po úprave

32 0 0
                                    

Prečo používame internet? Prečo by sme nepoužívali svoju ruku alebo nohu? Internet je pre mnohých z nás niečím s čím sa stretávame už od narodenia. Stal sa našou prirodzenou súčasťou. Môžeme ho prirovnať k chodeniu. Keď sa však stane našim dychom, mali by sme spozornieť!
                Kedysi ľudia žili bez internetu úplne bežne, nepotrebovali ho. Získavali si informácie, dokázali sa zabaviť, platiť, pracovať... V dnešnej dobe? S jeho pomocou sa spájame so svetom. Ľudia si život bez neho predstaviť nevedia. Nezaplatili by faktúru, nič by si neobjednali, nestiahli pesničku, film... Dokázali by sme bez neho teraz prežiť? Bolo by zaujímavé vypnúť internet na pár rokov a sledovať reakcie, nové vynálezy...v jednoduchosti kam by sme sa dostali. Pomohlo by nám to? Súhlasím, že je pre nás obrovským prínosom, no nemali by sme mu podľahnúť. Je to dobrý sluha, ale zlý pán. Na internete sa dá nájsť veľké množstvo užitočných i menej užitočných vecí. Denne si hľadáme informácie zo zahraničia aj z domova. Hľadáme tam vedomosti do zamestnania, školy... Z akého dôvodu by sme pre informácie prehľadávali knižnice, keď ich jednoducho vyhľadáme? Sadneme si, naťukáme do klávesnice písmenká a dáme Enter. Postupne sa nám načítajú všetky veci, ktoré sme chceli alebo potrebovali. Nikam kvôli tomu nemusíme ísť. Všetko je na jednom mieste. Máme to ľahko a bez námahy. Je to ale správne? Ďalej tam môžeme hrať rôzne hry, pozerať filmy, rozprávať sa z priateľmi... V dispozícii ho má takmer každý z nás. A každý z nás ho používa. Domnievam sa, že je v poriadku tráviť čas na internete. Pokojne aj každý jeden deň, ale nemali by sme začať internetom žiť. Nemali by sme zabudnúť na ľudí tu. V reálnom svete. Ľudia sa stávajú závislejšími častejšie akoby sme si mysleli. Takíto ľudia začnú žiť vo svojom vlastnom svete. Vo svete počítačov, hier, virtuálnej reality... Začnú zabúdať na svoj vlastný život, svoju rodinu, priateľov... To nie je správne, zdravé! Podľa mňa má každá vec dve stránky. Do tej negatívnej by som zahrnula závislosť, stratu času. Strata času je často spojená s tým, že sa nudíme, pretože dnes je len ťažké odlepiť sa od telefónu, televízie... Je to o veľakrát o mnoho zaujímavejšie ako ísť von, je veľakrát lepšie si s niekým písať ako s ním osobne hovoriť, v mnohých ohľadoch je to lepšie... Internet by mal slúžiť na získanie informácii, dozvedieť sa dianie vo svete, no kým čas plynie stáva sa únikom z reality. Mladí ľudia prestávajú vedieť ako medzi sebou navzájom komunikovať. Do pozitívnych vlastností by som zaradila spoznávanie nových ľudí, rozprávať a vidieť sa s ľuďmi, ktorý sú od nás ďaleko, rýchle informácie... Podľa môjho názoru by sa mal internet používať s rozvahou. Nemal by sa dávať do rúk malým deťom!
                Prečo používame internet? Pretože nám uľahčuje život, máme rýchle informácie z domova ich zo zahraničia, komunikujeme s ľuďmi, spoznávame nové veci, získavame nové vedomosti...

Internet(úvaha)Where stories live. Discover now