Hříbata

82 1 2
                                    

Jak se vůbec vyvíjí v tom koňském bříšku?

Jak se vůbec vyvíjí v tom koňském bříšku?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Takto!🤗

S jarem přichází malý zázrak. Ale...

Výběr rodičů:
Pečlivý výběr rodičů... kontrola zdravotního stavu...fyzické i psychické předpoklady koně... charakter...ale hlavně zda je klisna schopna porodit

Na to vše by se mělo myslet

Nesmíme podcenit ani výběr hřebce (ten by měl usoudit nebo začít doporučením odborníka)

Péče o klisnu:
I když je klisna ve výborném zdravotním stavu, bylo by dobré podpořit její kondici v době březosti. Například vhodnou krmnou směsí a minerálními doplňky, které pomohou správnému růstu hříběte (značka minerálů třeba Premin). Kromě výživy musíme myslet na to že klisna by neměla být vystavována těžké fyzické zátěži ale pořád by se měl trochu udržovat zdravý pohyb, který neuškodí ani jednomu.

Po narození:
U hříběte pravidelně kontrolujte zdravotní stav a správný růst ( bylo by dobré konzultovat to s veterinářem či odborníky ). Ani po porodu nesmíme zapomínat na zdravotní stav klisny, prospívání hříběte je s ním nerozlučně spojené. Správný růst lze také podpořit správným výživových programem ( minerály )

Výcvik hříběte
Je dobré začít se základním výcvikem co nejdříve, jako nošení hříběcí ohlávky či podávání nohou. Čím dříve se těmto dovednostem přiučí tím jednoduší to s nim v budoucnu bude
(Ohlávek hříběcích je na trhu spousta i ve různě barevných kombinací a to platí i různých krmiv/ minerálů. Vše se dá dnes objednat a i si zjistit recenze=které je za mě dobré číst.)


Rozhodně hříběte ze začátku musíte hlavně prvním rokem doopravdy pořádně hlídat a věnovat se mu.

Hříbě by se mělo po porodu samo bez pomoci člověka postavit ale nemusí to tak být. Pokud se postaví je to náznak že má sílu aby přežil.

✨První koňská příručka✨Where stories live. Discover now