3. Bölüm : Kayıp Ve Kan

212 134 25
                                    

Geri geri yürüyorum ben,

Kalbine tekrar dönemiyorum.

3. BÖLÜM : KAYIP VE KAN
~Bundan sonra ikimiz biriz...~

Burada geçirdiğim 2. günümdü. Aklımda en ufak bir fikir bile yok. Bir an önce buradan çıkıp kendimi bulmak istiyodum. Bulmak ve yüzleşmek istiyorum.

Hiç kalkmak istemesemde yataktan kalktım ve odamdaki lavaboya girdim. Elimi yüzümü yıkadım ve aynaya baktım, kendimle ilk defa yüzleşiyor gibiydim. Kahverengi dağılmış saçlarım, ela gözlerim, yeterince yorgun, uykusuz ve çökmüş duruyordum. Durşumu dikleştirdim, artık kendime çeki düzen vermeliydim. Buradan kurtulmak için güçlü olmalıydım. Elimi yüzümü yıkadım, saçlarımı tepeden topladım ve aynaya bakıp sen başaracaksın dedim.

Odamın köşesinde iki kapaklı küçük bir dolap vardı. İçini açtım, bir valiz gördüm, valizi aldım ve yatağımın üzerini koydum. Valizin fermuarını merak ederek açtım. İçinde kıyafetler ve genel ihtiyaçlarım vardı. Aklımda soru işaretleri.

Bir akıl hastanesinin dolabında bir valiz, valizin içinde ihtiyaç duyduğumuz şeyler, tarak, krem. Neden böyle bakıyolardı bize? Yoksa bunlar zaten benim miydi?

Üstüme siyah bir kot pantolon ve siyah bir tşört giydim ve odadan çıktım, çünkü yemekhanede olmam gerekiyodu. Merdivenleri indim ve yemekhanenin büyük girişine girdim. Herkes yavaş yavaş toplanmaya başlamıştı, bende yine tepsimi alıp en köşeye geçmiştim. Tam 3 dakika sonra beni odaya iten çocuk elinde tepsisiyle geldi ve "Oturabilirmiyim?" dedi. Bende etrafımdaki masalara baktım ve "Oturabilirsin." dedim. Sonra oda karşıma oturdu.

"Dün seni korkuttuğum için özür dilerim. Seni ilk defa görmüştüm. Sadece merak ettiğim şeyleri sormak için geldim, aslında... sana sormak istediğim başka birşey var." dünkü yaptığından sonra bana ne sorabilirdiki?

"Evet dinliyorum."

"Dün seni biraz izledimde etrafına sanki birini arar gibi bakıyodun. Sorun neydi? Tabi anlatmak istersen. Yada bişeyler mi biliyordun? " sanırım birşeyler biliyordu, yoksa bu Ayşe hemşirenin anlattığı çocukmu?

"Bunu sana sormalıyım sen birşeyler biliyor musun?"

"Böyle dediğine göre burada olanlar sanada anlatılmış. Evet biliyorum. Ben buradan çıkmak istiyorum... sen ne istiyosun?" ne istediğim belliydi.

"Ben buradan çıkmak ve çıkarmak istiyorum." dedim. Çünkü doğruydu buradan tek benim değil, herkesin kurtulmasını istiyodum.

"Madem buradan çıkmak istiyoruz o zaman bundan sonra ikimiz biriz. Ne yapıcaksak birlikte yapacağız. Sonrada buradan hem çıkacağız hemde çıkaracağız" Sonra tepsisini bıraktı ve masadan kalktı arkasını dönüp giderken bir anda döndü ve şöyle dedi.

"Bu arada benim adım Deniz" bende karşılık olarak "Benimde adım Deren" dedim. Bana gülümsedi ve yatakhaneye doğru çıktı.

Yaklaşık 1 saat sonra odamdan çıktım ve yemekhaneye doğru indim. Tek tük insanlar sohbet etmek için masalarda oturuyorlardı. Deniz'e bakmıştım ama burada değildi. Yatakhane katına geri çıktım. Odasının tam olarak nerede olduğunu bilmiyordum. Koridorun sonuna kadar yürüdüm ve bir üst kat daha olduğunu farkettim. Biraz burayı tanısam iyi olacaktı.

Sanırım uzun bir süre buradaydım çünkü. Merdivenlerden yukarı doğru çıktım. Bir yatakhane daha çıkmıştı. Bir kat daha çıktım ve bir yatakhane daha merdivenler bitmişti. Tam 3 yatakhane vardı. Ve ben 1.yatakhanede kalıyordum, peki ya Deniz kaçıncısındaydı. Şu anda 3. Yatakhanedeydim yani en üstte. Koridorin diğer ucuna kadar yürüdüm ve bir kapı gördüm, siyah renkte bir çelik kapıydı, yangın merdivenine benziyodu. Bi anda kapıdan bi anahtar sesi geldi ve hemen odalardan birine girip gizlice izlemeye başladım. Anahtar döndü, kapı kolu yavaş yavaş aşağı doğru indi. Her an yakalanacağım diye korkuyordum. Sonra kapı yavaş yavaş açıldı ve odadan bir doktor çıktı, bu Dr. Ademdi kapıyı kilitledi ve etrafına bakındı, tedirgin ve hızlı bir şekilde aşağı iniyordu. Ama ne yazıkki beyaz önlüğü onu ele vermişti. Önlüğünün kenarında kan vardı, çok büyük değildi ama vardı. Deli gibi merak ediyodum o kapının içinde kim bilir neler vardı, yada hayır hayır birini öldürmüş olamaz.

Deniz! Deniz neredeydi 3 katta da yoktu.

Hızlı bir şekilde merdivenleri indim katları tek tek dolaştım ama yok neredeydi bu çocuk.

Bahçe! Aklıma gelen fikirle koşarak bahçeye indim. Bahçede her yere baktım ama yoktu. Gidebileceği tek bir yer vardı.

Orman...

~~~


Selamlar okuyucularım:)

Deniz nerdesin sen?
Yazık değilmi ama Derine?

Sizcede Deniz ikimiz biriz dediğinde çok tatlı değilmiydi.
Peki ya Denizin dediği gibi ikisi bir mi olacak yoksa başka kişilerde eklenicekmi?

Sizce bi sonraki bölümde neler olacak?

Kapını içinde ne vardı?


Devamı için takipte kalın.

ÇIKIŞ (Ara Verildi) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin