Dnešek vypadal jako skvělý den.

184 15 2
                                    

Takhle to vypadalo vždy a vždy se to nejvíc zhroutilo. Sice jsem dneska měla dobrou náladu, ale to neznamenalo že jsem nebyla připravena na všechno. I kdyby přišla zombie apokalypsa, nebo by na zem spadl asteroid, už mě v mém životě snad nemůže nic překvapit.
S Lukou už jsme v pohodě, sice stále nevím jak to máme mezi sebou s Adrienem, ale to nebyla první věc která mě tak trochu trápila. Od minulého týdne kdy všichni viděly naši líbačku jsem nestihla mluvit s Alyou. Přišlo mi, jakoby se vyhýbala. Což ona nikdy nedělá, nebo aspoň nedělala. Většinou jsem se já musela vyhýbat ji. Naštěstí jsem měla plán. Po první hodině kdy já s Alyou jsme v jiný třídě je přestávka, to znamená zprávy. Což znamená že Alya bude v mediální učebně. Takže hnedka jak skončí to jejich vysílání jdu za ní. Sice je to na mě moc jednoduchý plán, ale v jednoduchosti je krása.
Výtvarku jsem nějak musela přečkat, až jsem konečně vyšla s Nathanielem po boku na halu. S Nathanielem spolu chodíme na výtvarku je celkem fajn. Teda, rozhodně lepší než "moderní" Alix. S Nathem se známe od základky, ale nikdy jsem se nebavily jako velcí přátelé. Aspoň já ne. Ještě doteď si pamatuji jak jsem měli v sedmičce společný výlet na lyžák a on stále chtěl být semnou, sedět semnou v autobuse, byť semnou v týmu, dokonce chtěl mít pokoj hned vedle kde jsem měla já. Naštěstí už není jak velké mimino a neleze za mnou. Vlastně, vždy na výtvarce je jediná chvíle kdy se bavíme, nikdy jindy už ne. „Kreslíš fakt úchvatně Marinette." Řekl mi. Tohle dělá vždy, vychvaluje mě, což upřímně nenávidím. Ještě víc nenávidím, když Nath pochybuje o svých kresbách kdyby vedle mých náčrtů dal on svoje, moje by vypadalo jak kus lejna. „Díky." neutrálně jsem odpověděla. „Takže prostě zase na vytvarce." zamával, když se zastavil u své skříňky a já pokračovala dál do haly.
Opět jsem uslyšela tu už celkem protivnou znělku. Alya se s Ninem objevila na obrazovce, zase měla kravatu. Bože, jak já tu její kravatu nenávidím. Uchechtla jsem se pro sebe. Bavily se o nějakých nových události, že na klučičích záchodek na posledním ročníku šla cítit tráva. Což mě ani nepřekvapuje. Něco mi řeklo že v tom má prsty Kim, ale nejsem si jistá. Po tom jejich nudném klaboseni konečně přišla ta zajímavá část na kterou se těšil snad úplně každý. „ Teď přichází oznámení na které každý čeká." Řekl napjatě Nino. Přišlo mi jakoby se všichni napjali. „Příští týden nás čeká halloween taktéž náš maškarní ples."
Všichni kolem si najednou začali šuškat. Kromě maturáku je halloween jedna z nejlepších věci ve škole. Myslím že neexistuje člověk co by nemiloval halloween. Hrozně mě baví navrhovat svou masku. Minulý rok jsem byla zombie tenistka, vím že kostým nic moc, ale dala jsem si s tím tunu práce. Tenhle rok to chci ale udělat jiné, chci mít něco co ještě nikdo neměl, něco co s ostatními zatočí. Tohle bude hodně dlouhej týden. „Přesně tak Nino. Takže si už začněte shánět polovičky na halloweenskej ploužák,protože tenhle rok to bude jedna z nejlepších pařeb tady." rozesmála se Alya. Všimla jsem si jen, že Nino se napřímil a i když to všechno bylo jen přes televizní obrazovku, cítila jsem jeho nervozitu až se mi zamrazilo. Znova jsem s podívala na Nina. Nervózně si uhladil kravatu a položil dlaně na stůl. „Když už jsme u těch poloviček. Rád bych se někoho zeptal." Dorekl a podíval se nabopet zmatenou Alyu, která doufala že zase neřekne nějakou blbost. „Alyo Cesaires. Půjdeš semnou prosím na halloweenský bál?" Alya strmula. Polovina mojime jasala a druhá polovina byla zmatená. První co mě napadlo byla slova "já si to myslela". Ne vážně, mě je jasné že Nino po Alye jede už několik měsíců. Říkala jsem ji to už tolikrát ale ona prostě trvá na svém. Více mě zarazila myšlenka s kým půjdu já. Vždy na všechny akce chodím s Alyou a jestli s ním půjde, tak  co pak já? Nebude trapný když tam půjdu sama? Pohlédla jsem na obrazovku, kde opět zmateně vykulená Alya nevěděla co má dělat. Najednou se natáhla blíže a obraz se vypl. První věc které jsem si všimla a hlavně uslyšela bylo šťebetání všech okolo. Jaké budou mít masky, kdo s kým půjde a další prkotiny. Sice mě to zajímá taky, s kým půjdu a co budu mít na sobě, ale ještě před tím musím něco udělat.

100 bodůTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon