3.kapitola

98 7 5
                                    

Klaus čekal před domem Caroline než její matka odejde. Ano, mohl dovnitř. Nakonec před několika týdni ho sama její matka pustila dovnitř, aby ji vyléčil od vlkodlačího kousnutí.

,,Zdravím, lásko," řekl hned, když uviděl Caroline, která si zrovna česala svoje vlasy. ,,Přišel jsem ti poděkovat za ten obraz."

Caroline se na něho otočila. ,,Chtěla jsem ti nějak poděkovat za ten večer, víš dost to pro mě znamenalo, že tam někdo pro mě byl" zašeptala tiše.

Klaus přikývl a pousmál se. ,,Víš taky maluji a umění miluji. Někdy díky malování najdu klid, abych mohl promýšlet všechny svoje budoucí plány" přiznal jemně.

,,To je trošku zvláštní, ne?" lehce se zasmála Caroline. ,,Avšak jsem ráda, že se ti ten obraz líbil."

,,Chtěl bych tě někam pozvat, Caroline" zašeptal najednou Klaus.

,,Omlouvám se, ale nikam s tebou nechci jít," zašeptala omluvně Caroline. ,,Možná ses ke mně ten večer choval hezky, ale to nemění nic na tom, že jsi zabil tetu Eleny, Tylerovu mamku a Tylera proměnil v hybrida."

Klaus si povzdechl. ,,Tak mi dej teda šanci, ti ukázat moji lepší stránku, já nejsem tvůj nepřítel" zamumlal tiše a upíří rychlostí zmizel.

***

,,Ahoj, Stefane," pousmála se na Stefana hned Caroline, jak k němu došla.

Stefan se na ni taky usmál a jemně ji obejmul. ,,O čem si chceš promluvit?"

,,Ty jsi kdysi Klause považoval za bratra. Byl jiný než ten dneska Klaus?" zeptala se zvědavě Caroline.

Stefan se na ni nedůvěřivě podíval, ale potom přikývl. ,,Měl jsem vypnuté emoce, nevnímal jsem pár věci, ale věděl jsem, že je to můj přítel, někomu komu věřím. Takže ano, byl jiný. Proč se ptáš?"

,,Chce mi ukázat jeho lepší já a chce, abych ho nechala mi to ukázat. Já si nejsem ničím jistá teď, Stefane. Myslím si, že má něco zalubem. Mám mu dát šanci mi to ukázat?" zašeptala nejistě Caroline.

,,Dovol mu to, nemáš co ztratit, Caroline. Třeba je to všechno pravda" pousmál se Stefan a Caroline přikývla. Zhluboka se nadechla a rozhodla se mu napsat.

Caroline: Dobře, můžeš mi ukázat tvoji lepší část. Zítra máš celý den na to mi to dokázat. Můžeš mě vyzvednout v osm. Caroline

Odeslala mu tu zprávu a hned toho zalitovala, ale nějak věřila, že to nebude tak hrozné a Stefan má pravdu.

Klaroline- SázkaWhere stories live. Discover now