12

12.6K 332 31
                                    

《ROMANOVA PERSPEKTIVA》

-"Proganjacu te i u paklu"

Ostro kazem te ispalim metak. Nije zasluzio da umre tako brzo  ali 2 dana ga bez imalo emocija mucim bas kako je on mucio Kristinu samo na mnogo gore metode koje bi primjenili da na vrijeme nijesam dosao.

-"Idem se okupati i vratiti kuci. Filipe rijesi se tijela"

Presvukao sam se i istusirao jedva cekajuci da se dohvatim svog kreveta. Ovo je bilo najdraze mucenje od svih. Zaustavio sam se ispred kuce u kojoj nije bilo svijetla.

-" Vasa majka i sestra su danas bile cijeli dan ovde,otisle su u 20h kada je i gospodjica otisla spavati"

Pravo sam se upuzio kod nje u sobu ne vjerujuci da je za jedan sad zaspala niti da je mogla tako rano zaspati. Tiho udjem u sobu, kad cujem cudno buncanje na krevetu. Ima poprilicno miran san, uvjeren sam u to jer je posmatram cesto od kad se preselila ovde. Doktorica je rekla da je moguce da ce imati traume i da bi trebalo da prica da psihologom ali taj luksuz ne mogu dopustiti... u ostalom majka i sestra kod mene dolaze jednom godisnje cak ni tad, a od kad se sve ovo izdesavamo mislio sam da je najbolje da ima drustvo pa sam im dopustio da de brinu o njoj
Prisao sam na prste krevetu gde osjetim kako se trese i povremeno nesto nejasno izgovori.

-" Kristina..."

Mrdnem je blago, a kad dotaknem njeno tijelo shvatim da je previse topla. Ima temperaturu previsoku...

-" Hladno mi je"

Izgovorila je bolno, dok ja brzinski saljem vozaca po lijek za povisenu temperaturu. Sjedio sam pored nje i drzao je za ruku kao da je malo dijete koje se plasi spavati u mracnoj sobi. I dalje je buncala da joj je hladno i ako sam je pokrio duplim cebetom i u kuci ukljucio grijanje i ako u ospte nije hladno. Samo se kratko ustala,cak mislim da nije ni svjesna da je popila tabletu ili bilo sta drugo. Strah je prozimao svaki deo mene jer nikad nijesam brinuo o bilo kome kad ima temperaturu, a ona se tresla kao prut ispod cebeta.

-" Sta da radim, Kristini sam dao lijek za temperaturu ali vec pola sata nista ne djeluje. Bunca da joj je hladno"

Pozvao sam Rejnu, a onda slusajuci njena upustva legnem pored nje i pribijem je uz sebe. Okrenula se i prebacila polovinu tijela na mene da bi u sledecem trenu njen topao dah grijao moj vrat.

-"Jebem mu"

Kazem kroz zube... Nikad nijesam zaspao pored neke zene i nikad nijesam brinuo o nekome kao sto brinem o njoj. Njezno sam je mazio po kosi i tren pre nego zaspem ona se blago ustane i svuce rozu majicu sa sebe te sad samo u vesu legne preko mene i jos me obgrli oko vrata. I dalje vrela ali dosta manje. Odmah sam se razbudio, zena koja me nenormalno pali lezi gola na meni spava na mojim grudima.

-" Bices bolje"

Mazio sam njeno lice i ledja... Ta plava kratka kosa joj tako savrseno stoji. Potpuno druga zena je ispred mene, sad vise nije izgledala kao nevina devojcica vec kao opasno dobra riba.
Balgo se i ovoga puta ustane te pogleda oko sebe, promeskoljila se da bi u sledecem trenu njene vrele usne dotakle moje... Na par sekundi koje su meni trajale vjecno. Jesmo li se upravo poljubili ili? Ne znam ali se njoj ocigledno dopalo da se opet vratila i nastavila njezno da me ljubi.

Znam da poljubac nasprem svega sto smo imali djeluje sitno ali ja nikad ne ljubim devojke koje dovedem ovde... Godinama u nazad nijesam hteo dotaci bilo cije usne jer su mi se sve gadile redom, dok njene... Uzvratio sam njezno ruku uplicuci u njenu kosu. Sta ja u opste radim? Djevojka nije svjesna nicega, ali sam ja uzvratio svaki poljubac. Prosto se ponasam jako cudno i pitanje je da li sam normalan u opste!?

(***)

Budim se pored nje dok ona mirno spava na mojim grudima. Noc sam prespavao pored devojke sa kojom sam se sinoc ljubio. Dvije stvari koje nikad nijesam uradio sa bilo kojom devojkom uradio sam sa njom sinoc.
Blago se promeskoljila te kad otvori oci pogleda u mene i kao da je vidjela duha poskoci na drugu stranu kreveta. Dobro dosao u realan zivot Romane, Kristina se vratila.

-"Kog djavola ti radis u mojoj sobi i u mom krevetu!?"

Prodrala se hvatajuci cebe kojim se ogrne.

-" Zasto si me skinuo!? Je li moguce da nemam mira od tebe ni kad spavam!"

Ispravio sam se brzinski je skenirajuci,definitivno se nicega ne sjeca...

-" Drzala si me za ruku i pricala da ti je hladno. Rejna mi je rekla da legnem pored tebe. Imala si jaku temperaturu i preznajala si se cijelo vece pa si svukla svoju majicu..."

Skenirala je moju vlaznu bijelu majicu, te se povuce, a moja podsvest me pita " od kad se ti pravadas" ali ne dobijem odgovor koje sebi postavim.

-" Vise ni u ludilu nemoj da si usao u moju sobu! Sve ovo sto prozivljavam je tvoja krivica,upropastio si mi zivot i sad kao ti brines o meni!?"

Pocela je da vristi i da place sa druge strane kreveta.

-" Da se nijesi pojavio u moj zivot sada bih bila na fakultetu,kupila bih kafu za ponijeti, zivjela svojim mirnim zivotom bez straha i lazi"

Ustala se i obukla mantil sa stola bijesna kao ris.

-"I to sto sam lagala, bilo je da zastitim svoje najblize. Ako te slusam neces ih ubiti, sto znaci da ako sam ovde pored tebe neces me imati cime ucjenjivati ako ih povrede i ne isplatiti se da ih izgubis. Uradila sam sve sto sam mislila da je ispravno da zastitim svoju porodicu. Ali strpacu te iza resetaka prvom prilikom"

Izasla je iz sobe, a ja po prvi put cutim, sjedim i slusam. Romane dozovi se pameti!!! Devojka me mrzi i planovi da je zavedem da me ne prijavi uveliko padaju u vodu. To mi ne ide u prilog ni malo. Zar sam od svih morao da primjetim onu koja je najteza? Ustao sam i otisao u svoju sobu istusirao se i presvukao pokusavajuci da svarim sve sto se desilo, osjecanja koja imam sta dodjavola prestavljaju!? Volim li je?

-"Romanee!!"

Prorezim na sebe udarajuci plocice u tis kabini od siline nervoze pitanjem koje sam sebi postavio. Odakle mi ideja o voljenju? Sta se desava da mojom mutavom glavom. Ona je ovde da mi sluzi, da me zadovolji i plan da je zavdem i pustim da zivi je prerastao u jebeno razmisljanje da li je volim.

-" To sto sam dopustio da vristis na mene je..."

Zastanem kad ugledam svoju sestru i majku u dnevnom boravku sa kesama voca.

-" Nek sam dozivjela i da ti pustis nekog da vristi na tebe"

Rejna se pocne smijati, a za njom i Kristina koja pokusava da suzbije svoj smijeh. Ladno sam u trenerci bez majice izletio da odrzim lekciju devojci koju sam sinoc ljubio sa uzivanjem...

-"Kristina me malo iznervirala jutros, nece da popije lijek i..."

Pokusam se izvucu, a majka kroz smijeh ustane

-" Popila je upravo, hoces li kafu?"

Klimam glavom i silazim zauzimajuci mjesto u fotelji. Prsten na ruci koji smiruje moje zivce i podseca me koliki sam monstrum kao moj otac krenem vrtjeti od nervoze. Na sta sam spao?

-" Ako se oporavis,sledece nedelje pravim vjencanje"

Rejna veselo kaze.

-" Jedva cekam..."

Kristina se okrene prema njoj i krenu pricati o vjencanju. Kao covijek koji ne vjeruje u ljubav, dopustio sam da se moja sestra uda za coveka koji je vrlo fin i srecan sam jer je voli ali sam i licno morao da provjerim sa njim sve i hteo ili ne morace biti najbolji prema mojoj sestri. Sad tek polako shvatam sta sam uradio Kristini. Sve sto nikad ne bih zeleo da neko uradi mojoj Rejni. Ostale devojke su placene, uzivaju u svemu i nece biti samo moja roba,njih niko nije prisilio da se tim bave. Gde se izgubio Roman koji postuje zene jer ima majku i sestru?

-" Bozee"

Progundjam stiskajuci saku,ja sam poremecen! Totalno poremecen!!! Zasto me toliko pece savjest i zasto razmisljam o ljubavi? Ne vjerujem u nju, a proispitujem se volim li djevojku koja zeli da me strpa iza resetaka.  Sta meni sve pada na pamet zadnjih dana!?

Istinska zelja Where stories live. Discover now