OMEGAVERSE NEDİR?

13.6K 1K 164
                                    

1) Omegaverse nedir?

Omegaverse, yıllar öncesinde bir yazarın ortaya attığı 6 cinsiyetli bir alternatif evrendir. Kişilere ait kurtlar ve bu kurtların da 6 cinsiyeti bulunmaktadır.

Alfa Erkek / Alfa Kadın
Beta Erkek / Beta Kadın
Omega Erkek / Omega Kadın

Bu temel cinsiyetlerin yanı sıra delta, sigma, gamma, thita gibi kendilerine has türler de vardır.

Ben kurguda temel türlerin haricinde yalnızca delta kavramını kullandım.

2) Bu cinsiyetlerin normalden farkı ne?

Normalden farklı olarak bu evrende Alfa-Beta-Omega kadınların yanı sıra Omega erkekler de hamile kalabiliyor.

3) Delta/Alfa/Beta/Omegaların farkları nedir?

En üst seviye Alfalardır. Ardından Betalar ve daha sonra da Omegalar gelir. Normal omegaverse kurgularda genellikle Alfalar daha yapılı, daha zeki ve her bakımdan daha üstünlerdir. Betalar ortalama ve Omegalar da güçsüz, yetersiz varlıklar olarak yansıtılır.

Deltalar ise alfalardan daha güçlü ve baskın bir türdür. Ayrıca dünyaya gelme olasılığı çok düşük bir tür olduğundan oldukça değer görürler, her türden üstünlerdir. Kokusu çoğu kaynakta okyanus kokusu olarak geçse de değişiklik gösterebilir.

Ben kurguyu kendimce değiştirerek yazdım. Zaten okuduğunuz zaman bu ficte orijinal omegaverseler'den farklı olarak sınıf ayrımı olmadığını da fark edeceksinizdir.

4) Kızışma/Kızgınlık dönemi nedir?

Bunu tam olarak açıklayan bir kaynak bulamadım ama en yakın tanımını şöyle açıklayabilirim : Delta, Alfa ve Omegaların muhtaç düştükleri bir süreç. Bazı kaynaklarda üç ayda bir olarak geçmekle birlikte ayda bir geçirdiklerini de çok kez okudum. Yani kurgudan kurguya göre farklılık gösterebiliyor. İşin özü, kızgınlık dönemi boyunca kurtlar feromon salgılıyor ve kızgınlıktaki kişinin bir eşi yoksa zor bir süreç geçiriyor, kendini cinsel açıdan ekstra hassas hissediyor. Omegalar yanında bir daha üstün bir türe, Alfalar ve Deltalar da bir Omegaya ihtiyaç duyuyor ve buna bağlı olarak feromon adı verilen bir koku salgılıyorlar.

Ben kurgunun işleyişi gereğince ayda bir kez geçirdiklerini baz aldım.

Uygun koşullar sağlandığı zaman kızışma döneminde omegalar hamile kalabiliyor. Kızışma dönemi harici hamile kalmaları söz konusu değil. Ayrıca hamile kalmaları zaten düşük bir ihtimal. Koku değişimi hamile kalabilecekleri en ideal anı belirliyor. Eğer kurdunun salgıladığı feromonun kokusunda belli bir değişiklik görülürse, kişi hamile kalmaya uygun bir anda demektir.

Ek bilgi : Betalar kızgınlık geçirmiyor.

5) Bu feromon/koku salgılama durumu tam olarak nasıl?

Her kurdun kendine özel bir kokusu vardır. Omegalar daha çok yumuşak, tatlı kokulara sahipken Alfalar daha erkeksi ve sert kokulara sahip. Omegaların/Alfaların feromonlarının yoğunlukları ise yapılarına ve zaman zaman duygu-düşüncelerine göre değişiyor.

6) Her Delta, Alfa ve Omega birbirinin kokusunu alabiliyor mu?

Yeterli yakınlıkta bulunan her Delta, Alfa ve Omega birbirinin kokusunu alır. Özellikle Alfalar kokusunu aldığı Omegayı ele geçirebilmek, kendilerinin yapabilmek için diğer Alfalar ile bir savaş içine bile girerler. Bunun yanında bir Omeganın eşine bağlı olması da mümkündür. Bir Omegayı kızışma dönemi sırasında boyunundan ısıran Delta ya da Alfa, Omegayı kendisine ait yapabilir. Bu sayede Omeganın feromonlarını alabilen tek kişi olur.

7) Kızışma dönemi engellenemez mi?

Alfalar ve Deltalar için bu konuda pek bir şey söylendiğini görmedim ama Omegalar için özel üretim olan ilaçlar var. Kızışma dönemine giren bir Omega, bu ilaçlarla feromonlarını bastırabilir yahut kızışma dönemini geciktirebilir. Çok pahalı olduğu için alınması zordur.

8) Kızışma döneminden kurtulmanın başka bir yolu var mı?

Evet, var. Omega 1 haftalık kızışma dönemine girdiğinde eğer kendinden baskın bir tür ile sevişirse kızışma döneminden kolayca çıkabilir. Fakat bu daimi değildir. Yani yeniden kızışma dönemine girdiğinde bu ihtiyaç tekrarlanacaktır.

9) Omeganın hamile kalması engellenemez mi?

Omega doğum kontrol hapı kullanabilir. Ya da alfa korunarak buna engel olabilir.

10) Ruh eşi nedir?

Her Deltanın, Alfanın ve Omeganın bir ruh eşi vardır. Betalar için bu durum geçerli değildir. Ruh eşini bulan/gören bir Alfa, Omega ya da Delta karşısındakinin ruh eşi olduğunu tek bir bakışta bile anlayabilir. Bazı kurgularda birbirine temas eden ruh eşlerinin, temas ettikleri bölgede birbirlerine ait çiçek motifleri oluştuğunu okudum. Ben de kurguda bu şekilde bir eşleşme kullanıyorum.

Birbirine kavuşan bu çiftin mutlu olmasının tek yolu ruh eşlerini kabul etmeleridir. Ruh eşini reddeden kişiler o kişiye duydukları özlem yüzünden ciddi bir şekilde hastalanabilir veyâhut ruh eşinden başka birisi ile olduklarında acı çekebilirler. Çok uzun süreli ayrılıklarda bu ölümle bile sonuçlanabilmektedir.

Ben ruh eşlerinin ilk bakışta belli olduğu bir kurgu yazmak istemedim. Onun yerine kurtlarının eşleşmek istediği anda ruh eşi olduklarını anlayacakları bir olay örgüsü oluşturdum. Umarım anlayış gösterirsiniz.

11) Eşleşme/İşaretleme/Mühürlenme nasıl oluyor?

Bu çok değişken bir konu. Bazı kaynaklarda baskın türün Omegayı seks sırasında ense çevresinden ısırdığında eşleştikleri geçiyor. Bazılarında ise boynunun herhangi bir yerini ısırması yeterli. Eşleşme olduktan sonra başka kurtlarla ilişki kurmak çok düşük bir ihtimal diyebilirim. Zaten kurtlar birbirinden başkasını çekici bulmamaya, yalnızca kendi eşlerini istemeye başlıyor.

[bilgilerin hepsi bana ait değildir. bir kısmını "animehaber.com"dan aldım.]

dipnot: bilgileri kendi yazdıklarınızda dilediğinizce kullanabilirsiniz, benden izin alma ihtiyacı hissetmeyin lütfen ❤️

Midnight MemoriesWhere stories live. Discover now