Misiunea Legistului pt 2

76 5 0
                                    

          M-am așezat pe scaun în fața femei ce ne privea zâmbind, privind în gol. Dacă Liam avea dreptate și se prefăcea, atunci era o actriță excelentă.Will rămăsese în picioare și o studia pe bătrână calm, cu o privire care părea că-i citește orice intenție.
        Am așteptat ca Will să vorbească pentru că asta era domeniul lui- Psihologia. După câteva momente de tăcere acesta a pus mai multe poze cu corpul Minei pe masă în fața femeii. Expresia bătrânei a rămas neschimbată. Pe masă a fost adăugată o poză cu soțul femeii, sau ce a mai rămas după acel foc ce i-a luat viața.
         Dar orice iar fi arătat femeia se uită pierduta sau zâmbea, părând că se află în altă lume. La un moment dat m-a luat de mână și s-a uitat la mine dar nu părea că mă vede cu adevărat iar de pe buzele ei s-au auzit doar două silabe:
      - Mi...na.
     

   Am rămas surprinsă văzând că femeia își amintește de fiica sa, sau că mă confundă cu ea.
      Will s-a plimbat puțin în jurul femeii, cercetând-o ca mai apoi să se oprească și să vină iar lângă noi. A scos din mapa in care eu îmi pusesem o parte dintre lucruri poza care m-a intrigat așa tare.
     În poză erau o fată și un băiat, îmbrăcați la fel și cu aceleași trăsături. Amândoi zâmbeau fericiți la cameră iar fata era ținută în spate de către băiat.

       Will a luat poza și a pus-o direct sub privirea femeii care a tresărit când a văzut poza. Apoi a așezat-o pe masă în fața ei peste celelalte poze ce erau împrăștiate. Dintr-o dată mi-a strâns mâna atât de tare încât am scâncit și am încercat să-mi retrag mâna dar aceasta nu-mi permitea.

   - Miha, Miha .... Nu , te rog , nu te duce!! strigătele femeii i-au alertat pe polițiști care au intrat imediat în cameră.
      Will i-a îndepărtat mâna din strânsoare și a întrebat-o blând :
      - Ce s-a întâmplat atunci, în noaptea incendiului?
      -Eu nu am vrut, nu am crezut că o să se ajungă la asta ...
      Și cu asta femeia a leșinat.
 
       Mai mulți medici au venit să aibă grijă de bătrână. M-am întors și l-am privit pe Will și părea la fel de obosit ca și mine.
       - Întoarce-te la birou și anunță-i și pe ceilalți ,eu rămân aici și am grijă de ea până își revine.
        - Nu e nevoie, voi rămâne cu tine aici și când se trezește ne întoarcem împreună.
       Iar eu m-am mulțumit doar cu o aprobare, pentru că știam că nu îl pot convinge să plece .

                         ***********

   

   Când m-am trezit eram încă pe scaun cu capul pe umărul lui Will. Acesta s-a uitat la mine și m-a ajutat să-mi iau geaca, cu care fusesem acoperită, de pe jos.
-A venit mai devreme doctorul și a spus că este sedată, ar fi mai bine să o lăsăm o perioadă să se liniștescă.

     M-am încruntat și am încercat să-mi dau seama ce ar trebui să facem. Ne lipseau martorii și motivul crimei. Odată ce am afla de ce au fost fetele omorâte am putea avea mai multe indicii legate de identitatea criminalului.
 

       În coridorul spitalului a inceput să se audă cu putere tonul de apel al lui Will, acesta l-a uitat la numele apelantului si apoi a întors telefonul spre mine: Sam.
-Da... Nu,nimic... Înțeleg... suntem pe drum,a închis apelul și a băgat rapid telefonul înapoi în buzunar. Trebuie să ne întoarcem rapid, avem rezultatele medicilor legiști.

                                                                     ************
-Unde sunt?
-Aici, i-a răspuns Sam întinzându-i plicul.
Will l-a luat și a început să citească  raportul medico-legal.Expresia sa a rămas neschimbată dar privirea din ochii lui s-a schimbat, acum părea mai nervos. Mi-a întins documentele fără să spună nimic și ceea ce am citit m-a surprins și totuși acesta era răspunsul la toate întrbările noastre. Toate lucrurile începeau să se lege.
-Tessa află care este adresa fostei locuințe a familiei Minei.
    
    
      Aceasta a plecat imediat fără să pună întrebări și a început să tasteze rapid.Între timp eu împreună cu ceilalți ne-am echipat și apoi am urcat rapid în mașini. În momentul în care Will a pornit motorul mașinii am primit mesaj cu adresa de la Tessa. Mașina a pornit în viteză urmată în spate de cea condusă de Sam, care îl avea pe Liam lângă el.

   

     Când am ajuns am primit mesaj de la Clary care mă asigura că peste zece minute va chema echipajele de poliție să ne ajute. Casa, care acum părea o ruină, era mare, deși cred că ar fi fost corect să-l numesc conac.Ferestrelor le lipseau geamurile iar acoperisul era doar pe jumătate, peste tot se vedeau urme clare că aici au avut loc două incendi.

 
    Primul era Sam urmat de Liam apoi Will, iar în spatele tuturor mă aflam eu. Sam a deschis ușa care a scârțâit ceea ce a provocat un ecou în toată casa, semn că aceata era goală.Ne-am împărțit în două grupe, eu și Will am verificat parterul în timp ce băieții au urcat la etaj. 
 

     Am intrat într-o sală ce părea că altădată a fost bibliotecă, acum mai erau doar un dulap mare si niște birouri, o masă arsă la capete și o canapea din care ramasese doar jumătate. Will s-a întors spre mine și mi-a făcut semn să fac liniște, apoi a indicat pe podea mai multe locuri in care se vedeau urme de pași pe podea și faptul că după modul în care mobila era așezată se vedea că fusese mutată. Amândoi am apucat de dulap și am împins iar în spatele lui, ca în filmele alea vechi horror cu buget redus, se afla un tunel întunecat, rece și sumbru.

   Și dintr-o dată am simțit cum amintirile mă copleșesc, acest tunel era așa asemănător cu cel prin care am fugit atunci când eram copii încât imagini dureroase au trecut prin fața mea.Am început să mă panichez și să-mi simt plămânii lipsiți de aer.

    Will m-a luat de mână apoi m-a tras  în brațele sale și a început să-mi mângâie părul. Încet am început să-mi revin și să pot respira normal. Will mi-a ridicat fața și s-a uitat în ochii mei ca mai apoi să-mi șteargă lacrimile pe care nici nu știam că le vărsasem.Mi-a sărutat fruntea și apoi am început amândoi să mergem spre capătul tunelului ținândune de mână, știind că la capătul lui este adevăratul criminal.
      











Bună dragilor!! Vă mulțumesc că îmi citiți cartea , sunt foarte încântată că am reușit să termin acest capitol. Înseamnă mult pt mine dacă ați putea să-mi lăsați comentarii sau steluțe. Vă pup și nu uitați să aveți grijă de sănătatea voastră !!!  🥰💜

Avocați Îndrăgostiți (On Hold) Where stories live. Discover now