Karakter Afişleri

446 21 8
                                    


Hey! Bugün bir bölüm daha paylaşıp kaçacağım. Yine sürekli aklımda olan ancak vakit bulamadığım planlarımdan biri olan karakter afişleri ile ilgili çalışmalara ufaktan başladım. 

'Normal bir karakter kartından farkı ne?' diye sorabilirsiniz, hemen yanıtlayayım. 

Öncelikle karakter kartlarından farkı, benim şahsi tasarımım ve tarzım ile görsel olarak farklı bir tarz sunacak olması ilk farklılık. (Biliyorsunuz ki her tasarımcının farklı bir tarzı vardır ve tıpkı el yazısı gibi bir tasarımı gördüğünüzde onun kime ait olduğunu apaçık anlayabilirsiniz.)
Bir diğer ve önemli farkı ise bu afişlerin çizim olacak olması. Uzun süredir dijital çizimde kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve bu kartları da çizim olarak sunacağım. En önemli detay ise bu çizim olarak yayımlayacağım karakter afişlerinin yüzleri gerçek kişiler olacak. 

Gerçek kişilerden kastım, kafamdan hayali bir yüz çizmeyip bir model ele alacağımdır ancak bu modellerin hepsi ünlü, tanıdık kişiler olmayacak. Belli başlı karakterlerim dışında, kurgulardaki bu karakterlerin çoğu okurlardan veya gönüllü kişilerden seçilecek. 

Aşağıda görmüş olduğunuz karakter afişindeki yüz, başarılı bir bookstagramın yüzüdür. Uzun zamandır birlikte çalışıyoruz, hatta onu Görev adlı kitabımın seslendirmesinden tanıyorsunuz. Ses çalışmalarımızın yanı sıra artık afişlerde de birlikteyiz. Onu bookstagram/instagram: basasagiokur adresinden takip edebilir ve kendi çalışmalarına göz atabilirsiniz. 

İşte bu şekilde gerçek kişileri afişlerde kullanmak istiyorum. Şayet uygun kişiler bulamazsam farklı bir çizim tekniği deneyeceğim. 

Planlarımın devamı var ancak bunların detayını daha sonra açıklayacağım. 




Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
PENQUEEN Cover Design | OPENWhere stories live. Discover now