai száma is megduplázódott és arca szögletesebb, komorabb lett. A család a mindene. Bármit megtenne értünk. Bármit! Még ölne is, ezt már bizonyította. Bárcsak újból megtenné. Bárcsak büntetlenül végezhetne Rainnel is. Bár... bebetonozhatnánk a testét a szerelőakna alá, szívesen segédkeznék benne. Kár, hogy Rain fivére piszok jó nyomozó, apám pedig próbaidős.

Apám nem higgadt típus, anyám szerint egy tomboló fenevad, akinek a haragja feléget maga körül mindent. Ha megtudná, miként bánt velünk a legjobb haverja az utóbbi években, képes lenne az utcán, mindenki szeme láttára agyonverni, és nehezen tagadhatná le a tettét. Ezért is fogadtuk meg anyával, hogy hallgatunk.

Nyílik a bejárati ajtó.

– ¡Llegamos a casa! – zengi apám vidáman. Döngő léptekkel toppan a konyhába, és egyből vaskos karjába zár. Minden pillanatot megragad, hogy ölelgessen, pótolva az elmúlt tíz évet.

A kezemben lévő mogyoróvajtól és késtől nem tudom átölelni, nem is tenném, valami visszatart, talán a bennem rángatózó feszültség, vagy Rain jelenléte.

Apám elhúzódik, szemöldöke kérdően a magasba szalad, mire feltartom mindkét kezem, jelezve, foglaltak. Még egy hosszúra nyúló pillanatig vizslat, aztán Rain felé fordul és egy határozott kézfogással üdvözli. Leül mellé és elhúzza előle a gőzölgő kávét.

– ¡Divino! – sóhajtja, miután belekortyolt. – Egész este vezettem.

Rainnek szeme se rebben, de én tudom, hogy szíve szerint pofán vágná apámat. De apám tekintetében is lapul valami, amit nem tudok megfejteni.

– Azt hittem, megszálltok valahol – szól Rain valós meglepettséggel.

– Julia haza akart jönni. Honvágya volt.

Rain halkan felkuncog, apám is elmosolyodik, ő nem hallja ki a haverja hangjából a gúnyt.

Anyám az ajtóban áll, csak a hátát látom, amint elnyomja a cigarettáját, és a csikket a küszöb melletti konzervdobozba hajítja. Belép. Izzadtság gyöngyözik a homlokán, a szeme fátyolos, de ezúttal a fáradtságtól és nem a drogoktól. Haja rendezetlen, bőre fénytelen, mégis gyönyörűnek látom.

– Megjöttem. – Leheli halkan, és ezzel az egy szóval többet mond mindennél.

Mozdulni se bírok. Nem is emlékszem, mikor láttam utoljára tiszta fejjel. Csak állok és nézem őt, a nőt, aki végigcsinálta az elvonót. Aki immáron nem függő, és újból több lett egy szellemnél. Mosolygok, ő visszamosolyog.

– Anya...

Apa lágyan körbefonja a csuklómat. Ránézek, ő az órát vizslatja.

– Llegaras tarde. Nem kéne lassan indulnod?

Az iskola, jut eszembe.

Elrántom a kezem, leteszem az asztalra a kést és a mogyoróvajat.

– Jó, hogy szólsz – hadarom, és felmarkolom a földön heverő táskámat. – Mennem kell.

– Ellőtte meg kéne fésülködnöd, és... még át sem öltöztél. – Látja rajtam az értetlenséget.

Rendes farmert vettem fel. Ez nem elég?

Fogalmam sincs, mit mondhatnék. Anyám menti a helyzetet.

– Gyere! – int magához.

Lopva Rainre pillantok, alig észrevehetően pislant, amit beleegyezésnek vélek, így anyámhoz lépek, hosszan ölelgetném, de ő sietősen eltol és a fürdő felé húz. Amint betuszkoljuk magunkat az egyszemélyes kis helyiségbe, anyám ránk csukja az ajtót és magához szorít. Hosszan megbújok a karjában, édeskés parfüm és hajlakk szagát szívom magamba. Teste nem remeg, nem ernyedt az öntudatlanságtól, légzése nyugtató, békés.

– Olyan szép vagy, szinte megfiatalodtál. – motyogom a nyakába. – Maradj ilyen, kérlek.

– Pedig úgy érzem, ez alatt a hat hét alatt hat évet öregedtem. – Eltolva magától a szeme alatti vékony bőrre mutat. – Ráncaim lettek. Az a telefonos app harmincévesnek tippelt.

Felnevetek.

– Harmincöt vagy.

Lemondóan legyint.

– Ezt többé hallani sem akarom. Inkább beszélj! Történt valami?

– Csak morog – hazudom.

Anyám hajkefét ragad, a tükör felé fordít és gyors mozdulatokkal megpróbálja kordába rendezni a száraz, kissé töredezett hajam, amelyen még érződik a gyorsétkezde olajos szaga.

– Anya – rántom félre a fejem –, erre nincs időm, tényleg elkésem.

Megfordulnék, de visszatol az arcomnál fogva.

– Egy kis késés nem a világ vége. – Mondja az a nő, aki még a középiskolát sem fejezte be, és elvakultan lázadt az oktatási rendszer ellen.

Már régen megtanultam, hogy a gimivel kapcsolatos kérdésekben csak magamra számíthatok, én írom alá a jegyeimet, én beszélek a tanárokkal, és mindkettőnknek ez a legkényelmesebb megoldás. Emlékeztetném erre, amikor a tükörben megpillantom leszegett állát, komor tekintetét.

Anya csak jót akar nekem.

Megadásom jeléül a kézmosóba csúsztatom a táskám.

– Már csak négy hónap – búgja fáradtan.

– Száztizennyolc nap – pontosítok.

– Ha gond nélkül letelik apád próbaideje, elköltözünk jó messzire Raintől és újra kezdünk mindent. Florida – sóhajtja. – Már ki is néztem egy házat Tampában. Hálaadás előtt elutazhatnánk megnézni.

Lelkesen bólintok. Már van is egy listám a floridai egyetemekről.

– Még egy kicsit bírd ki, kérlek. Addig is egyszerre kell apádnak és neki is megfelelned.

– Az lehetetlen.

– Megoldjuk. Tudom, hogy apád minden idejét veled szeretné tölteni, de jobb lenne, ha az iskolára és a munkára fókuszálnál – javasolja, és még hozzáteszi: – A lehető legkevesebb időt töltsd itthon, ahogy eddig is.

Lófarokba fogja a hajam, és a fülem mellett göndörödő sötét loknikat megigazítja. Büszkén néz rám a tükörből, pedig fogadni mernék, nem ilyen lányról álmodott. Olyanok vagyunk egymás mellett, mint Shrek és Fiona hercegnő emberi formában. Anya még most is gyönyörű, festett szőke haja kecsesen omlik a vállára, a pántos topja megfeszül a kiugró kulcscsontján. Egyedül a szürkés fogai csúfítják a megjelenését. Hófehér bőrén kívül semmit nem örököltem tőle, apám latin vére üvölt rólam.

– Vedd ezt fel. – Anya a fregoliról leemel egy sötétbarna, hosszú ujjú felsőt. A kezembe nyomja.

Finnyásan megnézem magamnak. Lehet, hogy anyám egy fejjel magasabb nálam, de kebel terén a nyomomba sem érhet.

– Ebbe én nem férek bele.

– Jó lesz, csak vedd fel.

– Három évig jó voltam így a suliban, most meg hirtelen nem?

– Apád egy boldog, kiegyensúlyozott lányt akar látni. Hát kapja meg. Vagy szeretnéd, ha gyanút fogna?

Morgok.

Kelletlen megszabadulok a foszlott nyakú bő pulóveremtől, és belepréselem magam a felsőbe. Éppen csak le tudom húzni a csípőmig.

Anya látja az ódzkodásom.

– Minden az arcodra van írva. Eddig, hogy nem buktál le?

Anyám vállára csúsztatom a kezem, a szemébe nézek.

– Túlórák. Tudod, nyári szezon.

Egy kopogás szakítja meg a fesztelenné vált hangulatot. Apám bedugja a fejét az ajtón.

– Elvigyelek?

Villámként nyúlok a táskámért és kibújok apa válla alatt.

– Nem kell. Rohanok.

Apa utánam fordul.

– ¿Nos vemos después de la escuela? Elkészíthetnénk együtt a vacsorát.

Eszem ágában sincs suli után hazajönni.

– Dolgoznom kell – vágom rá. – Csak fél tízre érek haza.

Sebtében kiviharzom a házból. Rá se nézek Rainre, aki a lépcsőn állva dohányzik, és felmorran, amikor elhaladok mellette. Tutira rühelli a rajtam lévő felsőt, letépné rólam és lenyomná a torkomon.

Gyorsan bepattanok a kocsimba, táskám az anyósülésre hajítom, és még be se kötöm magam, máris gázt adok.

Az utcából kiérve fellélegzem, mire megcsörren a telefonom. A kereszteződés lámpája pirosan villog, így megállok és kikeresem a táskámból a mobilom. A kijelzőn a Happy Smiley Étkezde felirat villog. Miért hívnak ilyenkor? Adja az ég, hogy helyettesítenem kelljen valakit, különben az éjszakai könyvtárban tölthetem az estém. Fogadom a hívást, a fülemhez emelem a készüléket, miközben bekötöm magam. A lámpa sárgára vált, mögöttem nem áll senki, így nem indulok, csak mereven hallgatom a főnököm dadogó hangját.

A fia otthagyta az egyetemet, munka kell neki, de plusz egy ember nem fér bele a költségvetésbe. A család az család.

Agyam elködösül, a reményeim a sötét mélybe vesznek.

Kirúgtak.



Continue Reading

You'll Also Like

204K 9.2K 20
Jéghideg.. a szó, amiről legelőször egy hideg hely, egy jégkocka, vagy éppen a frissen hullott hó jut eszünkbe.. Mégis, Etter Dorotinak ez a szó önma...
191K 5.9K 35
Figyelmeztetés: Ez egy sötét erotikus romantikus történet. De nem édes vagy aranyos. Érett tartalom, erős nyelvezet, bántalmazás, nemi erőszak és erő...
349K 12.1K 31
"-Pontosabban milyen fiúk jönnek be Ash?-nézett mélyen a szemembe. -Én...nem...nem tudom.-nyögtem ki végül. -Valld be, hogy olyanok, mint én.-jött e...
6.7K 190 29
Egy 17 èves lány aki átlagosnak nem mondható èletet él hiszen az apja egy erőszakos maffia vezèr, egyedül az édesanyja aki melette van mindenkor, de...