33. kapitola

1K 51 0
                                    

ELLIE:

Darren pro mě nepřijede sám, ale s nějakým tmavovlasým klukem. „Ahoj jsem Jason." Představí se mi. „Ahoj Elleth." „Jo já vím, Darren o tobě v jednom kuse mluví." Zasměju se. Darren mu to oplatí vražedným pohledem. „Co je kámo? Mám pravdu." Uculí se na něj. „Proč já mám takové kamarády?" Povzdechne si Darry. „Kde máš Lucase?" Podívám se na Jasona na přední sedačce. „Je u Darra doma, ještě spal, když jsem odcházel, nechtěl jsem ho budit." Odpoví mi, nevypadá příliš nadšeně, že ho tam nechal. „Jayi, nemusíš se o něho bát, Tray je u něho." Poví Darry klidně. Jason mi přijde jako sympaťák.

Celou cestu autem jsme se vybavovali a smáli se. „Přijď potom s Lucasem za námi nahoru." Pozval Jasona Darren. „Klidně, ale nevím, jestli vám tam k něčemu budu."

Sotva vejdu s Darrenem a Jasonem do jeho domu, přiběhne k nám vysoká krásná blondýnka. „Ahoj, ty budeš asi Ellie viď?" Poví mi se zářivým úsměvem. „Ano..." Dostanu ze sebe. „Jsem tak ráda, že tě konečně můžu poznat. Jsem Lisbeth, matka Darrena a Traye." To je Darrova a Trayova matka?! Panebože. Natáhnu k ní nervózně ruku, ale ona si mě místo toho přitáhne do objetí, když mě pustí, prohlédne si mě na šíři ramen a usměje se na mě. „Ellie, můžeš mi klidně tykat, nechci se cítit jako nějaká stará babka." Jen přikývnu, nedokážu ze sebe dostat ani jedno z toho, jak jsem v šoku. Objala mě Darrenova matka jako bychom se spolu znaly roky, přitom tuhle ženskou vidím poprvé v životě.

LUCAS (CAM): 

Když se probudím, Jay neleží vedle mě. „No to je dost Lucasi." Ozve se hlas, který znám moc dobře. „Trayi?! Kde je Jay? Co tu ksakru děláš?" Vyjeknu. „Měl jsem tě hlídat, Jason jel s Darrem pro Elleth. Už jsou zpátky, jestli chceš, můžeš jít za nimi nahoru do obyváku." Úlevně si oddychnu. Lekl jsem se, že se Jayovi něco stalo. Hned jak se vyhrabu zpod peřin, podívám se do zrcadla v koupelně a poupravím si vlasy.

Vyběhnu schody nahoru, které vedou do menší místnosti kousek od kuchyně. Ani si nevšimnu, že Tray jde celou dobu za mnou. Jay stojí v předsíní u Darrena a něčemu se smějí. Lisbeth si Ellie přitáhne do objetí, když jí pustí, podívá se na ní. „Ellie, můžeš mi klidně tykat, nechci se cítit jako nějaká stará babka." Řekne jí a zasměje se, Ellie jí na to přikývne. Nedivím se jí, že je v šoku, protože jsem byl taky v šoku, když mě objala a u toho říkala: „Jsem tak ráda, že jsi v pořádku Lucasi."

„Mami, vážně musíš objímat každého, koho uvidíš?" Poví Tray skoro až opovržlivě. Jay si nás až teď všimne, podívá se mi do očí a mě se sevře srdce. Dojdu k nim a skočím Jayovi kolem krku. 

Uvědomím si, co jsem udělal až příliš pozdě. Všichni nás už museli zahlídnout, zrudnu rozpaky. Skočil jsem Jayovi kolem krku přede všemi. Co jsem to zase udělal? Odtáhnu se od něho. „Promiň." Hlesnu skoro neslyšně. „V pohodě, stejně to o nás všichni už dávno ví." Šeptne mi do ucha a uchechtne se.

ELLIE: 

Lucas skočil Jasonovi kolem krku? Čeho jsem to právě teď byla svědkem? Lucas je bi?! Vůbec jsem si nevšimla toho, že Lisbeth někam odešla. Muselo to být uprostřed toho, kdy jsem se na Lucase a Jasona dívala s otevřenou pusou. Lucas se na mě stydlivě podívá. „Ellie pojď, půjdeme." Vezme mě Darry za ruku a odvede mě nahoru do svého pokoje. „Půjdeme hrát?" Přikývnu, stále neschopná slov, jsem v šoku z toho, že Lucas objímal kluka. Ještě, že jsem si svou kytaru, nechala u Darra, nechtělo by se mi jí tahat.

Za čtvrt hodiny k Darrymu do pokoje, vtrhnou Jason s Lucasem. „Dlouho jsme se neviděli že?" Uculí se Jason a sedne si vedle mě na postel. „Že? Též si říkám." Zasměju se. „Cammy? Pojď si sednout." Cammy?! Aha...Lucas má druhé jméno Cameron. „Jayi? To si má jako sednout na tebe?" Zastane se Darren Lucase. „Klidně, hlavně ať si někam už sedne." Poví Jay a posune se dozadu, aby se před něho mohl Lucas posadit. Lucas se asi trochu stydí. Nemá, ale proč nic proti tomu nemám, neřeším to, jen mě to dost překvapilo. Lucas se sklopenou hlavou posadí vedle mě, podívá se na mě a jemně se pousměje, úsměv mu oplatím. „Hele všichni se zklidníme, Ellie musí trénovat." Řekne Darren a snaží se u toho nevyprsknout smíchy.

Trénujeme asi hodinu a půl, Lucas mi po celou dobu radil se zpěvem a Darry mi pomáhal s kytarou. Jason nic neřekl, jen nás zaujatě poslouchal. „Půjdu za Trayem, chci s ním o něčem mluvit." Ohlásí nám Jay a zvedne se z Darrovy postele, než odejde, pustí Lucasovou ruku. Ani jsem si nevšimla, že ho držel. Nevím, asi jsem jediná, ale ti dva mi spolu přijdou děsně moc roztomilí.

JASON: 

Cammy na chvílí zpíval, jak začal zpívat, málem jsem zapomněl, jak se dýchá. Miluju jeho hlas. Má tak dokonalý hlas. Když vyjdu z pokoje svého nejlepšího kámoše, odbočím doprava a zaklepu na dveře pokoje pro hosty. „Dále." Ozve se. Vejdu dovnitř a zavřu za sebou. „Čau Trayi, jen by ti chtěl poděkovat, že jsi zůstal u Lucase, když jsem odjel pryč." Poděkuju mu. Potřeboval jsem tu odtud na chvílí vypadnout. „V pohodě." Má tu uklizeno, na pracovním stole má nějaké rozdělané kresby. „To jsi kreslil ty?" Ukážu hlavou na stůl. „Jo..." Odpoví mi. „Můžu se podívat?" Vyhrknu nadšeně. Mykne rameny, že mu to je jedno a podá mi svůj náčrtník. Obdivují lidi, co mají na tohle talent a hlavně nervy. Skoro všechno má nakreslené tužkou, jen pár z nich je tu vybarvených. Téměř na všech kresbách je vlk s klukem. „Fakt hezky kreslíš." Povím upřímně. „Dík." Odpoví jednoduše. „Trayi, nechceš jít za náma?" Zeptám se ho. „A k čemu tam budu?" Uchechtne se. „Já jsem tam taky k ničemu, ale nenutím tě, pokud chceš zůstat tady, tak můžeš." Pokrčím rameny. Tray přemýšlí, ale nakonec kývne na souhlas. 


PŘEJI VŠEM ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK. Když je ten Nový rok, tak dneska přidám kapitoly dvě. Takový menší dárek za všechny zhlédnutí a hvězdičky. DĚKUJU❤. Neuvěřitelné, že Alfa Vlk přesáhl 3K přečtení. 

ANNIE 


Alfa vlk [DOKONČENO]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu