1.Bölüm

122K 5.1K 3.8K
                                    

Hikayemizin ilk bölümüyle karşınızdayım canlarım ❤️❤️ Umarım beğenerek okursunuz.
Kürşat ve Hamra ile tanışma vaktiniz 😍

Bölüme geçmeden önce kalp bırakalım mı buraya?
Oy ve yorum yapmayı unutmayın olur mu? ❤️❤️

1.BÖLÜM "AFRA"

Afra, beyaz kızıllığına galip olan geyik.

Afra, beyaz kızıllığına galip olan geyik

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Lütfen biraz daha zaman verin!"

Genç kız dolmuş gözleriyle hızla toplayıp, yolun ortasına atılan eşyalarına baktı. Göğsünden yukarı tırmanan hıçkırığı tutamadı. Titreyen ellerini uzatarak yerde duran eşyalarına uzandı. Evin sahibi para için evden atıyordu onu.

Hamra, kızıl saçlı ay yüzlü güzel bir kızdı. Kızıl saçları sırtından aşağı süzülüyor, kızıl tutamları dikkat çekiyordu. Henüz gençliğinin başlarındaydı. Türk topraklarına göç etmek zorunda kalmıştı. Annesi ve babasını Yunanistan'a saldıran Almanlar ve Bulgarların savaşında kaybetmişti. Yapayalnız kaldığı için savaş bitince Türkiye topraklarına gelmişti. Genç kızın zor bir hayatı olmuştu.

Hamra, tüm zorluklara rağmen kıt kınat geçiriyor haline şükrediyordu. Türkiye, zorlu savaşlar atlatmış büyük bir kıtlığa maruz kalmıştı. Hamra annesi gibi hemşire olmuştu. Hamra'nın babası Mustafa Bey, bir Türk'tü. O dönem herkes gibi o da askerlik yapıyordu. Hamra'nın annesi Behice hanımla o zaman tanışmışlardı.

Çanakkale savaşında babası yaralanınca Behice Hanım cephede yaralı askerlerle uğraşırken görmüştü Mustafa Bey'i. Gördüğünde vurulmuşlardı birbirine. Savaşın bitimiyle evlenmişler, Behice Hanıma çeken, ona tıpa tıp benzeyen Hamra dünyaya gelmişti.

Hamra daha küçükken Mustafa Bey, askerlikten emekli olarak Yunanistan'a taşındılar. Lakin kader onların peşini bırakmadı. Hamra daha on yaşlarındayken Yunanistan işgale uğrayınca herkesi bir korku sardı. Babası Mustafa Bey, askerliğe çağırıldı. Annesi ise cepheye hemşire olarak gitti.

Gidiş o gidişti.

Küçük kıza babaannesi Selma Hanım bakıyordu. Bir süre kimse haber alamadı. Tüm aileler gibi Hamra da annesiyle babasının yolunu gözledi ama gelmediler. Savaş sırasında hem babasını hem de annesini kaybetmişti Hamra.

Hem öksüz hem de yetim kaldı.

Babaannesiyle birlikte savaşta harabeye dönen şehirden göç etmek zorunda kalmışlardı. Birlikte Ankara'ya gelerek bir miktar parayla geçinmeye başladılar. Babaannesi Selma Hanım gözü gibi baktı küçük kıza. Hamra büyüyüp, annesi gibi hemşirelik okudu.

HAMRA Where stories live. Discover now