Ήρθε η ώρα

5.3K 292 20
                                    

<Πιστεύεις ότι η ζωής μας θα αλλάξει πολύ?> Ρώτησα τον Τζον που είχε μεταφέρει όλη την δουλεία του γραφείου του στο σαλόνι και ήταν περιτριγυρισμένος από στήλες χαρτιών.

<Ναι> Απάντησε μονολεκτικά και συνέχισε να ψάχνει χαρτιά και μετά να ασχολείται στο λάπτοπ του.

<Εγώ όμως δεν θέλω> Του είπα ήρεμα, αλλά δεν μου έδωσε σημασία. <Ναι μεν θα έχουμε ένα επιπλέον άτομο, που θα τρέχει συνέχεια μέσα στα πόδια μας, θα μας ανοίγει όλο δουλειές και εμείς θα πρέπει να τρέχουμε από πίσω του να τις κλείνουμε, αλλά θα παραμένουμε μαζί εεεεμωρο μου?>

<Ναι> Απάντησε πάλι μονολεκτικά.

<Στο έχω πει πως θέλω να συνεχίσω να δουλεύω, όμως δεν θέλω να αφήνω και το μωρό μόνο του στο σπίτι, ούτε να παίρνουμε νταντά.> Έκανα παύση περιμένοντας να αντιδράση στο γεγονός ότι ήθελα να συνεχίσω να εργάζομαι μετά την γέννα. < Άμα δεν έχεις θέμα αγάπη μου σκέφτηκα να το παίρνω μαζί στην δουλειά. Συμφωνείς?> Τον ρώτησα λίγο πιο έντονα μήπως δώσει περισσότερη προσοχή σε αυτά που είπα.

<Ναι> Είπε και εγώ κούνησα το κεφάλι μου καταλαβαίνοντας ότι με είχε εντελώς γραμμένη.

<Μωρό μου με παρακολουθείς?> Ρώτησα και εκείνος είπε πάλι "ναι".  <Δεν με παρακολουθείς εε?> Και άκουσα πάλι την ίδια άτονη λέξη από το στόμα του. < Αγάπη μου με γράφεις?> 

<Ναι> Και τα χαρτιά που κρατούσε στο χέρι του τα άφησε κάτω, δίνοντας μου ελπίδα ότι με άκουσε, όμως μετά έπιασε άλλα και απορροφήθηκε πάλι στον υπολογιστή του.

<Μωρό μου έσπασαν τα νερά> Είπα, αλλά δεν αντέδρασε καθόλου παρά μόνο κούνησε το κεφάλι του θετικά λέγοντας την σπάνια λέξη "ναι". <Μωρό μου έσπασαν τα νερά!> Τσίριξα και τον είδα να αναπηδά από τον καναπέ με το λάπτοπ στα πόδια του και να έρχεται πίσω στην πραγματικότητα.

<Ποια νερά? Άφησα ανοιχτή τη βρύση?> Με ρώτησε χαμένος και εγώ πήρα το σοβαρό μου βλέμμα.

<Γιατί δεν με παρακολουθείς?> Είπα παίζοντας τα δάχτυλα μου μεταξύ τους πάνω από την τεράστια κοιλιά μου.

<Σε παρακολουθώ μωρό μου τι είναι αυτά που λες. Άκουσα όλα όσα είπες> Είπε αλλά ο τρόπος που το είπε δεν έπειθε ούτε τον ίδιο. 

<Άρα όντως συμφωνεις πριν που σε ρωτούσα ότι με έγραφες, ότι δεν με παρακολουθείς και ότι δεν έχεις πρόβλημα να παίρνω το μωρό στην δουλειά μαζί μου> Του είπα σταυρώνοντας τα χέρια στην κοιλιά και γύρισα μπροστά μου συνεχίζοντας να βλέπω τηλεόραση. 

Κάνε με δική σου!Where stories live. Discover now