𝟙:𝟚𝟜 - Spice Bois

25 1 0
                                    

Grabbarna och Hov1 hade uppträtt och jag kunde inte vara stoltare. Felix och O:na hade satt koreografin och träffat varje not. Eller jag hade egentligen ingen koll på musik så jag visste inte om de faktiskt träffat alla noter men det lät bra i alla fall.

"Näst ut är Spice Bois" skrek programledaren Pär Lennström som tydligen höll i Stockholm Bandspel.

Fyra killar gick upp på scenen och de såg på riktigt ut att vara typ 12 men de var tydligen 18. Så fort musiken kom igång kände jag igen den. De hade snott all sin musik från Kahoot. De hade inte ens någon skam utan sjöng "kahoot, kahoot, kahoot, kahoot" genom nästan hela låten.

"Får man verkligen göra sådär? Jag menar ni kunde ju bara snott något från Bethoven då!" sa jag till Felix som kramade om mig nervöst.

"Nej, jag tror att det är brott mot upphovsrätten" ibland lät Felix bara så smart.

"Vi måste säga till!" jag sprang direkt upp på scenen vilket fick killarna i Spice Bois att bli förvirrade och sluta sjunga. "Pär! Pär! Är det här verkligen okej? Jag menar dem har tagit hela låste från Kahoot!"

Jag lånade micken som två av Spice Bois-killarna delade på. Ena hade mörkbrunt hår och den andra blont. Pär tittade på mig och klev upp på scenen.

"Damer och herrar! Verkar som att vi fått ett litet avbrott. Enligt regelverket får man återanvända musikstycken om man är tydlig med att man själv inte skrivit musiken. Killar har ni skrivit musiken själva?" frågade Pär.

"Nej, musiken är från Kahoot. Jag och min pojkvän Gray skrev texten på 24 timmar förra året" sa den blonda killen bredvid mig på grov göteborgska.

Han möttes av en våg av applåder från publiken. Så imponerande var det inte att ha skrivit en låt med sin pojkvän på ett dygn. Jag skulle också kunna göra det med Felix om jag ville men det ville jag inte.

"Varsågoda att köra om låten från början killar!" sa Pär.

"Får vi välja en annan låt? Det blir så tråkigt för publiken att höra samma låt igen" sa en kille med svart hår som stod bakom mig.

"Absolut! Vi älskar ert engagemang! En applåd för Spice Bois!" killarna rusade av scenen och jag följde med backstage till Felix och O-na.

Snart rullade Spice Bois förbi oss på varsin barncykel. De möttes av applåder och stående ovationer när de rullade ut på scenen. Det här bådade inte gott.

Jag tittade mot killarna som alla såg ut att ha varsin panikattack. Felix hade ansiktet i händerna och gled sakta ner mot väggen, Oscar snorade och snyftade i Jennas famn, Omar kräktes i en krukväxt och Ogge syntes inte till. Varken Ogge eller Simon syntes till. Det var märkligt...

Sveriges mest inklusiva fanficDär berättelser lever. Upptäck nu