1.BÖLÜM:İLK TANIŞMA

20 0 0
                                    

O gün, yine her zamanki gibi sıradan bir gündü.Stephan annesine yardım ediyor,evcil hayvanı ile ilgileniyordu.
Annesi birden bir ses duydu ve şöyle dedi:
-Stephan oğlum az önce bir ses geldi,sen de duydun mu?
-Evet anne hemen bakıyorum.
Kapıyı açtı ve karşısında;1.90 boylarında, kahverengi saçlı,garip giyinimli bir adam vardı.Bu adam aynı üzerine çizgi romanlar,kitaplar,filmler yazılmış Star Wars filmlerindeki Jedi'lara benziyordu. Stephan annesine haber verdi.Annesi kapıya doğru geldi.Stephan kadar o da şaşırmıştı.Çünkü o hikayeleri sadece Stephan değil o da okuyordu ve dedi ki:
  -Merhaba beyefendi,birisini mı arıyorsunuz?
  -Birisini değil, sizleri arıyordum ve de buldum.
  -Ben anlayamadım siz neden bizi arıyordunuz ki?
  -Bakın hanımefendi,ben çok uzaklardan Coruscant gezegeninden geldim.Bir Jedi'ım.Ayrıca Büyük Jedi Üstadı Yoda'nın da Jedi Konsolosluğu'ndaki başdanışmanıyım.Burada büyük güçte "midichlorian" sezdim ve evinize geldim. Müsaitseniz size herşeyi anlatacağım.
  -Tabi, buyrun içeri.
  Adam içeri geçti,kanepeye oturdu ve anlatmaya başladı.Stephan ve annesi çok şaşırdı.Sanki bu adam Star Wars serisinden fırlamış gibiydi ve anlattıkları da çok gerçekçi olmaya başlamıştı.İkili,adamın anlattıklarına yavaş yavaş inanıyorlardı.
  Aradan yarım saat geçti.Bütün konuşmalar bitmişti.Ortama bir sessizlik çöktü.Bu sessizliği Stephan bozdu:
  -Yani ben bir Jedi mı olacağım?
  -Evet Stephan.Usta Yoda seni eğitmeme izin verdi.Eğer annen de izin verirse benimle Coruscant'a gelecek ve uzun,disiplinli bir eğitimden sonra Jedi olacaksın.
   Stephan, annesine baktı.Annesi oğlunu çok özleyecekti ama sonunda kavuşacaklardı.Hem sonuçta oğlunun geleceği daha önemliydi.Annesi izin verdi.Oğlunun çantasını hazırlarken Stephan ve Ustası da epey bir konuştular.Stephan, annesini çok özleyeceğini adama açıkladı.Adam da ,"Tabi ki özleyeceksin.Ancak eğitiminden sonra anneni tekrar görmeye gelebilirsin.Bak bir de benim zamanında haberleşme yoktu.Ancak şimdi annene mektup bile yazabilirsin."dedi.
    Stephan çok mutlu oldu.Annesine de bunu söyledi.Yolculuk vakti gelmişti.Stephan annesine sarıldı,onu çok sevdiğini söyledi,güzelce öptü ve artık hazırdı.Yola çıkıyorlardı.Bakalım bizi neler bekliyordu.
 


Padawan ve UstasıOnde histórias criam vida. Descubra agora