the devil's daughter (BÖLÜM 21: KATİL)

10.8K 574 100
                                    

BÖLÜM 20: KATİL

     Göz kapaklarını araladığında odasındaydı. Vücudu terler içinde kalmıştı. Hafifçe elini havaya kaldırdı ancak vücudu fazla yorgundu, kaldırdığı elini tekrar serbest bıraktı. Boynunu kapının olduğu yöne doğru yöneltti. Hareket edemeyecek kadar bitik hissediyordu. Yattığı yerden doğrulmak için hamle yaptığında hafifçe inledi ancak yinede kalkabilmişti.

     Kapının ani bir hareketle açılması ile bakışlarını kapıya çevirdi.  Lucifer, elinde ıslak bir bez ile içeri girmişti. Alyssa ‘yı oturur halde görünce şaşırmıştı. Kapıyı kapattı ve Alyssa ‘nın yanına oturduktan sonra elindeki ıslak bezi yatağın üstüne koydu.

“İyi misin?” diye sordu endişeli bir sesle Lucifer.

     Kafasını sallamakla yetindi Alyssa. İyiydi. En azından cehennemde yandıktan sonra bu hali bile ona iyiymiş gibi geliyordu.

“Bu ne bez ne için?” diye sordu Alyssa. Sesi pürüzleşmişti.

“Oradan geldiğin zaman zaman tenin…”

     Lucifer ürpermiş gibiydi,  yutkundu ve sonra yarım kalan sözüne devam etti.

“Alyssa ben tenine dokununca uzun süredir ilk defa cehennemi hissettim. Oranın ateşini, acılarını, korkularını, sanki tenine hapsetmişsin. Bu da teninin aynı cehennemdeki ateş gibi yanmasına sebep olmuş. Yaralarına iyileştirmeme rağmen vücudun ateş gibi yanmaya devam etti.”

     Alyssa ‘nın korku dolu bakışları Lucifer ‘ın kusursuz yüz hatlarını inceledi. En büyük düşmanına karşı içinde bir zaaf oluşmaya başlamıştı. Ve bu saf hislerin kendine ait olduğuna artık emindi. Lucifer ‘ın yanında duran bezi alıp kendi alnına koydu Alyssa. İnanılmaz bir şekilde bezden küçük bir duman çıktı. Gülümsedi Alyssa.

“Fazla ateşliyim.”

     Lucifer ‘ın dudağı yukarı doğru kıvrıldı. Bu kötü kalbi yumuşamaya mı başlıyordu? Hayır. Buna tereddüt etmeden yanıt verebilirdi. Asla hissettiği duygular iyi olamazdı. Aşk, sevgi, sadakat… Bunlar büyük bir şeytanın hissedebileceği duygular değildi.

     Kaşlarını havaya kaldırıp elini, Alyssa ‘nın sıcak elinin üstüne koydu. İlk defa suçlu hissediyordu. Bir insanoğlunun onu kurtarmak için kendini cehenneme atması büyük bir cesaretti. Bunun için ona minnettardı.

“Üzgünüm Alyssa.”

     Alyssa ‘nın narin yüz hatları birden daha da masumlaşmıştı. Kafasını hafifçe yana yatırınca uzun parlak saçları yüzünün üstüne düştü. Anlamlı bakışlarıyla Lucifer ‘ın bu cümlenin ardından getireceği nedeni merakla dinledi.

“Üzgünüm çünkü o iğrenç yerde acı çekmene sebep olan benim.”

     Hafifçe tebessüm etti tekrardan Alyssa. Ondan özür diliyordu. Aslında şu ana kadar yaşadığı her kötü şeyin sorumlusu Lucifer idi. Ancak yinede Lucifer dan gelen küçük bir özür onu mutlu etmişti.

Şeytanın Kızı -Tamamlandı-Where stories live. Discover now