A beosztási ceremónia

888 53 9
                                    

Kitárult az étkezőbe vezető faragott boltíves kapu és egy fekete hajú ,hegyes süveget viselő boszorkány lépett ki rajta.
-A teremben beosztják majd magukat egy házba, ahol majd az itt töltött éveiket fogják tölteni. Velük fognak enni , aludni és velük járnak majd be az óráikra, szóval javaslom barátkozzanak össze velük.- mondta a boszorkány- Odabent már várják magukat. Kövessenek.

A nagyterembe érve lélegzetelállító látvány fogadta őket, belépéskor rögtön velük szemben helyezkedett el a tanári asztal, középen egy antik aranyszékkel, amiben benne ült maga Albus Dumbledore. A tanári asztallal merőlegesen négy hosszú asztal helyezkedett el. 2-2 asztal között lehetett közlekedni a tanári asztalhoz egy hosszú ,vörös szőnyegen. Az asztalok fölött egy-egy ház címere függött. A mennyezetről hatalmas elefántcsontszínű gyertyák lógtak az asztalok fölé 's az asztaloknál ott ültek leendő háztársaik, a mennyezet pedig olyan volt ,mintha ott sem lett volna. Sötét felhők mozogtak a mennyezeten , és már megjelentek az első csillagok , de az ég alja még most is vörösen izzott.
-Álljanak sorba -szólt a boszorkány- Akit a nevén szólítok kijön, a fejére teszi a süveget, az pedig beosztja őt egy házba- azzal felvett egy elnyűtt varázslósüveget és lerakta a pódiumi székre , az egyik varrás szétnyílt a süvegen és az dalra fakadt. A Roxfort 4 házáról és azok erényeiről dalolt. Egészen hangulatos volt a maga módján.
-Ha beosztotta önöket egy házba , helyet foglalhatnak az asztaluknál- tette még hozzá a boszorkány.

A dal végeztével kezdetét vette a beosztási ceremónia. Lily tudta ,hogy nevelőcsaládja nem várta el ,hogy egy bizonyos házba ossza a süveg ,így örülni fognak bárhová is kerül. Ebből kifolyólag nem izgult a beosztás miatt , ez viszont úgy látszott ,hogy a többi elsősről egyáltalán nem volt elmondható, vágni lehetett volna a levegőt a feszültségtől, Lily meglepődve vette észre a mardosó reménytelenséget maga mellől. Odanézett ,és Draco Malfoy arcát pillantotta meg.

Reményvesztettség , feladás , megfelelési vágy ,lemondás.

Ezeket érezte Lily amikor Draco lelkébe nézett.
-Lavender Brown -szólított egy alacsony szőkés barna hajú lányt a professzor asszony. A lány leült a székre és a fejére húzta a süveget , az pedig pár másodperc után felkiáltott. -GRIFFENDÉL
-Pansy Parkinson-MARDEKÁR
-Seamus Finnigan-GRIFFENDÉL
-Cho Chang -HOLLÓHÁT
-Draco Malfoy -MARDEKÁR
-Vincent Crak -MARDEKÁR
-Ronald Weasley -GRIFFENDÉL
-Theodore Nott -MARDEKÁR
-Parvati Patil -GRIFFENDÉL
-Padma Patil -HOLLÓHÁT
-Gregory Monstro -MARDEKÁR
-Hermione Granger -GRIFFENDÉL
-Harry Potter -feszült csend lett a teremben a süveg hosszan elidőzött a fiú fején ,majd Harry motyogni kezdett valamit a süvegnek , először csak halkan ,majd fokozatosan hangosabban ,mígnem az elöl ülőknek lassacskán kivehetővé vált a motyogás. ,,Csak ne a Mardekárba"
-GRIFFENDÉL -kiáltotta a süveg,mire a Griffendélesek őrjöngésbe kezdtek és a többi ház arcára csalódott kifejezés ült ki,ezt a mardekárosoknak sikerült a legjobban leplezniük.
Lily szabadjára engedte a lélekhangot.

Boldogság , öröm , büszkeség, becsvágy - nézett bele Lily a Griffendélesek lelkébe. A Hugrabug és a Hollóhát tagjainak lelke csalódottságot tükrözött.

Lily belenézett a Mardekárosok lelkébe is: csalódottság , düh , féltékenység ,elismerésre vágyás. És Draco szívében: a teljes lemondás.

-Lily Black -szólította McGalagony professzor. Lily lassan kimért léptekkel a székhez sétált ,míg a többi diák suttogva találgatta hova kerül. Többen arra a következtetésre jutottak, hogy a Griffendélbe fog kerülni ,hiszen Harryt is oda osztotta a süveg.
A fejére helyezte a kopott süveget , ekkor egy érdes , rekedtes hang szólalt meg a fejében.

Sárkányok Lánya (Harry Potter FF)Where stories live. Discover now