Mahallemizin Gavuru

406 11 8
                                    

Durumu: Tamamlandı
Bölüm Sayısı: 60

Ben Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde Leylak mahallesinin asi kızı, ailesinin ikinci gözağrısı, babasının prensesi, anasının kuzusu, abisinin herkesten sakındığı kişiyim.

Ben parlak mavilerinden ışık asla eksik olmayan, her lafa bir cevap bulan, bir türlü yerinde duramadığı için mahalleliden "haşarı" lakabını almış kişiyim.

Ben başını sürekli belaya sokan, arkadaşlarını da bu bela ile ödüllendiren, ama bir türlü akıllanmayan kişiyim.

Ben...ben yüreğinin her zerresini gerçek aşkına saklamış, kalbini de aklını da heveslik sevdalardan uzak tutmuş, yıllarca nefeslik sevdasını beklemiş kişiyim.

Ben kim miyim?
Ben Nehir Çimen'im.

******

Bu hikayemizde Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine küçük bir yolculuk yapacağız. Leylak mahallesinin hayatına, sıcaklığına, komşuluk bağlarına, yaşlıların yaşanmışlılarına, gençliklerinin arkadaşlıklarına, aşklarına şahit olacağız.

Nehir Çimen yirmisine yeni girmiş bir genç kızdır. Aslında vücut yaşı yirmidir. Ruh yaşına gelirsek... o en fazla beş yaşındaki bir çocuğun ki kadar olgun. Nehir büyüdüğü ortamda hep el üstünde tutulmuş, sevgi ile büyütülmüş, hafif de şımartılmış bir genç kızdır. Tabi insanın babası da abisi de kendine aşık olunca şımartılmaması mümkün değil gibi.

Güzel mi diye sorarsanız, sormayın ayıp edersiniz. Güzel lafı onun yanında az kalır. Mahallenin genç delikanlılarının neredeyse yarışı onun peşinden koşar. Tabi bu koşturma Nehir'in abisi Caner'i görene kadar sürüyor.

Ama gel gör ki hiç biri Nehir'in umrunda değildir. Nehir nefeslik sevdanın peşindedir. Onun aradığı beyaz atlı prensi daha atını bulamamış olmalı ki, genç kızın karşısına çıkmıyordu.

Ya ansızın mahalleye yeni birileri taşınırsa? Ve bu taşınanlar Nehir'in deyimiyle gavur olursa? Ortaya nasıl bir şey çıkacak?

MrsSabi

Wattpad Hikaye ÖnerisiWhere stories live. Discover now