S-3

236 5 5
                                    

Arkadaşlar kitabım hakkın da ki yorumlarınızı bekliyorum.O'na göre gidişatımı değiştirebilirim ve oy vererek kitabımın güzel veya kötü olduğunu da belirtirseniz çok mutlu olurum.Keyifli okumalar.

Benim çocuklar gittikten Asya ve Baran denen çocukla birlikte kalmıştık.

Sessiz ortamımızı Baran denen çocuğun telefon müziği bozmuştu.Telefonunu açınca konuşmlarından arayanın sabah ''Asya, Baran'' diye bağıran çocuğun olduğunu anladım.

''Ne var Doruk?''

''Tamam.Fark etmez.''

Baran telefonunu kapatınca Asya, Baran'a dönerek konuşmaya başladı.

''Ne oldu Baran?''

''Doruk akşam için Emre'yi de çağırmış.''

Emre ismini duyunca aklıma direk bizim ego tanrısı olan Emre gelse de o'nun olmadığını bildiğimden pek oralı olmadım açıkçası.

''Bak istersen sen git Heves'e okulu ben dolaştırırım.'' diyen Asya'ya baktığım da Baran'ın gözlerinin içine bakıyordu.

''Tamam derste görüşürüz.''

''Görüşürüz.''

Baran bu sözünden sonra arkasını dönüp gitti.O sıra da Asya'nın onu izlediğini gördüm.Anladığım ya da hissettiğim kadarıyla Asya, Baran'a karşı birşeyler hissediyordu.

Bir süre öylece Asya'yı bekledikten sonra koluma girerek bana bütün okulu dolaştırdı.Bu arada sohbeti de baya ilerletmiştik.Çok tatlı birisine benziyordu.

Okul turunu tamamladıktan sonra kantine inip birer tane kahve aldık.Ellerimiz de kahve ile boş bir masaya oturunca ne kadar da yorulduğumu anladım.Kahvemi içinde verilen tahta çubuk ile karıştırırken Asya konuşmaya başladı.

''Bak ne diyeceğim.''

''Efendim.'' dedim suratıma güler yüzlü bir ifade takınarak.

''Baran'ın telefon konuşmasını duymuşsundur.Akşam bende orada olacağım ve seni de misafirim olarak seni davet etmek istiyorum.Anladığım kadarı ile buraya yabancısın ve bende bu konu da sana yardımcı olmak isterim.''

''Fena bir fikir sayılmaz aslında.''Bu sözlerimden sonra Asya gözlerimin içine bakarak net bir cevap isteğini belli ediyordu.

Kocaman bir gülümseme ile konuşmaya başladım.

''Gelirim.''

Bu söylediğim şey ile o da bana büyük bir gülümseme ile cevap verdi.

Asya ile biraz daha sohbet ettikten sonra kahvelerimizi bitirip masadan kalktık.Ben okula yeni kayıt olduğum için bugün gelmeyeceğimi belirterek vedaşlaştıktan sonra eve gitmek için yola çıkacaktım ki akşam gideceğim yerin adresini anlmadığım aklıma gelerek tekrar arkamı döndüm.

''Asya bana adresi vermedin.''

''Ah doğru ya unutmuşum.Sen şimdi bana telefon numaranı ver ben sana adresi gönderirim.''

''Pekala o zaman veriyorum.05.....''

Numarayı verdikten sonra el sallayıp okul bahçesinden dışarı çıktım.Taksi çevirmek için ana yol'a çıktım.Bir kaç kere taksi durmayı denesem de ya durmuyorlardı ya da içi dolu oluyordu.

Anlaşılan tekrar aksilikler beni bulmaya başlamıştı.Kaldırıma çıkıp yürümeye başladım.Hava biraz esse de pek fazla üşümüyordum.Bir süre yürüdükten sonra bunun böyle olmayacağını anlayarak tekrar şansımı denemek için kaldırımdan indim.Önümden geçen arabaların hiç birininin taksi olmadığını görünce lanetler etmeye başladım.

SEVDİCEĞİMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin