𝕍𝕖𝕤𝕫𝕖́𝕝𝕪𝕖𝕤 𝕚𝕕𝕖𝕘�...

By LigethyRebeka

360K 16.5K 801

Natalia egész életében menekült ,hiszem sehol nem lelte meg azt a helyet amit otthonnak hívhatott volna . Kis... More

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
19.
20.
21.
22.
23
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
51.
52.
53.
54.
55.
56.
57.
58.
59.
60.
61.
62.
63.
64.
65.
66.
67.
68.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
76.
77.
78.
79.
80.
81.
82.
83.
84.
85.
86.
Tökéletlen távolság .

18.

5K 196 5
By LigethyRebeka

         Régi szép idők mikor a kórházban dolgoztam . Nem volt könnyű ott hagyni ,hiszen szerettem csinálni . Iszonyatosan féltem ,hogy rosszul diagnosztizálom Dona állapotát ,de ezt Alexander előtt nem mutathattam ,hiszem láttam azt a rettegést a szemébe amit még soha nem láttam .
         Oda léptem melléjük ,s próbáltam elsőre szemmel jelezni a kartell főnöknek ,hogy álljon fel ,de nem vette a lapot .
-Engedj ide Alexander had vizsgáljam meg anyukád . -mondtam ,majd miután felállt én Dona elé térdeltem. -Van vérnyomás mérő?
-Igen régi fajta ,de működik.
-Tökéletes .
-Dona el kell mondanod nekem mit érzel. -beszéltem hozzá kedves hangon.
-Nagyon dobog a szívem ,olyan mintha ki akarna esni ,feszít a mellkasom,fekete foltokat látok magam előtt és egyszerűen olyan mikor felállok,mintha hullámozna a talaj.
-Szóval nincs egyensúly érzéked.
-Igen az az.-motyogta csukott szemmel.
-Megtudod mondani milyen gyógyszereket szedsz?
-Igen nagyjából tudom csak ,de ha Alexander vissza jön a fiókban megtalálja a gyógyszeres kis táskát abba mindent megtalálsz. -mondta ,majd a mellkasára csúszott a keze .
-Rendben ,most szeretném ha lefeküdnél kényelmesen . -mondtam majd megfogtam a kezét. Kinyitotta a szemeit , s kicsit fentebb ült úgy dőlt el , én pedig beigazítottam félig ülőnek a párnát. Miután lefeküdt ,kicsit javult a légzése , már nem kapkodta úgy a levegőt .
-Elhúzzam a függönyt?
-Igen , köszönöm Nat. Annyira zavar a fény .
-Itt vagyok!-jelent meg idegesen Alex ,majd átadta a kezemben a régi fajta mandzsettás vérnyomás mérőt , s felhúztam Dona könyöke fölé 2-3 cm-el és alá csúsztattam a sztetoszkópot, majd elkezdtem pumpálni . Tudtam ,hogy magas lehet az érték ezért direkt túl pumpáltam . Vártam a kilengésre és sajnos beigazolódott a gondolatom ,mert 180/90 volt amit mértem .
-Anyukád fiókjában ott van a kis táskája, ide hoznád nekem ?
-Igen persze .-mondta ,majd megcsörrent a telefonja . Elkezdett a fiókban kutatni, miközben spanyolul szólt a telefonba . Mikor megtalálta a gyógyszert gyorsan odahozta , s én kicipzáraztam . Vérnyomás csökkentő , fájdalom csillapító és szív gyógyszer .
-Dona mindből vett be ?
-Igen ,kétszer egyet ahogy kell.
-Rendben . -raktam magam mellé a táskát.
-Rendben hívlak , ha tudok valamit,vezessetek óvatosan. -mondta Alex, majd kinyomta.
-Kellene tört foghagyma , és c vitamin , ha pezsgőtabletta , akkor egy darab ha dobozos azt hozd fel megkell néznem . Egy kanál tört foghagyma elég lesz .
-Jó de minek?
-Hozd már Alexander !-mondtam parancsolóan. -majd felültem Donna mellé. -Próbáljunk meg szép lassú mély levegőket venni . Csinálom veled !Beszívod jó mélyen .-szívtam be a levegőt , majd lassan kifújod . -imitáltam én is , s mikor Dona elkezdte csinálni , akkor szinkronban szívtuk be és fújtuk ki a levegőnket . -Mit terveztél mára ?
-Elszerettem volna kezdeni a főzést ,hogy mire a két fiam megérezik kész legyek .
-Nem lehet könnyű ekkora háztartást vezetni.
-Nem,de imádom csinálni . Egyedül Alexander nővére idegesít ,ő mindig leszól mindent .
-Nővére ?
-Igen , nem beszél róla ,mert nem tekint rá a nővéreként .
-Értem.
-Nem kívánt terhesség volt . A nő tudta ,hogy engem szeretne elvenni , de inkább megtartotta ,hogy utánna jöjjön és elvegye ami jár vagyis gondolta,hogy jár neki. -mondta , miközben be és kifújta a levegőt.
-Dona ha ez felbosszant , akkor kérlek váltsunk témát , szeretném ,hogyha a vérnyomásod nem menne fentebb.
-Már nem bosszant,régen ha rágondoltam is felment a pumpa bennem , de tudod mindig is tudtam és éreztem , hogy ez féltékenység ,amiért engem választott Rodrigo.
-Hogy ismerkedtetek meg?
-Hát ez nagyon hosszú történet lányom. -mosolyodott el ,mire kivágódott az ajtó és Alexander tért vissza kezében a kértekkel.
-Elfelejtettem mondani valamit ,maradj itt én pedig lemegyek .
-Nem . Te maradsz én meg hozom.
Bólintottam ,majd megkértem ,hogy valami nagyon pikáns ízű üdítőt hozzon amivel le tudja nyelni a foghagymát Dona .Alexander ismét eltűnt .
-Van kedved elmesélni a történeteteket ?-próbáltam beszéltetni , s kedves gondolalatok felé terelni , hogy a pánik rohama lecsillapodjon .
-Nagyon fiatal voltam mikor először találkoztunk . Tizen kilenc lehettem . Szegény családból származom , minden reggel a termelői piacon árultunk,s azon a napon se volt másképen . Ő éppen motorral menekült és beszáguldott a standomba . Fogalmam se volt kinek a kije csak a veszteséget láttam . Olyan düh fogott el , hogy megdobáltam paradicsommal. Azt mondta megfizeti a kárt ,de ahogy akkor a szemembe néztem egy percre azt is elfelejtettem miről beszéltem az előtt. A szüleim teljesen tanácstalanok voltak ,hogy mihez kezdjük .Eltelt pár nap , nem számítottam arra ,hogy betartja amit ígért . Én a piacon söprögetést vállaltam,hogy ezzel is segítsek a szüleimnek. -mosolyodtam el , mire Alexander ismét belépett . Átnyújtott nekem valami lime narancs keveréket ,hogy azt adjam az anyukájának.
-Feltudsz kicsit ülni?
-Persze .-mondta ,majd nyögdécselve mozgolódni kezdett.
-Várj anya segítek.-mondta Alexander ,majd Dona segítségére sietettet . Felültette az anyját ,s tartotta a hátát.
-Ezt edd meg , de ne rágd csak nyeld le . Utánna adom a c vitamint . -mondtam majd kivettem egy szemet az üvegcséből. Ránézett Dona a pohárra és ,mintha tudta volna mit kapott .Halványan elmosolyodott ,majd erőt vett magán , s bekapta a kanál tartalmát . Fintorogva de lenyelte . Ivott utánna két kortyot , majd átnyújtottam neki a vitamint , s azt is bevette . Miután megitta a gyümölcs levet vissza dőlt a párnára . Felálltam , s kinyitottam a terasz ajtót ,hogy friss levegő jöjjön be ,majd vissza húztam a sötétítőt. Alexander tanácstalanul állt az ágy mellett , s nézte anyját ,ahogy megpróbál pihenni. Vissza sétáltam , majd Dona kezére felhúztam a vérnyomás mérőt ,hogy lássam most mennyi , és egy óra múlva mennyi lesz .
-Dona próbálj meg aludni , nem megyek sehova itt leszek melletted bármi van , csak szólj .
-Rendben.
Alexander állt ,s továbbra se vette le a szemét az anyjáról én pedig hagyni akartam őket kettesbe ezért kiléptem a teraszra , s magamba szívtam a reggeli friss levegőt . Akár mi is van , akár milyen keménynek mutatja magát a kartell főnök , az anyja szent számára ,s láttam a gyenge pontot ami megtörheti őt . Ugyan úgy retteg attól ,hogy az édes anyjával lesz valami , mint én . Kőszívűnek mutatja magát , de nem az . Mindent jelenti Dona számára , s elveszne ha ő nem lenne . Tudtam mit érez .
Eszembe jutott mennyire is szeretek emberekkel foglalkozni , s mennyire szerettem az orvosit ,még ha nehéz is volt a munka mellett a tanulásra összpontosítani. Emlékszek ,hogy mikor elfogyott a motivációm anya mindig megérezte , s jött ,s mindig támaszt nyújtott . Lehet el kellene fogadnom Alexander ajánlatát ,s talán én is kérhetek tőle valamit cserébe .
A gondolataimban Alexander megjelenése zavart meg . Kilépett mellém , s a korlátra könyökölt ,majd lehajtotta a fejét . Próbálta nyugtatni magát . Nem szóltam hozzá ,hagytam ,hogy maga rendezze le ezt magában .

Continue Reading

You'll Also Like

27.6K 792 32
A történet egy megcsalt, átvert, elárult nőről és férfiról szól akik egyezségük által akarják elérni a célt. De vajon a végéig ugyan az marad a cél? ...
664K 322 1
Kimberly amióta az eszét tudta mindig is utálta Ryan Greyt. A hatalmas egóját, ahogy a lányokkal bánik, ahogy a világról vélekedik, de a legjobban ta...
3.4K 178 21
~ Befejezett ~ Emilie Ford vagyok és ez az én kis történetem, rengeteg kavarral és bonyodalommal, de legalább az enyém. - Azt hiszem, utoljára még ki...
383K 24.4K 115
"Alig tudtam elhinni, hogy ez velem történik." "Miért kellett ennek megtörténnie velem?" ******************************* Leni az előző beteltével új...