15.

23 3 1
                                    

Το κεφάλι της κόντευε να σπάσει. Μέρες τώρα είχε συνέχεια αυτό το πονοκέφαλο. Από την ημέρα που πήρε τους βαθμούς της και ήταν καλοί οι μάνας της είχε αλλάξει συμπεριφορά. Την πίεζε να διαβάζει συνέχεια και να μην βγαίνει βόλτες με πρόφαση ότι για τα γούστα της δεν ήταν καλοί οι βαθμοί της ενώ αλλά της είχε πει τότε, δεν την άφηνε να βλέπει τον Παντελή λέγοντας της ένα σωρό δικαιολογίες και όταν προσπαθούσε να την πλησιάσει και να της μιλήσει αυτή εκνευριζόταν και της έκοβε την συζήτηση με ένα πολύ αυστηρό ύφος που την τρόμαζε. Δεν ήξερε ποια ήταν η ευθύνη αυτής της συμπεριφοράς. Μήπως περνούσε κάποιο πρόβλημα υγείας; Μήπως έγινε καμιά ζημιά στο μαγαζί και δεν μπορεί να το μπαλώσει; Μα και να γινόταν πάντα της μίλαγε πάντα τα έλεγαν οι δυο τους τώρα, η μάνα της είχε κλειστεί πολύ στον εαυτό της, δεν της μιλούσε, ήταν αφηρημένη και όταν της ζητούσε να βγει μια βόλτα μιας και οι μέρες οι ελεύθερες ήταν μόνο το Σαββατοκύριακο της έκανε ολόκληρη ανάκριση. Που θα είναι; Με ποιον θα είναι; Και τι ώρα θα γυρίσει και αν έβγαινε την έπαιρνε κάθε μια ώρα τηλέφωνο να σιγουρευτεί ότι όντως είναι εκεί όπου της είπε. Αν αργούσε δύο τρία λεπτά γινόταν χαμός μέσα στο σπίτι αν της έλεγε κιόλας ότι ήθελε να βγει με τον Παντελή δεν την άφηνε καθόλου και περνούσε ώρες στο δωμάτιο της να κλαίει. Μα τι στο καλό συμβαίνει;

Ένα πρωί πριν ξεκινήσουν για το σχολείο της ζήτησε να πάει την Παρασκευή στο σινεμά με τον Παντελή. Ήταν αρνητική και κατηγορηματική.

«Τι στο καλό έχεις πάθει μου λες; Ποιο είναι το πρόβλημα σου;» την ρώτησε η Σοφία.

«Το ότι δεν διαβάζεις και είσαι συνέχεια βόλτες και δεν βοηθάς καθόλου στις δουλειές του σπιτιού.»

«Τα Σαββατοκύριακα βγαίνω βόλτες αφού έχω τελειώσει τα μαθήματα μου και τις δουλειές του σπιτιού.»

«Ξέρω πολύ καλά τι λέω. Οι βαθμοί σου ήταν χάλια και να θες να περάσεις στην Νομική πρέπει να βγάλεις πάνω από αυτό το μέσο όρο που μου έφερες.»

«Μαμά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κοιτάξω τα μαθήματα μου. Ακόμα πρώτη Λυκείου είμαι από του χρόνου ξεκινάνε τα ζόρια.»

«Αν δεν το κάνεις από τώρα θα την χάσεις την μπάλα.»

«Μια χαρά είμαι και ξέρω τις δυνατότητές μου όμως το να είμαι κλισμένη στο σπίτι δεν ωφελεί πουθενά. θέλω να βγω με τον Παντελή να πάμε ένα σινεμά και για να το κάνω πρέπει να περάσω από την ιερά εξέταση. Σου είπα που θα είμαι τι πρόβλημα έχεις;»

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΡΩΤΕΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα