Bir Reekarnasyon Vakası: Pollock İkizleri

2.2K 221 41
                                    

11 yaşındaki bir kız olan Joanna ve onun 6 yaşındaki kız kardeşi Jacqueline, olayın merkezi durumunda.

5 Mayıs 1957 günü, korkunç bir araba kazasında hayatlarını kaybeden bu küçük kızlar, arkalarında bir gizem bırakacaklarından habersizlerdi. Kızların korkunç ölümünden 1 yıl sonra John ve Florence Pollock'un ikiz kızları doğar.

İkizlerden Jennifer'ın belinde, Jacqueline'dekinin aynısı olan bir doğum lekesi vardır. Alnında ise yine Jacqueline'in kaza sonrası oluşan yaralarından birine tıpa tıp benzeyen bir doğum lekesi bulunmaktadır. Aile, ikizler 3 aylıkken başka bir eve taşınır.

Kızlar 2 yaşına geldiğinde, ölen kardeşlerine ait oyuncakları istemeye başlarlar. Bu başlangıçta gayet normal görünse de, o oyuncakları hiç görmediklerini söylediğimde olayın aniden nasıl ürkütücü bir hâle geldiğini hissedebilirsiniz.

Oyuncakları aldıklarında ise onlara ölen kardeşlerinin isimlerini koyuyorlar, üstelik bu bilgiyi de bilmelerine imkan yokken. Aile tekrar eski evine taşındığında ise kızlar, 3 aylıkken taşınmış oldukları bu bölgedeki her yeri, nasıl oluyorsa ezbere biliyor olurlar.

Ölen kardeşlerinin gittiği okulu gösterip, arka bahçesinde eskiden oyunlar oynadıklarını söylüyorlar.
Üstelik korkutucu oyunlar bunlarla da sınırlı kalmıyor.

Hareket halindeki bir araba gördükleri anda titreyip panik olan kızlar, "Araba bizi yakalamaya geliyor." diye korkmaya başlıyorlarmış. 5 yaşına kadar böyle devam eden ikizler, sonrasındaysa tamamen normale dönüyorlar.

Kızlar o dönemde o kadar ilgi çekiyor ki, dönemin ünlü psikologlarından Ian Stevenson aileye ulaşıyor 1908-2007 yıllar arasında yaşayan Stevenson, 1987'de geçmiş hayatlarını hatırlayan, reenkarnasyonun kanıtı gibi duran çocuklar üzerine bir kitap yazıyor.

14 ayrı olayın bahsedildiği kitapta, Pollock İkizleri'ne de yer veriliyor 40 yıl boyunca reenkarnasyon üzerine araştırmalar yürüten Stevenson, binlerce farklı olayı analiz ediyor.

Peki reenkarnasyon gerçekten var mı? Stevenson, yetişkin birinin hipnozda önceki hayatını anlattığına şahit oluyor. Olay üzerine yaptığı araştırmada, bu yetişkinin hipnozda anlattığı önceki hayatın, aslında eskiden okuduğu tarihi bir kitaptaki ayrıntılar olduğu anlaşılıyor.

Yine de iş küçük çocuklara geldiğinde olayı bu şekilde açıklamak imkansız. Örneğin 2 yaşındaki bir çocuğun, böyle anılar geliştirebilmek için kitap okumuş olmasını bekleyemezsiniz. Bu yüzden olayda hâlâ soru işaretleri bulunmakta.

Psikoloğun Not DefteriWhere stories live. Discover now