YEDİ KRALLIK VE SUR'UN ÖTESİ

60 1 0
                                    

SUR'UN ÖTESİ

Westeros'un en kuzeydeki bölgesi, Duvar'ın ötesindeki topraklar kuzeye, Daimi Kış Toprakları olarak bilinen ve bilinen haritanın kenarını geçen topraklara uzanır. Çoğunlukla perili ormanlarla kaplıdır ve birçok göl ve nehirden oluşur ve Frostfangs Dağları arasında garip canavarları barındırır. Uzak kuzey, özellikle vahşi ve keşfedilmemiş topraklarda, küçük köylerde yalnızca az sayıda özgür insana izin veren son derece sert bir iklim sunar.

George R. R. Martin, Duvar'ın ötesindeki toprakların, kabaca Kanada kadar büyük olan Westeros'un büyük bir bölümünü oluşturduğunu belirtti.

 Martin, Duvar'ın ötesindeki toprakların, kabaca Kanada kadar büyük olan Westeros'un büyük bir bölümünü oluşturduğunu belirtti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sur'un ötesi


YEDİ KRALLIK

Feodal Monarşi

Konum: Westeros, Duvar'ın güneyi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Konum: Westeros, Duvar'ın güneyi

Başkent: Kral'ın Şehri

Yönetim şekli: Feodal Monarşi

Yönetici: Andalların, Rhoynarların ve İlk İnsanların Kralı

Din: Yedi İnancı, Eski Tanrılar(Kuzey), Boğulmuş Tanrı(Demir Adalar)

Kuruluş: F.Ö. 1

Öncesinde: Ejderha Kayası Lordluğu, Kuzey Krallığı, Adalar ve Nehirler Krallığı, Dağ ve Vadi Krallığı, Kaya Krallığı, Menzil Krallığı, Fırtına Krallığı, Dorne Prensliği(F.Ö. 187)

Önemli yerler: Kızıl Kale, Yüce Baelor Septi, Hisar, Duvar, Eskişehir

Önemli kuruluşlar: Gece Nöbetçileri, Üstatlar Düzeni, Yedi İnancı, Kral Muhafızları, Küçük Konsey



Yedi Krallık, Westeros kıtasında bulunan ve başkent Kral'ın Şehri'ndeki Demir Taht'ta oturan Yedi Krallığın Lordu tarafından yönetilen bir krallıktır. İsmi, üç yüzyıl önce Fatih Aegon'un Westeros topraklarını birleştirmek için yola çıktığı ve yedi bağımsız diyarı içeren durumdan gelmektedir. Aegon'un Fetihi'nden sonra oluşturulan yeni krallık dokuz farklı bölge veya vilayeti içermektedir.


BUZ VE ATEŞİN ŞARKISI EVRENİWhere stories live. Discover now