15.Bölüm SEZON FİNALİ : Son Kez

2.4K 158 30
                                    

15.Bölüm Sezon Finali

Fısıldamalar ve karanlık vardı. Etrafında garip kelimeler duydu ama hiçbir anlam çıkaramadı. Şans, kolye, hortkuluk, büyü…

Her yer karanlıktı. Fısıldamalar dindi.

Valentine gözünü açtığında Hastane Kanadı’nın tavanındaki pervaneyle karşılaştı gözleri. Doğruldu. Etrafta kimse yoktu. Tabi Hastane Kanadı’nın kapısının ardından gelen gürültüler haricinde.

Albus Dumbledore  Madam Pomfrey’nin odasından çıktı. Valentine’ın uyandığını görünce müşfik bir şekilde gülümseyerek yanına geldi ve sandalyeye oturdu. Valentine’ın aklında binlerce soru vardı. Bunları yanıtlayabilecek sayılı kişilerden biri de Dumbledore’du.

“B-ben…Nasıl? Ama gördüm. Lanet tam göğsüme  isabet etti.” Dedi kalbinin yanını göstererek.

“Sanırım açıklamaya-” yatağın başucundaki komidinden harap olmuş bir kolye göstererek. “-bundan başlayalım.” Valentine kolyeyi eline aldı ve bunun Andromeda olduğunu anlaması pek uzun sürmedi. Üzerindeki kocaman ve yemyeşil zümrüt taşı çatlamıştı. Metal ve bronz parçaları kağıt gibi yırtılmıştı. Andromeda yazısı neredeyse seçilemiyordu.

“Evet Valentine bu bir Hortkuluk. En  azından iki gün öncesine kadar öyleydi. Radloff  Veritaserum’un etkisindeyken sana Hortkuluğun ne olduğunu anlattığını söyledi.”

“İki gündür burada mıydım yani?”

 “Evet, seni bulduğumuzda Bay Black ile birlikte Yasak Ormanın sınırında baygın bir şekilde yatıyordunuz. Her neyse dediğim gibi kolyen bir hortkuluktu. Radloff’un ilk Hortkuluğu. Değer verdiği birine ait bir eşya. Büyükannenin yaptığı efsunlar ve tılsımlar Hortkuluk özelliklerini en aza indirdi. Ama yine de seni etkilemiş olabileceğini varsayıyorum. Judith’in amacı Hortkuluğu bana ulaştırmaktı ama Radloff’un mektuplarını bloke etmesiyle yıl boyu sende kaldı kolye.”

Valentine’ın aklına Hufflepuff’lı kızı asasıyla tehdit ettiği gün geldi.

“Radloff!” dedi Val öfkeyle . “Ona ne oldu?”

“Radloff kendi ruhuna ait parçayı yine kendi yok etti. Olması gereken de buydu. Belki başkası yapsa laneti kolyeye hiçbir işe yaramazdı ama Radloff yaptığı için içindeki ruh da yok oldu. Bu arada Kara Büyücü, Nurmengard adlı hapishaneye kapatıldı. Eh, ne kadar zekiysen yaptığın hatalar da o kadar muazzam olur. Sanırım benim hatamda 31 Ağustos’ta. Yani Hogwarts açılmadan önceki son gün bulduğum ilk KSKS öğretmenini kabul etmekti.”

Valentine bir süre düşündü.

“Peki kolyenin ismi ne anlama geliyor?”

“Ah, işte bunu sadece tahmin edebilirim.”

“Bir tahminde bulunun o halde.”

Dumbledore sakalını sıvazladı, yarım ay şeklindeki gözlüğünün üzerinden mavi gözlerini Valentine’a dikti.

“ Mr.Black’in anlattıklarından anladığım kadarıyla Zincirlenmiş Prenses anlamına gelen Andromeda bir kişi olabilir. Kolye’nin sahibi. Mitolojide Andromeda adlı Prensesi de Perseus isimli bir kahraman kurtarmıştı. Parçaları birleştirin Miss Jules.” Dedi gözlüklerinin üzerinden gülümseyerek.

“Olayları daha iyi anlaman için bu mektubu sana veriyorum. Büyükannen bana yollamış. Ancak ele geçirildiği için hiçbir zaman okuma fırsatı bulamamıştım. Ben okudum, şimdi de senin okuman gerek.”

Hastane Kanadından ayrılırken son kez Valentine’a döndü.

“Bu mektubu ve olayları bazı kişilerle paylaşmanızda bir engel yok. Miss Jules. İyice dinlen.”

Bir Marauders Hikayesi - AndromedaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin