Berrak Rüyanın Yararları ve Zararları

5K 38 36
                                    

Her şeyin olduğu gibi berrak rüyanın da yararları ve zararları vardır. Tabii öncelikle size söyleyeyim; berrak rüyanın yararları zararlarından daha fazladır. Zararları da böyle önemsiz, tek tük şeylerdir. Yani zarar deyip de gözünüzü korkutmayalım.

Berrak Rüyanın Yararları :

1) İSTEDİĞİNİZ HER ŞEYİN GERÇEKLEŞMESİ VE HER ŞEYİ YAPABİLMEK.

Aslında berrak rüyanın tek yararı da budur diyebiliriz. Fakat bu tek bir yararı olduğunu göstermez. Çünkü her şeyi yapabilmek sonsuz olasılık içerdiği için berrak rüyanın her türlü yararını da içeri almaktadır. Yani teknik olarak berrak rüyanın sonsuz yararı vardır.

Berrak rüyanın zararları :

1) BAŞ AĞRISI. Ben henüz böyle bir durumla karşı karşıya kalmadım. Sadece bir çok kişinin berrak rüyalardan sonra baş ağrısı hissettiğini duyduğum için buraya yazdım. Ben baş ağrısı hissetmiyor olsam da bunu çok fazla yaşarsak beyin çok fazla kullanıldığı ve nöronlardan çok fazla ileti geçtiği için beynin ısınabileceğini ve baş ağrısı yapabileceğini düşünüyorum. Tabii bu sizi berrak rüyadan soğutmasın. Arada bir yaşanan küçücük bir baş ağrısından bahsediyoruz.

2) UYKU BOZUKLUKLARI. Berrak rüya bittikten sonra gecenin bir yarısı uyanacağınız ve uykunuz bölüneceği için uyku düzeniniz bozulabilir.

3) KİLO ALMA. Rüya alemi insana gerçek hayattan daha cazip geleceği için daha fazla uyur ve bunun beraberinde hareketsizlikten dolayı kilo alır.

4) GERÇEK HAYATTAN SOYUTLANMA. Bu gerçek hayattan kopma demektir. Rüya alemleri kişiye daha cazip gelir ve gerçek dünyada yaşamak istemez. Bu intihara kadar sürükleyebilir ama bu sizin iradenize kalmış.

5) KARABASAN / UYKU FELCİ. Şimdi arkadaşlar öncelikle bir konuya açıklık getireyim. Karabasanla uyku felci farklı şeylerdir. Karabasan dini, uyku felci bilimsel bir şeydir. Size ikisi arasındaki farkı anlatayım. Karabasan esnasında hareket edemeyiz, göğsümüzde bir ağırlık hissederiz ve bunalırız. Zar zor nefes alabiliriz. Ayrıca genellikle bizim üstümüze çıkmış pozisyonda korkunç bir varlık görürüz. İşte o varlık cindir. Cin olduğunu bir çok şekilde kanıtlayabiliriz. Bilimsel olarak bir insanın hareket edememesi doğaldır. Ama nefes almakta zorlanmanın veya korkunç bir varlık görmenin hiç bir bilimsel payı yoktur. Size bunu bir olay anlatarak da kanıtlayabilirim. Bu olayı ablam yaklaşık iki ay önce yaşamıştı. Gece üç semalarında korkunç bir rüya görmüş, uyandığında hareket edemiyor ve nefes almakta zorlanıyormuş. Üstünde ise korkunç siyah bir varlık varmış. Ablamın gözlerinin içine bakıyormuş. Ablam ne yaparsa yapsın gitmemiş. Sonunda aklına gelmiş ve sadece üç kere bismillah demiş. İlk deyişinde biraz rahatlamış, ikincisinde varlığın görüntüsü bulanıklaşmış, üçüncüde ise varlık tamamen gitmiş. Bu olay bunun dini bir olay olduğunun ve berrak rüyayla hiç bir ilgisi olmadığının kanıtıdır. Yani korkmayın. Bildiğiniz duaları okuyup etrafa üfleyin ve öyle yatın. Bunu yaparsanız cin yanınıza yaklaşamaz. :) Şimdi uyku felcini anlatayım. Uyku felci bilimsel bir şeydir. Sadece hareket edemezsiniz. Öyle nefes alamama gibi şeyler olmaz. Ve sadece bir kaç saniye sürer. Yani rahatsız edici bir şey değildir. Ama bunun rüyayla ilgisi vardır. Nedenini açıklayayım. Bildiğiniz gibi rüyadayken bazı fiziksel hareketler yaparız. Mesela koşarız, yürürüz, uçarız, kaçarız... Kısacası her türlü hareketi yaparız. İşte bu hareketleri gerçek hayatta da yapmamamız için vücudumuz rüya esnasında kendini kitler. Yani kendini felç eder. Eğer felç etmeseydi mesela rüyamızda koşarken yatağımızda da koşma hareketlerini yapardık ve bu tehlikeli olabilirdi. Ayrıca rüyada konuştuklarımızı yatağımızda da söylerdik ve etraftakiler bunları duyardı. Uyku felci bu olayın uyandığımızda da devam etmesidir. Uyandığımız halde vücudumuz kendini kilitlemeye bir kaç saniye devam eder bu kadar. Sonra da geçer. Bunu buraya yazdım çünkü her sitede berrak rüya karabasan olayını artırır yazmışlar. Yalan bunlar inanmayın. Sadece imansız kişilerin başına gelir karabasan.

6) ŞİZOFRENİ. Şizofreni, olmayan şeyler görmeye ve duymaya denir. Yani bir nevi aklı kaçırmaktır. Berrak rüya görenlerin rüyalarında olmayan şeyleri gerçekleştirdikleri için şizofrenliğe adım atacakları söylenir. Şahsen ben bu konuda hiç bir deneyim yaşamadım ama olur mu olmaz mı bilemem. :D Siz yine de korkmayın öyle çok bir şey olacağını zannetmiyorum.

Arkadaşlar benim bildiğim zararları bunlar. Ama bunları paylaşarak gözünüzü korkutmuş olmayayım. Çünkü ben bu zararlardan neredeyse hiç birini yaşamadım. Ayrıca bu sizin iradenize kalmış. Kilo almaktan bahsettim. Eğer berrak rüya görcem diye günde on beş saat uyursanız o sizin mallığınız olur. Bence kendinize hakim olun ve sadece geceleri yapın bu işi. Herşeyin fazlası zarardır unutmayın.

Bu yazının da sonuna geldik. Bundan sonraki bölümde üçüncü deneyimimi paylaşacapım. Sağlıcakla kalın.

Lucid Dreams (Berrak Rüyalar)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin