İlk Deneyimim #1

1.5K 61 48
                                    

Önce size "lucid dream" kavramını nasıl öğrendiğimi anlatayım.

Son zamanlarda bazı garip rüyalar görmüştüm. Bu da "rüya" kavramı üzerinde daha çok düşünmemi sağladı. Rüyalar konusunda ayrıntılı bir araştırma yaptığım bir gün tam uyuyacakken aklıma bir soru takıldı. "Eğer rüyalarımız bizim beynimizde gerçekleşiyorsa onları kontrol edemez miyiz ?" Bu soru üzerinde biraz düşündüm. Düşünürken uyuya kalmışım. Ertesi gün bu konuda çok ayrıntılı bir araştırma yaptım ve şok oldum. Çünkü böyle bir şeyin mümkün olması beni heyecanlandırmıştı. Onlarca insanın anlattığı deneyimleri okudum. Bu işe biraz heveslenmiştim. Ayrıca günlerden cumaydı. Yani yarın sabah okul için uyanmak zorunda olmadığım için bunu deneyebilirdim. Gece on ikiye kadar günümü normal bir şekilde geçirdim. Sonra yattım. Sabah ablamın odama girmesiyle uyandım. Bana bir şeyler söyledi. Ne söylediğini tam olarak hatırlamıyorum. Sonra odamdan çıktı. Saate baktım. Saat sabahın dokuzuydu. Hayal kırıklığına uğramıştım. Çünkü bırakın berrak rüyayı, rüya bile görememiştim. Ama hâlâ uykum vardı ve belki bir umut başarırım diye geri yattım. Ve işte bu uykumda rüya gördüm. Hem de berrak rüya :) Rüyam şöyleydi :

"Bembeyaz bir yerde yürüyordum. Her yer bembeyazdı. Sanki bembeyaz bir evrendeydim. İleri doğru ağır ağır yürüyordum. Tabii beyazlık dışında bir kaç şey vardı rüyamda. Sağ tarafımda yaklaşık 50 metre ötemde dört-beş katlı bir bina vardı. Binanın önünde düzenli bir şekilde dizilmiş dört-beş tane papatya vardı. (Başka bir çiçek türü de olabilir. Tam anımsayamıyorum.) Önümde ise yüz metre ötemde annem vardı. Dimdik durmuş bana bakıyordu. Hiç kıpırdamıyordu. Buraya kadar normal bir rüyaydı. Sonra nasıl oldu bilmem ama aklıma aniden ablam geldi. Ablam aklıma gelince rüyada olduğumu anladım. (Allah ablamdan razı olsun :)) Hemen bir şey denemek istedim. Sağıma döndüm ve binanın yıkıldığını hayal ettim ve bina yıkıldı ! Sonra aniden etraf kararmaya başladı ve ben uyandım." Tabii bunlar saniyeler içresinde oldu. Rüyada her şey çok hızlı gerçekleşiyordu. Kısa sürdüğü için biraz üzüldüm ama yine de çok iyi ve çok gerçekçiydi. Normalde daha fazla rüyada kalmak için bina yıkmak yerine ellerimi birbirine sürtmem veya çeşitli hareketler yaparak rüyaya adapte olmam gerekiyordu. Ama olsun daha ilk günden bu deneyimi yaşamak da benim için bir şerefti :)

NOT : Bu arada arkadaşlar bu deneyimimle de size daha bunu öğrendiğiniz ilk günden yapabileceğinizi kanıtlamış oldum. Bazı sitelerde bu konuda bilgi sahibi olmayan insanlar oradan buradan bazı kulaktan dolma şeyler yazmışlar. Yok efendim bunu yapmak için en az bir hafta çalışmamız gerekiyormuş, yok efendim yılda en fazla üç defa yapılabiliyormuş, yok efendim herkes yapamıyormuş... Bunlar yalan dolan bilgiler. Sakın inanmayın ! Siz yeter ki kendinize inanın ve arada bir de teknikleri uygulayın. Başaracaksınız.

Bu bölümden sonra berrak rüya tekniklerini paylaşacağım. Sağlıcakla kalın...

Lucid Dreams (Berrak Rüyalar)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin