17. Bölüm: Tuzak ( Sezon 2x02)

1.8K 108 20
                                    

Valentine 5.sınıfa başladığı için korkuyordu. S.B.D.ler oldukça ürkütücüydü. Fakat diğer yandan Sirius oldukça değişmeye başlamıştı. Sevmediği kişileri - başta Severus olmak üzere - eziyor ve eziyet ediyordu. Valentine bunları kendi gözüyle sadece bir kez yakalayabilmişti. O da Clint Hammer'a Yarasa-Umacı büyüsü yaparkendi. Sirius özür dilemiş ve bir daha yapmayacağını söylemişti. Ancak her sabah birinin başına gelen tuhaf nazarları duymaktan usanmıştı. Bu kişilerin genelde Valentine'la konuşmuş veya kitaplarını taşımayı teklif etmiş kişiler olmasıysa tüm okları Sirius'a çeviyordu. Okulda bunları yapan tek kişi Sirius değildi. Severus'un da yavaşça içine kaymaya başladığı karanlık bir Slytherin grubu genellikle Hufflepuff'lara karanlık büyüler yapıyordu. Ancak bir türlü suç üstünde yakalanamıyorlardı.

Sirius'un yaptıkları karanlık büyü yanında daha hafif kalsa da hiç hoş bir şey değildi.

Pazartesi sabahı ilk iki ders Biçim Değiştirme'ydi. Lily ve Mary'yle kahvaltı ediyorlardı. Mary bir elinde marmelatlı kızarmış ekmek diğer elinde kalemle McGonagall'ın ödevini yetiştirmeye uğraşıyordu.

"Sana dün yapmanı söylemiştim Mary! O Hufflepuff'lı dedikoducu kız grubuyla gezmesen bunların hiçbiri olmazdı." dedi Lily ona sitem ederek.

Mary üzgün bir şekilde parşömenine döndü. Ve bir parça marmelatın parşömene damlamasıyla gözleri doldu.

Bu çok yaşanan bir durumdu 5. Sınıflar arasında. 15 yaşında olan herkesin SBD ler ve yoğun ders temposu yüzünden sinirleri bozulmuştu.

"Hey, üstüne gitme." dedi Valentine fısıldayarak. Sonra Mary'nin yanına gitti. Asasını parşömene götürüp bir büyü mırıldandı.

Lily de şu sıralar asabiydi ancak bunun sebebinin dersler olmadığına emindi Valentine. Lily itiraf etmek istemiyordu ama Val yeniden ona sormaya karar verdi. Gülmesini tutarak,

"Lily, James'in yeni kız arkada-"

Lily'nin elinde tuttuğu Biçim Değiştirme kitabı ve mürekkep şişesi sertçe yere düştü. Kitap yavaş yavaş maviye boyanırken koridora da mürekkep yayılıyordu.

Lily'nin yüzü kıpkırmızı olmuştu.

Utanç? Öfke?

Kesinlikle öfke.

Valentine sorduğuna bir parça pişman olsa da istediğini almıştı. Açıkçası kendini biraz kötülükler kraliçesi gibi hissediyor ve bu his hoşuna gidiyordu. Bu sene elindeki gücün farkına tam anlamıyla varmaya başlamıştı. Lanet gibi gördüğü şeyin. Bir yarı Veela olmanın. Ancak isterse, eğer gerçekten çok isterse herkesi peşinde sürükleyip istediğini yaptırabileceğini biliyordu.(Bu zaten istemese se arada sırada olan bir şeydi.)

Valentine aklından geçen bu düşünceleri fark edince kendinden korktu. Ve veela büyüsünü kimse üzerinde kullanmayacağına söz verdi. Veela büyüsü, veela'nın kendi güzelliğinin yanısıra insanlara etkisini üç kat daha artıran bir büyüydü.

Düşüncelerinden kurtulup Lily'nin kitabını yerden aldı. Üzerinden mürekkep damlıyordu. Bu kadar düşüncenin üzerinden sadece bir kaç saniye geçmişti. Lily, Filch gelmeden asasını yere yöneltti, "Tergeo!" Bütün mürekkep yerden asaya çekildi.

Valentine da aynısını kitaba yaptı. Ancak kitabın sayfaları buruşuk kalmıştı. Asasını kırık şişeye çevirdi ancak biri ondan önce "Reparo! Accio!" dedi. Ardından mürekkep hokkasını ona uzattı.

Başını kaldırdığında bunun aktarda rastladığı Slytherin olduğunu farketti. Uzun boylu, kumral mavi gözlü çocuk. Hudson Grace. Ona güvenmiyordu ve asasını cüppesinin altından ona doğru tuttu.

Bir Marauders Hikayesi - AndromedaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin