t w o .

1.1K 78 108
                                    


James, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Profesörü sınıfa girdiğinde sırıtmadan edemedi.

Son yedi yıldır olduğu gibi, yine Profesör eski bir Seherbaz veya Lanet Kırıcı, ve aydınlık propagandası yapmak için fırsat kollayan, müfredatı takip etmek dışında bir şey beceremeyen adamlardı.

Ve ondan nefret ederlerdi.

Bir Potter olarak sevilmiyordu. Ailesi Karanlık Lord'un safında on beş yıla yakın bir zamandır duruyordu. Bu saf aydınlık takipçileri ise ona burun kıvırıyorlardı. Bu nedenle, genelde ödevlerinde her zaman Beklenenin Üstünde alırdı.

Ama olağanüstü olduğunu biliyordu. Bu gerçekten egolu olduğu bir konuydu. Çünkü düello, onun doğal yeteneğiydi. Tanrı vergisi, yada ne demek isterseniz.

Profesör sakince kürsüsüne geçti. "Masaları çekelim."

Sınıf hızla hareketlendi. Gryffindor ile ortak olan ikinci dersleri olan Karanlık Sanatlara Karşı Savunma, pratik yapıldığı zaman eğlenceliydi.

Masalar hızla çekildiğinde profesör sınıfı izledi. "Bugün, sizlere Patronus tılsımını öğreteceğim. Patronus tılsımı, Ruh Emici ve Lethifold adlı yaratıklara karşı etkilidir. Bu yaratıklar, sizin umut, mutluluk gibi düşüncelerinizi sömürür. Patronus ise bu düşünce ve hislerin bir tür fiziksel formudur." dedikten sonra asasını çekti. 

"Büyüyü yaparken aklınıza sizi gerçekten mutlu hissettiren bir anı getirmelisiniz. Eğer yeterince güçlü bir Patronus yapabilirseniz, Patronus cismani bir form alır. Ve bu form muhtemelen Ruh Emicileri çok korkutacaktır." dedikten sonra asasını salladı. "Expecto Patronum!"

Asasından önce beyaz, açık mavi arası bir tonda duman yükseldi. Sonra da devasa bir kartal asayı terk etti. "Her büyücünün Patronus formu farklıdır. Ne oldukları tamamen sizinle bağlantılıdır, ve değişme ihtimaline sahip oldukları gözlenmektedir." dedikten sonra ellerini birbirine vurdu.

"Kısaca etimolojisine ve tarihçesine değinip pratiğe geçeceğim. Ama önce, etimoloji ve tarihçesi hakkında bilgili olan var mı?" sordu.

James bıkkınca nefes verdi. Sınıfta birçok kişi ellerini kaldırırken, Profesör ona baktı. "Bay Potter, acaba bize cevap vermek ister misiniz?"

Rezil etmek istediği çok belliydi. James pis pis sırıttı. "Etimolojisi, Latince bir kelime olan 'Patronus', tekil bir koruyucu belirtir. Eski Latince dilinde ise 'Patronus', 'baba' demektir. Bunu muhtemelen babalarımız ile bağlantımız güçlü ise, duygusal anlamda, onlarla aynı Patronus'u paylaşmamızla ilişkilendirebiliriz." dedikten sonra şok geçiriyor gibi görünen Profesör'e karşı gülmesini bastırdı.

"Latince 'Exspecto' ise birinci tekil kişi çekimi ile 'beklemek' demektir. Yani tam çeviride, 'Bir koruyucu bekliyorum.' şeklinde bir anlama geliyor. Tarihçesine gelecek olursam..." sınıfın geri kalanına doğru baktı. 

"Patronus tılsımı antik zamanlardan beri kullanılır. Bundan mütevellit de, kimin ne zaman bu büyüyü icat ettiği bilinmemektedir. Tılsım aynı zamanda asil ve yüce amaçlar için savaşan kişilerle de çok ilişkilendirilir." bu sırada Slytherin bölümüne bakmıştı.

"Cismani bir Patronus yaratmak çok zordur, istisnai bir anı veya istek barındırmayı talep eder. Anı yeterince güçlüyse bile, saf büyü gücü yeterli olmayabilir. Ayrıca, büyü sadece saf bir kalbe sahip olanlar tarafından yapılabilir. Illyius'un da bizlere kanıtladığı gibi, eğer tılsım layık olmayan biri tarafından yapılırsa asadan kişinin vücudunu kaplayacak kadar kurtçuk fırlar. Bu da, antik zamanlarda sihrimizin ne kadar yüce olduğunun bir kanıtıdır aslında." dedikten sonra ekledi. "Illyius olayını merak ederseniz, bu seneki teori kitaplarında Patronus tılsımı ile alakalı kısıma bakmanız bile yeterli."

darkside ⍭ james potterWhere stories live. Discover now