~12~

10 4 0
                                    

E:"I to ne bilo šta. Već vešticu." Kaza Erik krenuvši ka dva goniča.
Z:"Vešticu?? Ali zašto ima vreću na glavi?" Pitao je Zak Hejli zbunjeno, posmatrajući Erika kako prilazi goničima. Na to pitanje Hejli se nasmeja.
H:"Mislila sam da vi iz FBI-ja znate sve." A onda se okrenu i krenu ka Eriku. Ipak na svega metar od Erika, goniča i veštice, Noa je uhvati za ruku i povuče na stranu dalje od njih.
H:"Hej, šta ti je?!"
N:"Pričao sam da devojkom koja je pokušala da se utopi. Pitao sam je zašto je to uradila." Govorio je on ozbiljnim glasom i prilično stišanim kako ostali ne bi obraćali pažnju na ono što on govori.
H:"Pa? Kakve veze ja imam sa njom i njenim razlozima?" Frknu Hejli na njega, prekrštajući ruke.
N:"Hejli, pomenula je crnog konja. Crnog konja koji je opseda i govori joj užasne stvari. Kaže da to traje već neko vreme i da nije mogla da uradi ništa drugo da to zaustavi osim da se...ubije." Šaputao je Noa žustro gledajući Hejli direktno u oči. Hejli se na to namršti i izviri se preko Noinog ramena da vidi devojku koja je još uvek sedela obmotana peškirom tresući se poput pruta.
N:"Moramo da kažemo Eriku. Ovo nije slučajnost."
•••
Kada su Zak i još par ljudi iz FBI-ja došli u zgradu tima, tražili su da im se objasni više o vešticama kako bi mogli da prisustvuju ispitivanju. Ipak, na sreću celokupnog tima, Erik je se usprotivio tome i zahtevao od članova FBI-ja da se drže podalje od sobe za ispitivanje, ako misle da nastave saradnju.
E:"Objasniću vam sve što želite da znate o veštičarenju, ali to je sve. Jedan od naših lovaca je upravo sa njom i obavlja ispitivanje, a to...mogu vam reći...nije baš za obične ljude." Nakon te izjave Zak ga je proučavao par sekundi, a onda kada su svi okolo počeli nešto da šaputaju među sobom, on jednostavno klimnu glavom, očigledno željan da žamor prestane. A i bio je svestan na čijem je terenu i da bi verovatno bili nadjačani kada bi se usprotivili Erikovoj odluci. Zak i njegov tim su bili dobro došli da budu u Erikovoj kancelariji, dok se ispitivanje ne završi, ali baš u trenutku kada su krenuli ka kancelariji, Kevin im prepreči put veoma besnog izraza lica.
E:"Zašto ti nisi na ispitivanju? Imaš neki razlog zašto ne možeš da izvučeš odgovore?" Poče da pita Erik ozbiljno ga posmatrajući. Sa Kevinom je uvek bilo problema. Retko kad je hteo da sluša naređenja ako mu to ne odgovoara, a ako je to slučaj i ovaj put, on će...
K:"Zahtevala je Hejli. Rekla je da će samo sa njom da priča. Pokušao sam da joj pokažem da to tako ne ide, ali...nije postojao drugi način da progovori. Prokleta veštičara." Frktao je besno poput kakvog bika koga toreador izaziva crvenom maramom.
E:"Da li je Hejli sad sa njom?"
Kevin klimnu glavom duboko dišući.
K:"Bila je tamo sve vreme. Veštica je uspela da je vidi čak i kroz neprobojna stakla."
E:"Da li je rekla zašto baš Hejli?"
K:"Ne, ali je rekla da neće hteti da razgovara ni sa kim drugim."
•••
Hejli je već 10 minuta sedela na stolici, u tišini se međusobno posmatrajući sa vešticom koja je bila vezana lancima za zid. Crnokosa veštica, ljubičastih očiju i svetlog tena, kompletno obučena u crno, samo je klatila glavom napred-nazad i smeškala se gledajući u Hejli još od kad je ona ušla u ovu prostoriju.
H:"Slušaj me ovako. Znam ja da sam prelepa i da bi sve dala da izgledaš kao ja, ali prestani da bleneš u mene i počni da pričaš. Tražila si me? Evo me. Sad ispljuni šta imaš." Prasnula je Hejli odjednom na nju, prekidajući više nego neprijatnu tišinu između njih. Na tu izjavu, crnokosa se samo još jednom zaklati ka napred, uz ogroman kez, pa se povuče ponovo nazad uz zid, bez ikakve reči. Hejli stisnu vilicu i namršti se, trudeći se da ne ustane i ne zadavi je.
H:"Šta si tražila tamo, na imanju? Da li si ti otela drugu sestru koja se vodi kao nestala?" Poče ona da zapitkuje nadajući se da će uspeti da izazove nekakvu drugu reakciju sem pukog ludačkog osmeha.
Ipak, umesto da joj da odgovori na pitanja veštica odluči da i ona sama postavi još jedno pitanje.
Xx:"Ponovo imaš noćne more, ha?"
Hejli na to samo iznenađeno podiže obrve. Kako ona zna za to?
H:"Nisi mi odgovorila na pitanje." Samo je rekla odsečno.
Xx:"Momak ti je idiot. Srećom po tebe, pa će te uskoro raskinuti." Nastavljala je da govori veštica po svome klateći se ponovo napred nazad i potpuno ne obraćajući pažnju na Hejlino pitanje.
H:"Molim?! Odakle ti pravo da..."
Xx:"O, ne brini. Zaljubićeš se ponovo. Ali nažalost, ta ljubav će biti jako tragična. Baš ti ne ide sa ljubavlju, ha?"
H:"U kog god momka da sam zaljubljena nije tvoja stvar. Nisi dovedena ovde da se praviš da znaš da proričeš i..."
Xx:"Ko ti je rekao da ćeš se zaljubiti u nekog momka?" Upita je veštica podignutih tamnih obrva gledajući je kao da je beznadežan slučaj. Zatim primetivši Hejlin zbunjen pogled, ona odjednom prasnu u smeh.
Xx:"Oh, ma šalim se. Naravno da će biti momak. Zapravo biće mnogo više od toga. Ljubav rođena iz mržnje, ah..."
H:"DOSTA! DOSTA IGRICA." Prasnu Hejli ustajući sa stolice i prilazeći tik do veštice.
H:"Ako ne počneš da pričaš korisne stvari, ubiću te pre nego što trepneš." Dodala je vadeći iz džepa jakne dugački, naoštreni nož koji se presijavao pod belim svetlom lustera. To natera vešticu da se još jednom od srca i glasno nasmeje pre nego što ponovo odluči da progovori.
Xx:"Prva stvar, Hejli, je ta da obe znamo da me ne bi ubila. Druga stvar, jako si dosadna i nezahvalna. Treća stvar, dečko sa problemom kontrole besa te ne voli. Četvrta stvar, neću ti reći ništa jer će to samo pokvariti iznenađenje. I ma koliko ja želela da ostanem i pratim dalju dramu, vreme je da odem. Lepo se provedi, lutkice. I shvati da uopšte nisi tako opasna kao što se pretvaraš da jesi." Ispričala je crnokosa, a zatim je njena koža počela da sija florescentno ružičastim sjajem i pre nego što je Hejli stigla da reaguje i učini nešto da je spreči, veštica je iščezla ostavljajući metalne okove da vise, prazni.

TAMNA STRANA MOĆIWhere stories live. Discover now