16.

27 4 1
                                    

Ο Έκτορας έκανε βόλτες σε όλο το σπίτι ενώ έσπαγε το κεφάλι του πως θα μιλήσει στον γιο του για το παρελθόν του. Πόσο ποιο ομαλά να του το φέρει πόσο θα τον πειράξει; Τόσες πολλές σκέψεις που δεν μπορούσε με τίποτα να τις βάλει σε μια σειρά. Ποιος αυτός που πάντα όλες του οι σκέψεις ήταν πάντα σε μια σειρά όπως και το πρόγραμμά του. Ακόμα και η Αργυρώ που τον είδε σε αυτή την κατάσταση θορυβήθηκε πρώτη φορά έβλεπε τον κύριο της τόσο αναστατωμένο και προβληματισμένο δεν μίλησε όμως. Δεν μπορούσε να πει και τίποτα δεν είχε το δικαίωμα.

Άκουσε το γιο του να ξεκλειδώνει την πόρτα του σπιτιού και να μπαίνει μέσα.

«Καλησπέρα μπαμπά»

«Καλός τον. Που ήσουν; Με την κυρία Σοφία να φανταστώ;»

«Όχι στο μάθημα βυζαντινής είχα πάει»

«Και πως πήγε;»

«Καλά πήγε. Εσύ πως και τόσο νωρίς σπίτι;»

«Σχόλασα νωρίς και είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε»

«Να μιλήσουμε. Περί τίνος πρόκειται;»

«Πρόκειται για την Σοφία. Αλλά αυτό που θέλω να σου πω δεν είναι τόσο εύκολο. Πριν από δεκαεπτά χρόνια είχα σχέση με την μητέρα της.»

«Ώπα; Τι λες ρε μπαμπά;»

«Ναι και τα είχαμε πολύ καιρό και βρεθήκαμε πολλές φορές ερωτικά και τότε χωρίς προφύλαξη.»

«Μην μου πεις ότι την έκανες την γκάφα σου;»

« Ναι την έκανα. Έμεινε έγκυος.»

«Και δεν το αναγνώρισες το παιδί;»

«Όχι. Ήμουν πάνω στο άνθος της ηλικίας μου ήθελα να κοιτάξω την καριέρα μου, τότε ήταν που ήρθε και το γράμμα ότι με δέχτηκαν στο πανεπιστήμιο της Ελβετίας έτσι έφυγε μακριά και δεν ξανά γύρισα σε εκείνο εκεί το τόπο. Αλλά ούτε και την έψαξα. Το θέμα είναι ότι, το παιδί το κράτησε, και τώρα αυτό το παιδί, είναι σε σχέση μαζί σου.»

Το σοκ ήταν μεγάλο για να μπορέσει να μιλήσει. Έμεινες σιωπηλός για αρκετή ώρα μέχρι να καταλάβει τι του είπε ο πατέρας του. Η Σοφία, η κοπέλα που είχε ερωτευτεί και προχωρήσει μαζί του είναι η αδερφή του; Όχι όχι αυτά δεν γίνονται κάποιος του κάνει πλάκα. Η Σοφία ήταν αδερφή του;

Σηκώθηκε όρθιος και άρχιζε να κάνει βόλτες σε όλο το σαλόνι ενώ ο πατέρας του έμενε καθισμένος και σιωπηλός στην θέση του.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΡΩΤΕΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα