HADÈS - BOALĂ NESFÂRȘITĂ.

Από moonlightalissic

39.1K 2.5K 445

A doua serie din cartea ❝Hadès❝ ❝După ce Hadès se sinucide socotind că nu își mai găsește locul în lumea asta... Περισσότερα

Cuvânt de început.
●Anestezia uitării; Capitolul întâi.
●Crezi că te-am iertat?; Capitolul doi.
●Spânzurătoare; Capitolul trei.
●Minus 20 de grade; Capitolul patru.
●Paranormal;Capitolul cinci.
●Un nou orizont; Capitolul șase.
●De unde vei ști?; Capitolul șapte.
●Adăptări noi; Capitolul nouă.
●5 Întrebări; Capitolul zece.
●Moartea predomină; Capitolul unsprezece.
●Secvențe uitate; Capitolul doisprezece.
●Mărturie; Sfârșit.

●Ore și ceasuri;Capitolul opt.

651 49 8
Από moonlightalissic


Notă; ascultați melodia atașată la momentul din cameră.

Mintea mea funcționa precum un scaun cu rotile care mă păstra un om invalid, fără posibilitatea de a merge din nou. Adormisem lângă mormânt, iar sub mine se strânsese apa cât două degete, corpul îmi întâmpinase un șoc hipotermic moderat.

Brațul îmi paralizase până sus la umăr, iar în zona șoldurilor simțeam niște crampe care radiau până-n baza spatelui. M-am ridicat în șezut simțind cum fiecare os din construcția spatelui meu se dezmembrează, o durere mă reținea de la mijloc până în josul coapselor.

Într-un final îmi mențin toată greutatea într-o mână și mă sprijin de marginea mormântului, echilibrul mintal mi s-a prăbușit când l-am văzut pe tata în dreptul furgonetei, ținându-și mâinile încrucișate la piept.

— Mă gândeam în timp ce te priveam cum dormi...eu n-aș fi putut face față unei asemenea realități, o realitate care să însemne o jumătate a mea lângă mormânt, iar alta sub, spune tata iar reacția lui este calculată, vocea sunându-i altfel de la ultima discuție.

Vocea lui îmi dezlănțui o migrenă, adevărul poate deveni o durere auditivă uneori.

El a fost o parte a mea cu care am reușit să fac cunoștință, o latură pe care nu știam că o posed. M-a făcut să cred că sunt victima literaturii crezând că trăiesc un roman, iar apoi s-a semnat peste finalul meu acolo unde se termină paginile și începe realitatea.

Tata tăcu subjugat de toate adevărurile care ieșiseră dintre buzele noastre, venind spre mine și tragându-mă sub brațul său.

— Îți promit că nu o să te mai forțez niciodată să-ți iei pastilele, nu o să-ți mai induc niciodată starea asta, răspunde în pavilionul urechii mele și se grăbește să-mi sărute creștetul capului.

Tata se comportase contrar așteptărilor mele, dar mângâierile lui mă făceau să întâmpin un proces al vindecării înlăuntrul meu. Comparativ cu mama el era mai îngăduitor, dacă ea m-ar fi găsit aici, acum aș fi fost transportată la cea mai apropiată clinică.

— Ești înghețată...o să oprim pe drum să-ți luăm o băutură caldă, începu să-mi frece umerii de sus în jos pentru a-mi porni circulația sângelui.

Își dezbrăcă puloverul gros și într-o clipă mi-l trase peste cap bagându-mi mâinile în mâneci și tragându-mi părul afară de sub guler, el rămase într-un tricou alb sintetic și aerul rece se lipi de pielea lui facând-o să devină roșie.

El apăru lângă mormânt și-mi zâmbea uitându-se la mine și la tata, ochii mei s-au inundat cu imaginea lui și nevoile mele s-au hrănit cu fragmentele lui. Îmi făcea cu mâna transmițându-mi o bucurie artificială și moderată, simțind cum bătăile scăzute ale inimii mele încep să se împuternicească.

Privirea tatei devenea tot mai confuză uitându-se la mine cum îmi flutur mâna și-i zâmbesc unei întruchipări imaginare, zgribulindu-se de frig și frecându-și umerii și brațele circular.

— Nina, acolo nu este nimeni...rostește și mă apucă de mână, îndoindu-mi cotul de la jumătate pentru a-mi lăsa mâna în jos, cui îi faci cu mâna? adaugă și continuă să mă privească fără consistență.

Prejudecățile lui nu-i permiteau să vadă ceea ce văd fiindcă lumea lui imaginară era un eșec urban, nu avea abilitățile necesare de a înțelege un schizofrenic.

— Eu doar îmi luam rămas bun, tată.

Limba mi s-a încâlcit într-un nod strâns conștientizând că tata a fost martorul unuia dintre actele mele de nebunie. Asta îl putea aduce în pragul unei noi decizii cu privire la sănătatea mea mentală.

— Urcăm în mașină? unchiul tău este foarte îngrijorat pentru tine, îmi ghidează pașii către furgonetă, ținându-și palma apăsată de spatele meu.

Am călcat involuntar către mașină fiind împinsă de către mâna lui — tata se agitase și încerca să-și stăpânească emoțiile care îl tensionaseră. Nu voia să lase controlul fricii, o ținea într-o strânsoare care îi făcea tâmplele să zvâcnească.

Am păstrat tăcerea știind că gestul meu i-a dat de gândit și că probabil mintea lui într-un mod automat și mecanic l-a interpretat în foarte multe feluri, panica se desenase în pupilele lui ca o peliculă umedă.

— Și...voi ce-ați făcut astăzi? întreb ascunzându-mi mâinile între pulpele picioarelor, vrând să ascund tremurul care îmi acaparase articulațiile.

Eu mă așezasem pe scaunul pasagerului în timp ce tata tocmai ce intrase în mașină, a pornit vehiculului și se întoarse pentru a se uita în spate peste umăr, mânuind volanul.

— Nu știam unde ești, a fost greu pentru noi să descoperim ce ți s-a întâmplat, evită un contact vizual și mașina se îndreaptă spre ieșirea din cimitir, mușchii feței lui se încordează.

Vocea lui a sunat plină de judecată de parcă voia ca, cuvinte sale să fie suficient de încărcate de amăgire. Mă comportam prostește, degetele îmi tremurau atât de tare încât simțeam cum oasele mi se fisurează singure.

— Iartă-mă, tată...doar iartă-mă, îmi înghit lacrimile cu o singură răsuflare și îmi ascund capul în gulerul puloverului.

Mașina ajunge pe șosea și tata apasă accelerația facând ca roțile încărcate cu noroi să se dezmeticească, viteza din bord scade treptat și ne inflirtăm printre celelalte mașini.

Pleopele mi se îngreunează cu somn și după câteva minute mă cufund în tertiera scaunului, fiind înghițită într-o stare de odihnă anevoioasă.

****

După câteva ore de mers pe drum cu mașina mă trezesc în patul din camera mea, șemineul arunca căldură și încălzea pereții reci. Lemnele de fag proaspăt încinse aromanizau camera cu un miros umed de pădure, temperatura corpului îmi crescuse cu mult peste normal din cauza exagerării tatălui meu.

Aveam câteva perechi de șosete groase în picioare și două pulovere, o pătură sub mine și una deasupra, o căciulă care-mi acoperea jumătatea frunții. Esofagul mi se uscase și cavitatea gurii nu îmi mai producea salivă, nările îmi ardeau și ochii.

M-am ridicat în șezut și căutam prin întunericul dens paharul cu apă ce stătea în permanență pe noptieră, dar în incapabilitatea mea l-am lovit cu dosul mâinii și s-a prăbușit de cișmea. Singura sursă de lumină din încăpere erau lemnele care mistuiau în șemineu, o grămadă de cioburi se adunară sub tălpile mele.

M-am aplecat să le strâng pentru a putea curăța drumul să merg către întrerupător — le-am adunat în palmă, iar cu cealaltă mână le răsfiram. Degetele mi se umplură de sânge, buricele îmi erau vâscoase din cauza vaselor de sânge ce se sparseră.

Am început să mă îndoiesc că mă trezisem din somn pentru că totul părea fragmentat dintr-o lume imaginară, mi-am dus degetele vătămate la gură și am absorbit sângele ce începuse să curgă.

Îi simțeam prezența din nou în cameră în timp ce transpirația mi se scurgea de pe șira spinării — înțepătura cioburilor îmi pornise o usturime moderată, iar el apăru după ce mi-am ținut pleoapele strânse și le-am deschis dintr-odată.

— Ceasul arată că nu o să ne mai întâlnim în nicio oră, iubito. Mâna sa îmi prinde încheietura conducându-mi mâna spre gura sa.

Ochii lui se uitau către ceasul din perete și se ridică din genunchi și-și băgă degetul între limbile și acul mecanismului, dându-le înapoi, făcându-le să se oprească.

— Ca să ne mai putem întâlni trebuie să opresc continoarea lumii, să-i găsesc un sfârșit, degetele lui se prinseră de rama metalică a ceasului, și-l poziționă grijuliu în vechea postură.

Parcă și bătăile mele se opriseră între limbile ceasului și orele ce urmau să mai vină, dar el le-a oprit demersul.

— Îmi vei răspunde la întrebări? mă vei lăsa să știu de ce te-ai sinucis? mă ridic din genunchi și mă apropii temătoare de el.

Figura lui nu îmi mai provoca atât de multă teamă fiindcă îmi hrănea nevoile, inima mea voia să-l simtă chiar și într-o formă iluzionată.

— Îți voi răspunde dacă ești pregătită să faci ceea ce-ți spun eu, ochii săi negri se scaldă în ai mei și mă fac să cad într-o stare de moliciune.

Nu dădeam însemnătate cuvintelor sale fiindcă inima mea își mărea și scădea bătăile atât de mult încât mă clătinam pe propii pași, voiam doar să-l ating, să îi simt pielea în palma mea.

Mâna mea dreaptă se deplasa către obrazul său prin întunericul iluminat doar de către flăcările șemineului, degetele parcă mi se retezeau pe măsura ce mă apropiam de fața lui.

Degetele mele s-au alungit de desubtul ochiului său și-au început să-l mângâie circular până spre maxilar, ochii i s-au stins de parcă atingerea mea i-a domolit durerea.

— Mă simți cu adevărat? bâguie cuvintele și-și deschide ușor genele, uitându-se la mine.

Limba mea devenise un mușchi nefuncțional fiindcă cuvintele nu mai începeau și nici nu se mai sfârșeau din gura mea.

— De parcă ne-am întâlnit și ieri, și azi, și alaltă ieri, șoptesc abia auzibil și el zâmbește în colțul gurii.

Își deschide palma și mă îndeamnă cu privirea să-i imit gestul — îmi potrivesc degetele aliniate în dreptul fiecărui deget al său, iar palma mea se dublifică cu a sa.

— M-m-m-mă simți? adevărat? mă simți adevărat? cuvintele îl îneacă, și rostește entuziasmat.

Eu încuviințez din cap zâmbind și simțind cum lacrimile mi se preling din colțurile ochilor.

Ne-am așezat pe patul meu fără să ne dezlipim palmele una de alta — el stătea pe lateralul patului, păstrând o distanță minimă de mine. Încă nu aveam curajul să mai vorbim, gândurile noastre purtau o conversație neîntreruptă.

Felul în care mă privea mă făcea să cred că am pierdut ordinea nebuniei mele, devenind o groază de gânduri dezordonate. Eu eram un stadiu al gândurilor mele care crescuse atât de mult încât mintea mea devenise o persoană, una diferită de mine, una cu care interlocutam ca și cu o persoană reală.

— Vei merge la secție? privirea lui poseda ceva mai puțin natural, o latură care era torturată, dar care era bine ascunsă.

Întrebarea lui m-a asaltat dintr-odată și i-am răspuns afirmativ, urma să merg la secție cu tata pentru declarații.

— El e cu tine? acolo unde ești și tu? vocea mi se sparge într-o răgușeală seacă.

— După ce pleci de la secție o să ne întâlnim și-ți voi răspunde la întrebări, adaugă și eu îl privesc înmărmurită, nedespărținându-mi palma de a lui.

— În seara asta...tușesc scurt și reiau contactul vizual cu el, nu mai pleca, rămâi.

Îmi privea suferința vrând să participe la vindecarea mea, dar în același timp era conștient că el era doar un nou nivel al nebuniei mele.

Nebunie sau realitate?

Συνέχεια Ανάγνωσης

Θα σας αρέσει επίσης

80.2K 2.6K 45
Ea : cuminte El : de neinteles Ea : modesta El : de bani gata Ea : sincera El : un mincinos înnăscut. Ce se intampla cand doua astfel de persona...
59.8K 2K 60
~CARTEA NU ESTE EDITATĂ~ Beverly Myles nu și-a dezamăgit niciodată părinții. Crescută într-o familie înstărită, cu părinții mai mult absenți și încon...
Broken NOT dead Από Alexandra_304

Εφηβική Φαντασία

54.5K 2.3K 66
Pentru ea, chipeșul baschetbalist a fost motivul renașterii ei. Pentru el, fata ce se ascundea în mulțime a fost apus care i-a devenit dependență. Î...
189K 6.8K 63
Ramon Olvera. ♡ Trăiește pentru a băga teroate în inamici și tuturor persoanelor ce îi ies în cale. Fără inimă și fără scrupule. Scopul lui...