1.

73 26 25
                                    

   Pakistan 1948 kotri

   Geçmişte yapılan hatalar gelecekte pişmanlığın göstergesidir peki neden hata yapar insan , çarwsiz oldugu için mi ? Prensipleri örf adetleri için mi ?
Bir çok hata yapar insan bu hatadan ders çıkarıp bir daha yapmamayı tercih edenlerdir hayatını düzene koyanlar, sene 20 aralık 1958  sonbahar sonlarına doğru pakistan ülkesinin sind bölgesine bağlı  kotri şehrinde  alime adında bir kız vardır bu kız henüz  12 yaşındayken babasını kaybeder onu büyüten annesidir babası iki kez evlenmiş alime ikinci eşten idi annesinin dizinin dibinden ayrılmazdı 5A ya kadar okumuştur geçmişte herkesin okuyacak durumu yoktu  köylerde lise ortaokul felan olmadığı için İlkokulu bitirenler şehire gidip okumasına devam etmeliydi okul hayatı erken bitti o ailesine yardım etmeyi tercih etti başka bir köyden aziz ise 12 kardeşli bir ailenin 6 ısıydı 4 kız 8 erkek kardeşleri vardı azizin  anne ve babası uzun yıllar yaşarlar  azizin annesi parvati çok zor bir kadındır babası yumuşak huyludur  aziz oyun oynamayı seven haylaz bir çocuktur genç yaşa geldiğinde çalışmayı sevmez babasının zoruyla iş yaptırılırdı gizlice sigara içip çocukları döverdi anne ve babası azizi evlendirmeye karar verirler görücü usulü bir kız buldular azizin babası abdi şöyle söyledi abdi— aziz sana bir kız buldum çok terbiyeli ahlaklı biri en kısa zamanda istemeye gideceğiz bir aksilik çıkarma.
Aziz — tamam baba nasıl istersen
Azizin şansı yaver gider
  Aziz ile alime görücü usulü evlendi alimeyi azize isteyen ve bulan kişi babasıydi o zamanlarda görüşmek konuşmak yoktu şimdiki gibi sadece kız çay bırakır o zaman ne gördüyse o birbirlerini beğendikleri için ve birde aileler istediği için evlenmeye karar verirler akıllarına damadı araştırmak falan gelmez aziz alime evlendiği gün aziz onu döver ve çalıştırmaya kalkar buna rağmen alime ayrılmaz ondan 3 çocukları vardır ve dördüncüsünün de yolda oldugunu öğrenirler   alime  hamile olduğunu öğrendi  eşi  aziz bebeği düşürmesini istedi, bu vicdansızca zorbalığı hangi anne kabul edebilirdi ki ? Alime  direndi ve çocugu ne olursa olsun doğurmak istedi. Bebek henüz 2 aylık iken  aziz çocuğun düşmesi için bir arkadaşına gitti ve ilaç istemeye karar verdi
Abdi— Allah’ın selamı üzerine olsun hayr olsun neden bu kadar telaşlısın
Aziz— benim bebek düşürmek için bir ilaca ihtiyacım var yardım edermisin ?
Abdi— kimin bebeği aziz ne saçmalıyorsun
Aziz— çok soru sorma sadece yardım edebilirmisin onu söyle ?
Abdi— peki elimde bir ilaç var içince birkaç saat sonra düşer bebek
Aziz — tamam o zaman ver hemen
Abdi — fakat bununla kötü birşey yaparsan büyük vebal alırız aklına mukayet ol!!
Aziz— tamam ya uzatma ver şunu hadi selametle kal inşallah.
Deyip elinden çekip aldı ilacı gözü kararmıştı sanki neden bu çocuğu düşürmek istiyordu ki maddi durumu olmadığı için mi ? çocukları sevmediği için mi ?   Akşam iş çıkışı eve doğru yürüdü çok dalgındı aklında sürekli bebeği düşürmek vardı aziz ilerde pişman olcakmıydi bunu zaman gösterecek eve gitti ve alimeye ilaç vermek istedi ağzına zorla sokmaya çalışırken azizin annesi  parvati engel oldu  — ne yapıyorsun sen aklınımı kaçırdın böyle bir şeye nasıl kalkışırsın çabuk çık dışarı gözüm görmesin.!!
Aziz öfkeyle kapıyı çarpıp çıktı!
Deliye dönen azizin inadını sonunda kırmayı başarırlar alimenin azmi ve çabası sayesinde alime dışarı çıkar azizin yanına gider
Alime —bak ben bu çocuğu tek başıma yapmadım Allah’ın verdiği canı yalnızca o alır  eğer bu bebeği katledersen bir daha yüzümü bile göremesin yeminim olsun ki onca eziyetine dayandım buna aslaaa şimdi kararını ver  hayırlı geceler .!! Deyip gider azizde bu saaten sonra onu kahbedemem der kendi kendine ve kabullenir. 


 

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.
YASAK DÜŞLER Donde viven las historias. Descúbrelo ahora