Rüyalarla İlgili

4.7K 354 333
                                    

🕸️ Rüyalarımızın %90'ını unuturuz. Rüyadan uyandığımız ilk 5 dakika da rüyamızın yarısını, ilk 10 dakika içinde de rüyamızın çoğunu unuturuz.

🕸️ Bir insan yılda ortalama 1460 rüya görmektedir. Bu ortalamaya göre insan her gece 4 rüya görmektedir.

🕸️ Rüyalarımız semboliktir. Eğer belirli bir nesne üzerine çok düşünürseniz o nesne hakkında rüya görmeniz büyük olasılıktır. Rüyalar sembolik bir dilde ve derinlemesine sizinle konuşurlar.

🕸️ Rüyalarda en çok tecrübe edilen duygu endişe/kaygıdır.

🕸️ Hem rüya görüp hem de horlayamazsınız.

🕸️ Uyku halindeyken vücudunuz beyninizdeki bir mekanizma tarafından felç bırakılır.

🕸️ Yapılan araştırmalara göre hayvanlar da insanlar gibi aynı beyin dalgalarıyla rüya görürler.

🕸️ Sigarayı yeni bırakanlar rüyalarının yönetmenidir. Uzun zaman düzenli sigara kullanan insanlar sigarayı bıraktıklarında Lucid Dream (Rüya görürken rüya gördüğünüzün farkında olmanız ve rüyayı kontrol ettiğiniz) görmeye diğerlerine oranla daha yatkındır.

🕸️ Herkes rüya görmektedir. Ağır bir psikolojik rahatsızlık geçirmiyorsa, ben hiç rüya görmem diyen herkes aslında rüya görmektedir. Rüya görmediğini söyleyen kişiler genellikle rüyalarını çok çabuk unutan kişilerdir.

🕸️ Çocukken izlenen siyah-beyaz televizyon rüyaları etkiliyor. Çocukluğunda siyah-beyaz televizyon izleyen insanların, çocukluğunda renkli televizyon izleyen insanlara oranla daha tek renkli rüyalar gördüğü kaydedilmiştir.

🕸️ Rüyalar yaratıcılığınızı arttırır.

🕸️ Rüyalar geleceği gösterir. İnsanlar rüyalarının en az bir kere çıktığını söylemektedir. Bu konuda kesin olarak bilinen bilimsel bir veri olmasa da insanların %68'i rüyaların gelecekten haber verdiğini düşünmektedir.

🕸️ Rüyanızda gördüğünüz kişiler gerçek hayatta sizi özleyen kişilerdir.

Umarım beğenirsiniz oy vermeyi unutmayın


Sizi seviyoruuum 💜

Psikoloğun Not DefteriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin