the devil's daughter (BÖLÜM 23: DAVET)

10.9K 534 48
                                    

BÖLÜM 22: DAVET

Odaya sızan tatlı güneş ışığı ve kuşların neşeli sesleri ile oldukça sıradan ve bir o kadar güzel başlamıştı sabah. Böyle güzel başlayan bir sabahın ardından kötü bir şey olmasından korkar hale gelmişti Alyssa. Çünkü ne zaman mutlu bir şekilde uyansa, hayat ona en kötü hamlesini oynuyordu. Kötü fikirleri bir kenara attıktan sonra yavaşça yatağından doğruldu. Yüzüne vuran güneşten dolayı kıstığı gözlerini yumruğunun dış kısmıyla ovuşturduktan sonra giyinmek için dolabının kapağını açtı. Sadece birkaç parça kıyafet ve yılbaşı için Lucifer 'ın ona aldığı elbise vardı. Özenle katlanmış koyu renk kotunu ve askılı lacivert badisini giydi ve kapının arkasına asılmış olan krem renkli ceketi üstüne geçirdikten sonra odadan çıktı. Çoğu zaman olduğu gibi yine Lucifer yoktu. Bu iş canını sıksa da sesini çıkarmadan mutfağa gitti. Eski buzdolabının kapağını açıp konserve halindeki ton balığından küçük bir kaşık aldı. Yüzünü buruşturdu. Balık yemeyi hiç sevmezdi. Ancak içinde sadece su, viski ve sürüyle konserve halinde ton balığı bulunan buzdolabına baktıktan sonra mecburen yiyeceği kanısına vardı. Hızla balığı yedikten sonra kendine bir bardak viski koymak için buzdolabının kapağını açtığında sol omzuna değen el ile yerinden zıpladı. Katherine küçük bir kız gibi sinsice güldükten sonra ciddi yüz ifadesini geri takındı.

"Korkma turuncu kafa,"

Katherine elindeki küçük kahverengi bavulu yere koyduktan sonra sözlerine devam etti.

"Artık sizinle yaşamayacağım, gidiyorum."

Alyssa 'nın meraklı bakışları Katherine 'i baştan aşağıya süzdü.

"Nedeni nedir?"

"Aslına bakarsan buraya gelmemdeki tek amaç Lucifer 'ı senin elinden almaktı. Ama uzun bir süre sonra en az Lucifer kadar sevdiğim birini buldum ve... Her neyse gidiyorum." Dedi ve kıkırdadı. Katherine 'in bu sözleri karşısında Alyssa 'ın yüzüne muzip bir ifade yerleşti.

"Lucifer 'ın aşkını silip atan şu adam kim gerçekten çok merak ettim."

Uzun parmaklarını hafifçe havaya kaldırdı Katherine.

"Asla. Hala Kali yüzünden Lucifer 'a aşığım, onu silip atmadım. Ama içimde kalan insanlığımın âşık olduğu biri bu adam... Sanırım bu şeytan işlerine hiç bulaşmamış olsaydım Mace 'den bir çocuk sahibi olmayı isterdim."

Alyssa 'nın dolgun dudakları hafifçe aralandı ama bir şey söyleyemedi. Katherine 'in bu evden gitmesinin sebebi Mace 'ti ve Alyssa bu duruma fazlasıyla şaşırmıştı. Ne ara bu kadar yakın olduklarını bile anlayamamıştı. Kısa bir süre sonra söze atıldı Alyssa.

"Seni adına sevindim."

Söylediği tek şey bu olmuştu. İçindeki duyguları tam olarak adlandıramamıştı Alyssa. Kıskançlık? Şaşkınlık? Bilemiyordu. Sessizce Katherine 'in çantasını alıp kapıdan sessizce çıkışını izledi. Ardından eline aldığı viski şişesini direk kafasına dikti. Normal hayatında içki kullanmayan biri olsa da bazen böyle kaçamaklar yapmayı seviyordu. Çok geçmeden kapı tekrar açıldı. Lucifer gelmişti. Bu kadar erken saatte gelmiş olması şaşırtıcıydı.

"Merhaba." Dedi Lucifer elindeki büyük, beyaz torbaları yere bırakırken. Yorgun gibi görünüyordu, gözaltlarında torbalar oluşmuştu.

"Merhaba."

Lucifer derin bir iç geçirdikten sonra kendini koltuğa attı. Alyssa ise merakla Lucifer 'ın getirmiş olduğu torbalara bakıyordu. Tam ne olduklarını soracaktı ki Lucifer çok önemli bir şey söyleyecekmiş gibi yattı yerden doğrulup dizlerinin üstüne koymuş olduğu ellerini birbirine kenetledi. Bakışları Alyssa 'tam gözlerinin içine bakıyordu.

Şeytanın Kızı -Tamamlandı-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin