Bölüm 4: Tuhaflıklar Cenneti -Güncellendi-

277 18 53
                                    

Bu defteri sana vermek en son istediğim şey kardeşim ama her ihtimale karşı mecburen başıma iş açtığım sonuç ile karşılaşırsam geri dönmek için kardeşime ihtiyacım olacaktı. 

Mecburen başıma açtığım iş de geçen senenin yazında olmuştu. Bill Gideon Gleeful tarafından çağrıldığı için kasabaya gitmişti ve bende aradığım gücü elde etmek için Fight Falls' a gitmiştim. Kill in gücünü annemin bana verdiği sihir depolayan bilekliğe aktarmamı sağlayan şeyde bir lanetti. Sihir çıkarma laneti. Yapan kişinin gücü yetmezse yapılan kişiyle beraber onu öldürecek korkunç bir lanet, çok ağır bir ceza. Yine de mecbur olduğum için yapmıştım, yazın başında gittiğim kasabada yazın sonunda ancak istediğime ulaşmıştım. Kill' i bir daha asla karşıma almayacağım!

Ayrıca ilk başta Bill ile yaptığım anlaşma, lanet ve geçişler sadece Dill Cipher' ın dikkatini çekmemişti. Dill beni birkaç kere daha rüyamda ziyaret etmişti, birinde geçişlerin başkalarının da dikkatini çektiğini söylemek için, diğerinde de Kill' in gücünü aldığımdan beni azarlamak için. İyi bir abi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ama kesinlikle gücünden uzak duracaktım. Gücü beni öldürebilirdi bile! Bill' in anlattığında göre normalde sakin ve adil biriymiş ama ben hep kızgın anlarına denk geldiğimden pek iyiliğini görememiştim.

Neyse, kısacası Dill haklıydı. Geçişler ayrıca Zaman Bebeğin' de dikkatini çekmişti. Fight Falls' dan geri evime dönmek istediğimde kendimi Zaman Anomalisi Düzeltme Ekibi ile çevrelenmiş bir şekilde bulmuştum. Etrafımın sarıldığını ve sakince onlarla gelmemi söylemişlerdi. Elbette sakince gitmeyecektim! Bende Kill' in aldığım güçlerini deneme kararı aldım. Bileklikteki depolanmış gücü ortaya çıkardığımda ise etrafa önce kan kırmızısı bir duman çıkmıştı daha sonrada koca bir patlama! Tüm Zaman Anomalisi Düzeltme Ekibi darmaduman olmuştu fakat bende yaralanmıştım. Sol gözümde korkunç bir acı vardı ve kanıyordu. Onlar da beni o halimle yakalamışlardı. 

Daha sonra ise Zaman Bebek ile bir anlaşma yapmak zorunda kalmıştım. Anlaşmaya göre 2014' de, doğum günüm olan 30 Ağustos' a kadar istediğim gibi davranmama izin vereceklerdi. Ama daha sonrasında onların istediği gibi davranmaya mecbur kalacaktım. Beni hapse atmayacaklardı, sonsuza -ya da biri beni kurtarıncaya dek- beni kasabaya sıkıştıracaklardı. Bu yüzden bu sene 2. Tuhaflıkları Kıyametini çıkarmak zorundaydık. 

Ayrıca gözüm tamamen kırmızı ve kör olmuştu. Bunun için gözümü saçlarımın bir kısmıyla kapatıyor. Geri kalan kısmı ise her zaman sakladığımdan sorun olmuyordu.

Mason Dipper Pines ve Mabel Pines kasabaya geri dönmüşlerdi. Stanley ve Stanford Filbrick Pines ise denizlerden ikizler için geri dönmüşlerdi. Jesús Soos Alzamirano Ramirez Gizemli Kulübe'yi işletmeye devam ediyordu. Bu sene, hatta tam da yarın, evleneceği eşi Melody' de ona yardım ediyordu. Wendy Blerble Corduroy da kulübede çalışmaya devam ediyordu. 

Auldman ölmüş ve yerine Preston geçmişti, Pacifica Elise Norhweast isimli bir kızı da vardı. Preston' da babasının izinden gidip her şeyini Bill' e yatırınca artık fakir biri olarak ufak bir evde yaşıyorlardı, eşi Priscilla fakir oldukları için onu terk etmişti. Pacifica' da para kazanmak Greasy' s Diner' da garson olarak çalışmaya başlamış ve Preston' da kendine sürekli işler buluyordu, en son oduncuların yanındaydı sanırım.  

Ayrıca Pacifica da Dipper ile çıkmaya başlamışlardı, elbette Mabel' ın sayesinde. Ama Preston' ın bundan haberi olduğunu pek düşünmüyorum. Bana Bill konusunda -garip bir şekilde tamamen dürüst bir şekilde- yardım ettiği için bende ona bu konuda yardım edeceğim.

Mabel' da kendisi boş durmamış ve Gideon Charles Gelleful' a kıyamette kurtulmasında yardım ettiği için bir şans daha verme kararı almıştı. Ama Gideon Mabel' dan bile daha fazla diğer Pines erkeklerinin gözetimindeydi. Çadır ve gösterilerini tamamen bırakarak normal bir çocuk olma sözünü yerine getiriyordu. Annesi aynı ucubeydi ve Buddy Gleeful' da Gideon' un gösterileri bittiğinden kendisi medyumluk işine sarmıştı. Gösteri yapmak yerine falcılık yapıyor ve eskiden kalma Gideon ürünleri ile büyülü eşyalarla milleti kazıklıyordu. Onunla alay etmek için çadıra uğramam gerekecek!

Deli daha Fiddleford Hadron McGuget da oğlu Tate ile birlikte Northweast Malikanesinde hayalet avlamakla meşguldüler. Robbie Stacey Valentino, genç çetesiyle takılmaya devam ediyor ve Tambry ile çıkıyordu.

Herkesin hayatı fazlasıyla sıkıcıydı ve bende bu sıkıcı yaza eski heyecanını katmak için gidiyordum! 

Uçak inmek üzere Küçük Aslan, dediklerimi unutma ve asla tek başına bir iş yapma. Ne olursa olsun, en sonunda sana ulaşacağım, söz veriyorum.

*

Jayla uçak piste yaklaştığında önce beyaz şapkasını ve ardından da beyaz kolsuz ceketinin şapkasını başına geçirdi. Sol gözünü tamamen beyaz saçlarıyla kapattığına emin oldu. Defterini ve kalemini kucağına aldığı sırt çantasının içine  yerleştirdi. Uçak indiğinde ayağa kalktı ve koltuğunun üst kısmına koyduğu el bagajını alıp uçağı terk etti. Sadece şapkası ve  ceketi beyaz değildi. Ayrıca üstündeki kısa kollu tişörtü ve altındaki dizinin altına gelen şortu da beyazdı. Ayrıca spor ayakkabıları, ek çantası, sırt çantası, bilekliği, saati, altı parmağını sakladığı eldiveni ve yakasına astığı güneş gözlüğü de beyazdı. Gözüken gözüne de siyah bir lens takmıştı, sarı bir gözün Pines' ların çok hoşuna gideceğini sanmıyordu. 

Bembeyaz bir şekilde havaalanından çıkıp Gravity Falls' a giden otobüse bindi. Otobüs uçağın aksinde tamamen boştu. Uçağın ve havaalanının kalabalığından sonra bu sakinlik onu rahatlatmıştı. Varıncaya kadar uçakta alamadığı uykusunu almıştı. Etraftan geçen ağaçlar ve üst üste binmiş birkaç cüceyi geçince en sonunda Gravity Falls tabelasını görmüştü.  Otobüsten inip orman havasını içine çektiğinde üst üste sıralanmış cücelerin ona baktığını gördü.

"Yiyecek ister misiniz bücürler?" dedi Jayla gülerek. 

Dört cüce hemen başını sallarken biri "Shmebulock." demişti.

Sırt çantasını önüne getirdi ve içindeki kraker paketini Shmebuolck diyen cüceye uzattı. "Yemek istersen beni bul Shmebulock." dedi cücenin sivri şapkasını okşayarak. "Pines' lar hakkında da konuşuruz." Cüce ona şaşkınca bakarken Jayla çantasını kapattı ve ormanlık yolu takip etmeye başladı. 

Shmebulock kraker paketini arkasında bırakırken yoldu yürüyen Jayla' nın peşine takıldı. "Beni takip etme, burayı biliyor gibi gözükmemeliyim." dedi cüceye dönmeden. Cüce yine de peşinden gelmeye devam edince ona döndü ve eline alıp onu havaya kaldırdı. "Seni severim Shmebulock, zeki ve iyisin ama şimdi önemli bir işim var. Söz veriyorum sana bir gün açıklama yapacağım ama o gün bu yazda olmayacak. Eğer kaybeder ve kasabaya sıkışırsam yemin ediyorum seni bulacağım. Şimdi ise yanımdan git, peşimde dolaşan bir cüce ile hiç de turist gibi gözükmüyorum. Bazı kişilere kim olduğumu belli edeceğim ama salak kasaba halkı benden şüphelenmemeli. O yüzden beni takip etmeyi kes."

Jayla cüceyi elinden tutmayı kesip geri yere bıraktı. Shmebulock bir süre ona baktıktan sonra geri ormana daldı. "Bir gün, seninle tekrar karşılaşacağız. O zaman kadar kendine iyi bak tuhaf dostum." dedi Jayla gülümseyerek.

Geri önüne döndü ve kasaba meydanına ilerlemeye başladı. Bill' in yanına gidecekti ama ilk önce Preston ile konuşmayı ve düğüne katılmayı düşünüyordu. Şeytanı bir süre daha bekletmesi gerekecekti.

"Merhaba Tuhaflıklar Cenneti, seni Cehennemime çevirmeye geldim."

----

Bölüm Sonu

Oy ve yorumlarınızı unutmayın!

Tuhaflıklar Cenneti ve Tuhaflık KardeşleriWhere stories live. Discover now